“Inițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României”, la Castelul Regal Săvârșin

Inițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României, la Castelul Regal Săvârșin

Marți, 14 ianuarie 2014, la Castelul Săvârșin, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit o delegație a organizației “Inițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României”. În exact această zi, acum patru ani, organizația a fost înființată la Cluj-Napoca. Printre reprezentanții organizației prezenți la Săvârșin s-au numărat studenți de la universități din Cluj-Napoca, Sibiu și Alba Iulia.

“Inițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României” a primit Înaltul Patronaj al Principelui Radu la 29 iulie 2010. De atunci încoace, organizația și-a împrospătat generațiile și a dus la bun sfârșit un număr de proiecte europene.

Membrii organizației au vizitat Parcul Regal, Satul Regal și Muzeul Automobilului. Principele Radu a purtat un dialog cu musafirii, care i-au împărtășit proiectele organizației pentru anul 2014.

Iniţiativa Tinerilor pentru Modernizarea României (ITMR) este o asociație națională de tineret, înființată la 14 ianuarie 2010 de un grup de studenți ai Facultății de Studii Europene, Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Misiunea statutară este aceea de a contribui la procesul de modernizare a României, prin diferitele iniţiative locale, regionale sau naţionale ale tinerilor români. În acest sens, proiectele acoperă mai multe aspecte ale statului şi societăţii româneşti, de la promovarea Romaniei în străinătate (programul Investiţia în România), la acţiuni punctuale de modernizare a ruralităţii româneşti prin intermediul fondurilor structurale europene (programul Relansarea satului românesc) şi până la proiecte de formare a unei noi mentalităţi în sectorul tânăr al societăţii, mentalitate orientată spre participare civică şi dezvoltare culturală (programul Educaţie şi participare democratică).

ITMR este o organizaţie non-guvernamentală şi apolitică iar în acest spirit susţine şi promovează activitatea Casei Regale a României, recunoscând rolul benefic pe care aceasta instituţie apolitică l-a avut şi îl are în societatea noastră.

Un comentariu:

  1. Ideea mi se pare foarte buna dar nu inteleg de ce nu a fost mediatizata pana acum pentru atragerea a cat mai multor tineri ! Aceasta trebuie sa fie preocuparea lor caci ei vor beneficia de munca lor !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.