Regele Mihai: Ceea ce se intâmplă in România numai democraţie nu este


Regele Mihai a afirmat, duminică, in emisiunea "Pro Vest", difuzată de Pro TV, că este ingrijorat şi intristat de evoluţiile recente de pe scena politică românească şi a avertizat că acestea riscă să afecteze imaginea externă a ţării.
Regele Mihai şi-a exprimat regretul faţă de degradarea atmosferei politice intervenită după integrarea României in Uniunea Europeană. "Nu mai ştiu ce să cred. Pentru că asta numai democraţie nu este. Să mă ierte cei care cred că asta e democraţie: că pot să urle, să ţipe, să injure", a declarat Regele Mihai.
El nu s-a ferit să caracterizeze actuala stare de lucruri drept "ţigănie" şi a atras atenţia că România işi poate pierde reputaţia de stat civilizat, la Bruxelles existând deja unele temeri legate de tensiunile de la Bucureşti.
Regele Mihai a dezvăluit că a avut intrevederi cu preşedintele Băsescu, dar şi cu foştii şefi de stat Constantinescu şi Iliescu, cărora le-a mărturisit aprehensiunea sa, subliniind insă că discuţiile au fost de ordin general, poziţia Casei Regale fiind echidistantă.
In acest context, Regele Mihai a făcut apel la implicarea societăţii civile, care, in opinia sa, trebuie să devină mai activă şi să ia atitudine. De asemenea, Regele Mihai a pledat pentru ieşirea românilor din pasivitate, indiferent de opţiunile lor politice, susţinând că, dacă oamenii şi-ar deschide sufletul, politicienii ar putea deveni mai sensibili faţă de adevăratele probleme ale ţării



from: Obiectiv de Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.