PRINTUL NICOLAE, VIITORUL REGE AL ROMANIEI

Azi va propunem un material foarte interesant. Ati fi de acord cu inscaunarea printului Nicolae ca rege al Romaniei?


PRINTUL NICOLAE, VIITORUL REGE AL ROMANIEI

Romania este pe marginea prapastiei. Presa internationala vorbeste de un iminent colaps economic,social si rasial. Suntem numiti tiganii Europei. Un popor cunoscut in intreaga lume prin omenie si simtul masurii, este asociat violentei si barbariei. Un popor avand o istorie si o cultura extraordinara pierde pe zi ce trece identitatea nationala, devanind un fel de turma, usor de manipulat si mintit. Statuia lui Eminescu este daramata, iar limba romana interzisa la centrele culturale din jurul lumii. Lipsa de cultura a neamului prost ,inlocuieste cultura. Mahalaua se muta in centrul orasului. Maneaua cucereste Romania. Asistam la o situatie fara precedent cand o natiune europeana,in loc sa se indrepte spre lumea civilizata, refuza geografia si destinul istoric.

Primul pas care trebuie facut pentru a iesi din aceasta fundatura, care pare fara iesire, este intrarea in legalitate. In momentul in care constitutia adusa pe turela tancurilor sovietice a fost abrogata intrarea in normalitate ar fi insemnat intoarcerea la un document esential al democratiei romanesti, Constitutia din 1923. Securistii si comunistii, dupa cucerirea puterii economice dupa Revolutie, au creat insa un document care ar fi trebuit sa le dea legimitate. Maculatura din 1991 a fost adusa prin tarnacopurile minerilor si bagata pe gatul romanului, prin tortura, batai si manipulare. Aceasta “democratie originala” isi gaseste continuitatea si in zilele noastre. Daca lumpenul sovietic ajuns presedinte ar fi cerut un referendum pentru a decide forma de guvernamant, ar fi pierdut. Ar fi castigat oamenii binelui. Astazi Romania ar fi fost o tara prospera si civilizata. In aceste conditii am fi intrat in Europa demni si prin usa din fata. Pentru a demonstra ca securitatea putea fi alungata si nu ar fi astazi peste tot ,sa vedem ce sa intamplat la cateva luni dupa care Monitorul Oficial anunta victoria republicana. In primavara lui 1992, regele Mihai venea in Romania, pentru a doua oara dupa caderea comunismului, sa sarbatoreasca aici Sfintele Pasti. “Intr-o imagine devenita istorica, Maiestatea sa iesea in balconul hotelului Continental pentru a-l prezenta oamenilor pe nepotul sau, printul Nicolae, drept mostenitor al tronului. Simpaticul si elegantul baiat care a fascinat atunci multimea adunata pe strazile Bucurestiului - posturile de televiziune occidentale vorbeau de aproximativ un milion de participanti - avea doar 7 ani.Multi il priveau insa ca pe o speranta a Romaniei. Vedeau in el salvarea pentru o tara incapabila de a se dezmetici din cosmar.”

Sa vedem cine este acest print care vorbeste romaneste, are 23 ani, si traieste deocamdata la Londra.

Printul Nicolae de Romania, viitorul rege, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai Regele Romaniei. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila, ctitorul minunatelor manastiri moldovenesti.

Regele Mihai este rege prin vointa natiei deci Legea Fundamentala nu poate suferii modificari. Monarhul constitutional nu are in prerogativele sale reviziurea constitutiei. Pentru ca urmasii tronului trebue sa fie pe linie masculina Printul Nicolae este singura persoana imaculata, demna de a ocupa tronul Romaniei, ca urmas al M.S Regelui.

Constitutia din ‘23 Despre Rege.

Art. 77. - Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. Coboritorii Majestatii Sale vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a Rasaritului.

Art. 85.-Nici o modificare nu se poate face Constitutiunii.

Regele Mihai si principesa Anne de Bourbon-Parma au cinci fiice, dar conform legii salice ele nu pot urma la tron.

Ordinea la Coroana Romaniei

> 1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei; Art 77 - SUCCESIUNEA ANULATA

> 2. ASR Principesa Elena a Romaniei (a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana); ART 77-SUCCESIUNEA ANULATA

> 3. Nicolae de Roumanie Medforth Mills (fiul Elenei, nepotul Regelui, care va deveni ASR Principele Nicolae al Romaniei la 1 aprilie 2010, la implinirea varstei de 25 de ani); ART-77-SUCCESIUNE DINASTICA LEGALA SI CONSTITUTIONALA .

