Peste 200.000 euro s-au adunat la Balul de caritate organizat la Arad sub patronajul Regelui Mihai

La Balul de Cristal, organizat, vineri seara, la Palatul Cultural din Arad, sub înaltul patronaj al regelui Mihai şi reginei Ana, de Primăria municipiului, au fost adunaţi peste 200.000 euro, bani care vor fi folosiţi în acţiuni caritabile, transmite corespondentul NewsIn.

Astfel, donaţiile făcute de sponsori şi de participanţii la bal vor fi folosite pentru a sprijini secţia Chirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi unele secţii ale Spitalului Clinic Municipal. De asemenea, organizatorii Balului de Cristal vor ajuta cu 20.000 de euro pe o fetiţă de 9 luni din Arad, care are nevoie de o intervenţie chirurgicală complicată, ce poate fi efectuată numai în Germania.

La evenimentul de la Arad au participat aproximativ 1.000 de oameni de afaceri, personalităţi locale, naţionale şi de peste hotare, dar şi cunoscuţi oameni de cultură. Printre cei prezenţi la Balul de Cristal au fost George Popper, adjunctul marelui maestru al Ordinului Cavalerilor Maltezi, însoţit de contesa Ana, Erno Lazarovici, şeful Comunităţii evreieşti din Ungaria, Kiraly Csaba, mare maestru al Ordinului Maghiar, prinţul Petru Maximilian de Hydendorf, care face parte din familia foştilor guvernatori ai Transilvaniei din secolul al XVI-lea, baronul Richard Malay din Ungaria, Ovidiu Coş, guvernatorul roman al clubului Rotary. De asemenea, la Balul de Cristal a fost prezentă şi jurnalista Corina Drăgotescu.

Balul de Cristal a debutat cu un program artistic susţinut de Răzvan Mazilu şi Monica Petrică, violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail, actorii Maia Morgenstern şi Marcel Iureş, Dan Puric, soprana Gabriella Morigi, tenorul Paolo Ruggiero. Prezentatorul Balului a fost cunoscutul actor Ion Caramitru. „S-au strâns bani pentru câteva obiective importante. Mulţumim societăţii civile pentru generozitate, mulţumim celor care acum 18 ani s-au sacrificat ca noi să putem să fim generoşi. Banii sunt folosiţi pentru câteva obiective pe care noi le considerăm importante“, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Potrivit organizatorilor, Balul de Cristal, care a ajuns anul acesta la a doua ediţie, se doreşte a fi un eveniment de trezire spirituală şi morală, la nivelul întregii societăţi arădene.

from: NewsIn

Niciun comentariu

Un produs Blogger.