Ţărăniştii cer Patriarhului condamnarea publică a abdicării Regelui Mihai

Ţărăniştii cer Patriarhului condamnarea publică a abdicării Regelui Mihai

PNŢCD Cluj cere Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, condamnarea publică a abdicării Regelui Mihai printr-o decizie a Sfântului Sinod, pe motiv că autorităţile comuniste au rupt la 30 decembrie 1947 "un legământ consfinţit de către Biserică".

Potrivit unei scrisori deschise adresată, miercuri, Patriarhului Daniel, PNŢCD Cluj a susţinut că Biserica are datoria sfântă să lupte pentru biruinţa adevărului, dreptăţii şi binelui în lupta cu minciuna, nedreptatea şi răul.

"Pe data de 30 decembrie se împlinesc 63 de ani de la aşa-zisa abdicare a Regelui Mihai, proclamarea formei de stat republicane şi deplina instaurare a sistemului comunist în România. Acest eveniment important din istoria ţării a avut nefaste consecinţe politice, sociale, economice, morale şi juridice. La 30 decembrie 1947 comuniştii au rupt un legământ consfinţit de către Biserică şi, prin urmare, în spiritul adevărului şi dreptăţii, solicităm Prea Fericirii Voastre condamnarea publică a acestui moment printr-o decizie a Sfântului Sinod al BOR. Biserica are datoria sfântă să lupte pentru biruinţa adevărului, dreptăţii şi binelui în lupta cu minciuna, nedreptatea şi răul", se arată în comunicat.

Ţărăniştii clujeni au subliniat că sistemul izolaţionist al regimului comunist a determinat o gravă înapoiere faţă de restul lumii civilizate, iar regimul totalitarist "a încălcat toate libertăţile fundamentale".

Reprezentanţii PNŢCD au precizat că abdicarea Regelui Mihai este un act lovit de nulitate şi că populaţia României nu a fost consultată în legătură cu schimbarea formei de stat.

"Orice act realizat sub presiunea vreunui şantaj este considerat nul din punct de vedere juridic, iar demisia regelui a fost şantajată cu executarea a peste 1.000 de studenţi anticomunişti. Legiferarea abdicării regelui şi proclamării republicii (reprezentată de Legea 363) nu a întrunit în Parlament nici măcar cvorumul de şedinţă", se menţionează în scrisoare deschisă.

De asemenea, ţărăniştii clujeni au subliniat că, din punct de vedere mistic, "în faţa Divinităţii, Mihai I a fost uns şi binecuvântat de către Biserică în calitate de rege al României, iar acest act reprezintă un legământ sacru care a fost desfiinţat de teroarea ocupaţiei bolşevice".

România Liberă

11 comentarii:

  1. Foarte bine ! Iata in sfirsit un partid care are curajul sa puna punctul pe i. Asa este ! Biserica Ortodoxa are datoria sa raspunda tot printr-o scrisoare deschisa. acestui demers. Dar sunt curioasa pe unde va scoate camasa, vorba romanului, pentru ca Preafericitul nu a fost la discursul Regelui din Parlament, manifestind astfel indiferenta fata de acest subiect. Doamne ajuta ! Ioana

    RăspundețiȘtergere
  2. Cunoastem ca in ciuda destinului trist al Romaniei, Romania nu a dus lipsa de oameni capabili sau de solutii. Romania are o problema de credibilitate, iar poporul roman o problema de informare. CE ESTE acest ,,sfant sinod", sau ce are in comun seful sinodului cu realitatea in care traiesc romanii in aceste vremuri, dara-mi-te sa fie interesata biserica pentru repararea morala a unei nedreptati facuta poporului roman? Stim cu totii ca religia nosta avut multi martiri, multi preoti sfarsindu-si viata in inchisorile comuniste, dar reprezentantii de la varf intotdeauna au slujit politicilor vremurilor. Trist dar adevarat! Parerea mea este ca poporul roman ar trebui sa ia atitudine si sa aleaga clar, ori sa mearga inainte cu actualii, ori sa solicite organizarea unui referendum pentru restabilirea optiunilor privind forma de guvernamant. Avem atatea ONG-uri si asociatii nonguvernamentale, care primesc sedii gratuite si bani de la atat de incercatul popor roman, de ce nu se ia initiativa majora de informare reala a populatiei cu privire la asazisa abdicare a regelui, ce s-a intamplat cu adevarat in acele zile, cu ce a fost lasat regele sa plece si cu ce nu, ce prevedea legislatia de la acea vreme? La fel de important cred ca este sa se explice poporului roman ce ar avea de castigat prin reinstaurarea monarhiei, si ce ar pierde. Desi au trecut peste 22 de ani din decembrie '89 este bezna totala in acest domeniu. Cine trebuie sa faca lumina, Preafericitul, Sfantul sinod? Costel B.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nicolae Constantinescu9 ianuarie 2012 la 19:51

