Sergiu Nicolaescu si regele Mihai - fanii Hergheliei Mangalia


Aniversare. Anul acesta, in toamna, se vor implini 80 de ani de la infiintarea Hergheliei Mangalia. Pe linga animalele scoase la vinzare, herghelia are si un „lot“ special, de numai citeva exemplare, a caror valoare este inestimabila.
Lotul cuprinde armasari de prasila, pursinge arabi, ai caror stramosi au „intemeiat“ Herghelia Mangalia si care perpetueaza cele sapte linii initiale - Siglavy, Bagdady, El Iman, Cygaj, Gazal, Mersuch si Nedjari.
Nedjari XII este vedeta actuala a hergheliei. In virsta de 12 ani, exemplarul este „nepotul“ unuia dintre cei mai cunoscuti cai mangalioti, roibul cu coama neagra Nedjari, armasarul regelui Mihai, care a murit la „venerabila“ virsta de 34 de ani, in 1946.
Pursingele arab de Mangalia a fost vedeta incontestabila a mai multor filme romanesti, turnate si la malul marii, printre care Mihai Viteazul. Asadar, nu e o intimplare faptul ca regizorul Sergiu Nicolaescu este unul dintre fanii declarati ai cailor de aici, fiind nelipsit in timpul verii de la cursele de galop.

sursa: http://www.revistavip.net/RevistaVIP/Sergiu_Nicolaescu_si_regele_Mihai_-_fanii_Hergheliei_Mangalia_._/40/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.