Sondaj CCSB: Principele Radu cotat cu 25% din voturi intr-o eventuala infruntare cu Traian Basescu in al doilea pentru prezidentiale

Un sondaj CCSB releva ca Principele Radu al Romaniei ar obtine 25% din voturi romanilor in cazul in care s-ar califica in turul al doilea, impotriva lui Traian Basescu. De asemenea, Principele Radu ar obtine 7% din voturi in cazul in care Traian Basescu ar candida din partea PDL, si doar 3% in cazul in care Basescu ar candida independent iar in cursa s-ar inscrie si Sorin Oprescu.


Aproximativ 38% dintre romani l-ar vota pe Traian Basescu la prezidentiale, daca duminica viitoare ar avea loc votul pentru alegerea presedintelui tarii, releva un sondaj al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB).

Conform acestuia, pe locurile doi si trei s-ar situa, la egalitate, cu 19% dintre voturile alegatorilor, Mircea Geoana si Crin Antonescu. Pe locurile urmatoare se afla Corneliu Vadim Tudor - 12%, principele Radu - 7% si Kelemen Hunor - 3%. Aceste rezultate s-ar inregistra in varianta in care Traian Basescu ar candida din partea PD-L, Crin Antonescu din partea PNL, Mircea Geoana din partea Aliantei PSD+PC, Corneliu Vadim Tudor din partea PRM, principele Radu al Romaniei Duda ca independent, Kelemen Hunor din partea UDMR.

In schimb, daca daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale si Traian Basescu ar candida ca independent, Crin Antonescu din partea PNL, Mircea Geoana din partea Aliantei PSD+PC, Corneliu Vadim Tudor din partea PRM, Sorin Oprescu ca independent, principele Radu al Romaniei Duda - independent, Emil Boc din partea PD-L, Kelemen Hunor din partea UDMR, rezultatele ar fi diferite: 35% dintre romani l-ar vota pe Traian Basescu, 18% pe Crin Antonescu, 17% pe Mircea Geoana, 10% pe Corneliu Vadim Tudor, 9% pe Sorin Oprescu, 4% pe principele Radu, 3% pe Emil Boc, 2% pe Kelemen Hunor.

Potrivit sondajului, daca in turul doi al alegerilor prezidentiale ar ramane Traian Basescu si principele Radu, 75% dintre romani l-ar vota pe Basescu, iar 25% pe principele Duda; daca ar ramane Basescu si Oprescu, 57% dintre cei intervievati l-ar vota pe Basescu si 43% pe Oprescu. In situatia in care in turul doi ar ramane Traian Basescu si Mircea Geoana, 55% dintre cei chestionati l-ar vota pe Basescu, iar 45% pe Geoana, iar daca ar ramane Traian Basescu si Crin Antonescu, 54% dintre romani l-ar vota pe Basescu, iar 46% pe Antonescu.

Potrivit aceluiati sondaj, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 33% dintre intervievati ar vota Alianta PSD+PC, acelasi procent de romani ar vota PD-L, 15% ar vota PNL, 9% - PRM, 6% ar vota UDMR, 2% - PNG-CD, iar 1% ar vota PNT-CD, mai indica sursa citata. Sondajul precizeaza ca 44% dintre romani ar merge la vot, 41% nu s-ar prezenta la urne, iar 15% au declarat ca nu vor fi in localitate/tara, Realizat in perioada 10-12 iulie, sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.009 de persoane si este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, cu o eroare tolerata de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%. Esantionul a fost validat pe baza datelor Institutului National de Statistica din Anuarul Statistic 2007 si a recensamantului populatiei din 2002.

Un comentariu:

  1. Din pacate pentru principe, dar din fericire pentru noi toti, nu va ajunge in turul doi sa afle daca este sau nu adevarat cifra scoasa de sondaje. Lucrurile sunt si vor ramane simple: in turul doi vor intra Geoana si Basescu.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.