A fost lansat DVD-ul "Cuvântul Regelui", realizat de Marilena Rotaru

DVD-ul "Cuvântul Regelui", realizat de Marilena Rotaru, a fost lansat, joi seară, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".

Cuvântul Regelui. Convorbiri și momente cu și despre Regele Mihai I, realizate de Marilena Rotaru

Grigore Arsene, director general al Curtea Veche Publishing, a afirmat că DVD-ul, "istorie curată, care poate fi folosită oricând ca material suplimentar la o lecție despre cel de-al Doilea Război Mondial", pune față în față două perioade istorice: imaginea tânărului monarh și a acțiunilor sale din perioada 1940-1947 și aceea a regelui după revenirea sa în România.

Vorbind despre regele Mihai, prof. dr. Nicolae Constantinescu a pledat pentru revenirea la monarhie.

Ionuț Gherasim, director executiv al Fundației Corneliu Coposu, a elogiat personalitatea Marilenei Rotaru, autoarea "Cuvântului Regelui".

"Adevărul ne poate face să revenim la legalitate în Țara Românească și aceasta înseamnă monarhie constituțională", a spus Gherasim.

Marilena Rotaru a rememorat "poveștile bunicii Ecaterina despre măritul rege Carol I", plimbările în jurul statuii monarhului, ca și orele de studiu la BCU, în care descoperea umbra regelui.

Apărut la Curtea Veche Publishing, DVD-ul cuprinde o serie de dialoguri cu regele Mihai realizate de Marilena Rotaru în perioada 1991-1995, secvențe din încercările fostului suveran de a reveni în România (1990 și 1994), vizita de Paște din 1992 la Putna, București și Curtea de Argeș, precum și câteva momente din evenimentele și spectacolele realizate la Ateneul Român, cu participarea unor personalități de prim-plan ale societății românești precum: Ion Zamfirescu, Alexandru Paleologu, Dan Grigore, Sorin Dumitrescu.

DVD-ul face parte din colecția "Cărți regale" și este disponibil în librării și pe site-ul www.curteaveche.ro la prețul de 59 lei.

Evenimentul a avut loc în prezența principesei Maria a României.

Daniel Popescu / agerpress.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.