Majestatea Sa Regele Mihai I viziteaza podgoria Murfatlar

Majestatea Sa Regele Mihai I si Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei viziteaza cea mai mare podgorie romaneasca, podgoria Murfatlar. In cadrul unei ceremonii oficiale, Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei confera societatii Murfatlar Romania diploma de reinnoire a calitatii de “Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I”. Reluarea unei traditii dupa mai bine de jumatate de veac, conferind societatii Murfatlar Romania in anul 2003 calitatea de Furnizor al Casei Majestatii Regelui Mihai I si reinnoirea acestei calitati in 2006, obliga compania Murfatlar sa se mentina la inaltimea asteptarilor.

Lider incontestabil pe piata romaneasca de vinuri, Murfatlar garanteaza o calitate excelenta a produselor sale si gratie importantelor investitii ce se fac an de an, vizeaza alinierea la standardele europene. Tehnologia folosita este adaptata fiecarui soi de vin. Momentul recoltarii strugurilor este stabilit stiintific in functie de tipul de vin ce se doreste a fi obtinut, iar perioada de recoltare permite producerea in mod natural a intregii game de vinuri, de la cele albe la rosii si de la seci la cele dulci.Traditia si experienta folosite in producerea vinurilor Murfatlar sunt puse acum in valoare si prin crearea unui vinars, apreciat dintotdeauna de catre cunoscatori. Renumitul Vinars de Murfatlar poarta un nume nou – Zaraza, dar degaja acelasi spirit autentic. Esenta vinurilor alese este prinsa in distilat fara a irosi savoarea strugurilor. Invechirea naturala in butoaie mici de stejar ii confera o culoare de chihlimbar, catifelandu-l totodata. Relansand acest vinars, Murfatlar si-a adaugat in palmares inca un produs care se ridica la aceleasi standarde de calitate cunoscute de catre Majestatea Sa Regele Mihai I.

Podgoria Murfatlar este situata in sud-estul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul platoului Dobrogei. Legenda spune ca zeul vinului s-a nascut aici, in Dobrogea, pe teritoriul Romaniei, binecuvantand aceste tinuturi cu o bogatie mult ravnita de altii: vinul. Inca din antichitate aceasta regiune era cunoscuta pentru cultivarea vitei de vie, vinul obtinut aici fiind unul dintre produsele care faceau obiectul schimburilor comerciale dintre populatia autohtona si coloniile grecesti de pe malul Marii Negre. Murfatlar Romania este astazi cel mai important producator autohton de vinuri; dispune de cea mai intinsa suprafata cultivabila din Romania, de cea mai mare capacitate de prelucrare si stocare existente in Romania, precum si de cea mai noua tehnologie in domeniu.

In septembrie 2002 Murfatlar a devenit prima societate viti-vinicola din Romania certificata conform standardului de calitate ISO 9001:2001 pentru sistemul de management al calitatii si pentru sistemul HACCP de asigurare a securitatii in domeniul alimentar.

from: IQads

Niciun comentariu

Un produs Blogger.