Principele Radu Duda s-a retras din cursa prezidenţială


Soţul Principesei Margareta a anunţat miercuri, 2 septembrie, că se retrage din competiţia electorală pentru funcţia de Preşedinte al României. El susţine, în comunicatul de presă emis în aceeaşi zi, că sondajele de opinie l-ar fi cotat cu 12% din opţiunile de vot, dar retragerea sa din competiţie nu face decât să confirme zvonurile apărute chiar din momentul anunţării candidaturii potrivit cărora în momentul în care îşi va “face suma” se va retrage din cursă.

“12% dintre români convinşi sunt mai puternici decât 35% dintre români păcăliţi, constrânşi sau interesaţi”
“Din gradina Palatului Elisabeta, la 9 aprilie 2009, am anunţat intenţia mea de a candida la Preşedinţia României. Mesajul de astăzi este mai însemnat decât cel din aprilie, fiindcă este rezultatul unei experienţe inegalabile. (…) De când am hotărât să mă prezint la alegerile prezidenţiale până astăzi au trecut cinci luni. Acum ştiu că «România Altfel» este posibilă, că ea are adepţi. Cei 12% dintre români care ar dori să voteze cu mine sunt un izvor de bine nepreţuit. Ei s-au aşezat în jurul ideii de respect al Statului şi de profesionalism în viaţa publică fără să-i oblige nimeni. 12% dintre români convinşi sunt mai puternici decât 35% dintre români păcăliţi, constrânşi sau interesaţi.
Cum stau lucrurile astăzi: Stânga politică este în buzunarul prezidenţial. Dreapta politică a ales sa ignore proiectul Casei Regale, crezând că astfel va avea un câştig politic pe termen scurt. Va fi o repetare a greşelii din 1997. În mod normal, demersul de însănătoşire a instituţiilor Statului ar fi trebuit să facă mediul de afaceri, corifeii societăţii civile şi mass-media solidari cu proiectul meu. Nu s-a întâmplat aşa. 12% dintre romani cred, însă, astăzi, altfel”, se arată în comunicatul remis către Ziare.com.

“Campania nu va mai fi o luptă electorală, ci o luptă între clanuri!”
Principele Radu Duda consideră că, din acest moment, cel care va ieşi preşedinte nu va acţiona în favoarea românilor ci în detrimentul lor. “Intelectualii români, cei mulţi şi anonimi, vor suferi o nouă porţie de umilinţă. Cei care au avut urechi să audă ştiu, însă, astăzi, că se poate conta pe o «Românie Altfel». După un efort entuziast şi neobosit, anunţ retragerea mea din cursa pentru Preşedinţie, cu părere de rău, dar cu speranţă pentru viitor. Odată cu ieşirea mea din cursă, de aici încolo, campania prezidenţiala nu va mai fi o luptă electorala, ci o luptă între clanuri. Preşedintele politician, oricare va fi el, va acţiona în detrimentul instituţiei Statului român, în avantajul partidului sau şi pe criteriul intereselor economice de grup. Majoritatea oamenilor puterii din România tratează instituţiile publice şi Statul ca pe bunuri personale. Preşedintele actual a început privatizarea Statului român. Preşedintele viitor va continua privatizarea”.

Promitea să fie un “preşedinte – antrenor”
În cele cinci luni in care el a fost oficial candidat la preşedinţia României, principele Radu Duda a promis ca va readuce România pe linia de plutire, o va consolida şi le va asigura românilor un trai decent. Deşi subtile, au existat si atacuri la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a celorlalţi lideri politici. Astfel, el a promis ca va fi un “preşedinte - antrenor” şi nu unul jucător aşa cum este actualul şef al statului. Totodată principele a spus că politicienii sunt cei care se fac vinovaţi de adâncirea crizei economice din România. Întrebat, la jumătatea lunii mai, dacă crede că va ieşi victorios din aceasta bătălie, Principele Radu Duda spunea: “Candidatura mea este o victorie pur şi simplu prin faptul ca există”. (sursa www.Ziare.com)

Niciun comentariu

Un produs Blogger.