Specificul național – o privire istorică și critică

Specificul național – o privire istorică și critică

O remarcabilă conferință pe teme istorice, desfășurată în ultimele zile ale anului recent încheiat, a trecut neobservată, în spațiul public.

La Sinaia a avut loc, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, o conferință pe teme de istorie, găzduită la Domeniul Regal de către Casa Majestății Sale Regelui. Conferința s-a numit “Specificul național – o privire istorică și critică” și a reunit nume importante din domeniul istoriei și filosofiei precum Moshe Idel, Claude Karnoouh, Balázs Trencsényi, Sorin Antohi, Mircea Martin, Victor Neumann, Augustin Ioan, Adrian Cioroianu, Călin Cotoi, Andrei Cușco și Constantin Iordachi.

Lucrările prezentate la Sinaia vor fi grupate într-un volum bilingv (română și engleză), publicat în cursul acestui an.

Conferința a continuat, în 2013, seria prestigioaselor întâlniri științifice de la Universitatea Oxford, găzduite și organizate de Institutul Cantemir în anii 2010, 2011 și 2012.

Alături de sesiunile conferinței, desfășurate în zilele de sâmbătă 30 noiembrie și duminică 1 decembrie 2013, invitații au fost primiți în Sala Florentină a Castelului Peleș de către Principele Radu și au luat parte la un dineu, prezidat de Principesa Elena în Sala cu Coloane de la Bastion.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.