Principele Radu la Tele’M si la Radio Iasi

Astazi, la Tele’M si la Radio Iasi

In aceasta seara, televiziunea Tele’M din Iasi si Radio Iasi vor transmite doua emisiuni care ma vor avea ca invitat.

Tele’M prezinta un talk-show la ora 20, intitulat “Linia Intâi”, având ca moderator pe dl Florin Ghetau.

Radio Iasi, la ora 21.15, transmite talk-show-ul numit “Martor”, in care sunt invitatul dlui Florin Chiriac.

Invit pe toti iesenii care citesc blogul sa urmareasca emisiunile. Voi vorbi despre candidatura mea la Presedintie si despre felul in care vad rolul public al Presedintelui României si aportul lui la rezolvarea principalelor chestiuni care vizeaza dezvoltarea temeinica a tarii. De asemenea, vorbesc despre clasa politica si felul in care ma voi raporta la ea, atât in acest an cât si in anii care vor veni. In fine, vorbesc despre vulnerabilitatile societatii noastre si prioritatile ei, asa cum le vad eu.

Toti ceilalti cititori ai blogului interesati de emisiunile iesene le pot privi si asculta pe internet. Tele’M va posta emisiunea pe situl http://telem.telem.ro/telem/ , iar Radio Iasi are un program online care permite ascultarea emisiunii live, la adresa http://radioiasi.ro/ .

Am ramas dator cititorilor blogului cu câteva imagini de la aniversarea a 30 de ani de la absolvirea Liceului Internat din Iasi. Am fost onorat sa fiu parte a promotiei 1979 a unei scoli de cel mai inalt prestigiu din România. Desi dezavantajat de politica educationala a ultimelor trei decenii, Liceul Internat, infiintat in timpul Regelui Carol I, in anul 1895, a pastrat o traditie exceptionala, o rigoare si o noblete a slujirii idealurilor de instruire a tinerei generatii.

Conceput initial ca scoala pentru baietii din mediul rural, Liceul Internat a devenit, mai ales in perioada interbelica si, apoi, pâna in anii ’80, un model de educatie liceala. Profesori precum Adela Pop, Lucia Vartic, Nicolae Colibaba, Valerian Giosu, Pustianu si multi altii au facut gloria scolii. Absolventii liceului au fost nume de mare greutate in politica, stiinta, arta si economia româneasca: Eugen Lovinescu, Traian Lalescu, Mihai Ciuca, Traian Savulescu, Iorgu Iordan, Mihai Jora, Horia Hulubei, Victor Ion Popa, Mihai Ralea, Theodor Burghelea, Radu Beligan si multi alti importanti intelectuali contemporani cu noi.

Promotia mea a cuprins doi dintre cei mai buni elevi pe care i-a dat liceul vreodata, Iulian Haimovici si Eugenia Furnica, ambii prezenti la intâlnirea noastra. Va prezint, in continuare, câteva imagini de la intâlnirea de 30 de ani, sperând ca vor fi vazute si de colegii mei de generatie si de prietenii si familiile lor.

DSC_0003

DSC_0054

DSC_0067

DSC_0151

DSC_0215

DSC_0313

DSC_0104

DSC_0082

DSC_0079


http://www.princeradublog.ro/jurnal/astazi-la-telem-si-la-radio-iasi/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.