    Regele este unsul lui Dumnezeu pe pamant. In cadrul BOR el are titlul pe viata de Episcop al treburilor din afara, ceea ce il face membru de drept al Sfantului Sinod al BOR. Actul de la 30 decembrie 1947 trebuia sanctionat inca de atunci de Patriarh si de Sinod, dar din pacate biserica a fost supusa comunistilor si sovieticilor prin venirea lui Justinian Marina. Patriarhul Daniel nu se arata nici el mai breaz, adica dispus sa reinoade firul rupt de comunisti printr-un act samavolnic.E de coniventa cu puterea, ii este frica sa nu-si piarda privilegiile, este grav doar la voce dar nu si in fapte,cine poate sti?
    Pentru mine unul este clar ca Patriarhul Daniel nu sustine Monarhia ! Restul este vorba de prisos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Biserica Ortodoxa e condusa de un bubul. Bubulii nu vor monarhii nationale, ci o monarhie antihristica mondiala.

    RăspundețiȘtergere
  5. Trist. Foarte trist ca Preafericitul Parinte Daniel nu este alaturi de poporul roman si de M.S.Regele Mihai I de Romania. Gestul nobil al Majestatii Sale de a se rupe de Casa Regala de Hohenzollern nu este inteles si apreciat la justa lui valoare. Tarisoara noastra este Regat. Regatul Romaniei. Abdicarea a fost smulsa prin amenintare si santaj deci este NULA DE DREPT. Biserica Ortodoxa are datoria sfinta de a fi alaturi de Unsul lui Dumnezeu adica Regele. Ma intristeaza lipsa de reactie a Bisericii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bineanteles, Biserica trebuie odata si pentru totdeauna sa aiba curaj si demnitate sa se desprinda de tentaculele politicului, chiar daca este sustinuta din punct de vedere financiar de aceasta. Biserica, trebuie sa lumineze poporul, sa-l sustina prin mijloacele sale si sa-i arate calea cea dreapta, intr-u adevar. Cred ca prin aceasta scrisoare deschisa adresata Patriarhului, i se ofera sansa istorica de reabilitare a Bisericii, repunerea ei pe drumul normal, apolitic si mai ales a domniei sale personal. Biserica a avut in anii de comunism, milioane de preoti inchisi, care au luptat cu diavolii atei bolsevici, iar acest martiraj nu poate fi uitat. Cum se afirma in articol ,,MS Regele Mihai a fost uns şi binecuvântat de către Biserică în calitate de Rege al României, iar acest act reprezintă un legământ sacru care a fost desfiinţat de teroarea ocupaţiei bolşevice", eu, insa cutez sa afirm, ca nimic din taina ungerii in Biserica in numele lui Dumnezeu, nu poate fi desfiintat de nimeni si nimic,ramanand valabil in veac.
    Din punct de vedere legal, toti stim ca actul abdicarii a fost nul de drept.Deci, concluzionanad din punct de vedere legal, MS Regele Mihai a fost si este Regele Romaniei, iar ungerea de BOR definitiv valabila in fata lui Dumnezeu si al neamului.
    Singura sansa ramasa pentru Romania, este schimbarea formei de guvernamant in monarhie constitutionala.
    Bunul Dumnezeu sa lumineze acest popor!
    Amin

    RăspundețiȘtergere
  7. M bucur din suflet ca mai sunt persoane care gindesc limpede si s-au documentat. Rezolvarea multor probleme ale romanilor se regaseste in recunoasterea acestui ADEVAR ISTORIC. Numai Monarhia salveaza Romania. Doamne ajuta ! Ioana

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru mine Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, nu a abdicat niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Traiasca Majestatea Sa REgele Mihai

    RăspundețiȘtergere
  10. din pacate BOR are in structura sa preoti care au fost scoliti inainte de 1989, racolati de serviciile vremii... sa nu uitam ca taina spovedaniei a fost tradata in mod sistematic de aceste Iude in haine preotesti..sa ne asteptam ca Sfantul Sinod sa ia pozitie, ar fi ca si cum i-am cere lui Daniel sa renunte la a folosi biserica pentru afaceri...nu as fi mirat daca o parte din sfintiile lor ar fi fosti semnatari ai unor documente aflate prin arhivele fostei securitati..Intradevar, Regele este alesul si unsul LUI DUMNEZEU! repunerea in drepturi a Casei Regale ar fi un act de dreptate, si cred eu, singurul castig al Romaniei dupa decembrie 1989 in mod real, ca stat. castigurile populatiei sunt si ele reale, dar sunt umbrite de multe pierderi, atat ale tarii cat si ale populatiei , care in mare majoritate se confrunta cu mari greutati, lipsa conditiilor decente de trai ,lipsa unui sistem de asigurare a sanatatii distrus de feluriti neaveniti in politicile economice si de sanatate.Cred ca asanarea morala a natiunii noastre trebuie sa inceapa din acest punct, Restauratia fiind o necesitate stringenta.Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.