Trebuie sa luam totul de la inceput. Nu avem dreptul de a ne amagi sau a minti pe altii altii. Cu tote ca ideia monarhica este adanc inradăcinata in constinta nationala, sansa revenirii la tron al regelui Mihai este nula. Pentru o intreaga generatie care a fost convinsa ca caderea comunismului era sinonima cu restauratia monarhica dezamagirea este profunda. De la un milion de oameni inbracati de sarbatoare care scandau “Regele si Patria” si printre lacrimi “Majestate nu pleca, asta este tara ta” pana la grupul politicos de batranei si cativa copilasi zgribuliti in port national, stransi in gara de la Savirsin, este un drum lung. De la cea mai mare adunare populara spontana, care a avut loc pe pe pamintul Romaniei, pana la singuratatea Pelisorului este un drum si mai lung. Daca perioada mentionata a reprezintat un vis monarhic, este sansa noastra acum, sa-l transformam in realitate.

Nici o fosta tara comunista nu avut sansa ca in fruntea unui miscari cu caracter anticomunist, sa fie o personalitate istorica. Multe voci din tara au incercat in decursul anilor sa-i diminueze rolul, sau sa-l faca tradator de tara. Au facut-o din necunostinta de cauza, revansa, sau manipulare politica. Adevarul este diferit. In conditile in care razboiul era pierdut oricum pentru membrii axei, Regele a facut totul pentru a salva tara de un razboi devastator si de ai da un viitor. Cautand date pentru filmul meu “Razboiul rece a inceput la hotelul Ambasador” (documentarul se ocupa de Actul de la 23 August si confruntarea dintre serviciul american si sovietic de pe teritoriul Romaniei, pana la abdicarea regelui) am dat de niste noi documente extraordinare, despre aceasta perioda. Ele dezvalue faptul ca intoarcerea armelor a fost organizata de Rege in apropiata colaborare cu O.S.S-ul american. Cordonatorul acestei actiuni a fost comandorul Frank Wisner. Operatia a purtat numele de cod HAMMERHEAD Trebue remarcat ca comunistii au fost anuntati si integrati cu trei zile inainte de complot. Promisinile si garantiile oferite de americani vorbeau de un aranjament al aliatilor (gen Austria). Se vorbea de de arborarea in fata Palatului Regal a steagului american,englez,francez si sovietic. Deci vanzarea tarii sa facut nu la Bucuresti ci la Yalta. (National Security Archive-Records on cover operation).

In vederea acestui film am contactat Asociatia pensionarilor de la C.I.A. pentru a gasi martori oculari ai evenimentelor. Toti participantii mi-au vorbit cu emotie “de regele tinar si viteaz” facand eforturi sa-si ascunda lacrimile. Discutand cu acesti oameni cunoscatori, am ajuns la concluzia ca pierderea Romaniei a fost o infrangere dureroasa, un prim Vietnam. Am inceput sa fiu convins ca elita acestei organizatii abia asteapta sa gaseasca ocazia, de asi lua revansa. Din pacate nu sa intamplat asa. Greseli si gafe monumentale au facut ca credibilitatea si popularitatea monarhiei sa se subtieze cu timpul ajungand astazi in desuetitudine, la marginea rizibilului. Totul a inceput cu vizita de Pasti cand Regele nu a raspuns cererii multimii si a dat cot cu fugitii. Coabitarea si chiar colaborarea cu comunistii a deluzionat si indurerat pe toti. Daca ideia irationala de a lasa ca mostenitor al tronului pe cineva care nu are dreptul sa mosteneasca, poate sa ne lase cu gura cascata, un Duda print consort a pus capacul.

Se apropie ora unui nou inceput. Restauratia monarhiei trebue sa fie acompaniata de readucerea valorilor natiei la conducerea tarii. Acest lucru poate fi infaptuit doar prin preluarea puterii din mainile mafiei comunist securiste, care avand sub comunism doar puterea politica ,a preluat acum si cea economica. Capitalismul rosu trebue decolorat.

Programul readucerii tarii la normalitate va fi dat publicitatii in curand. In memoria grupului de tineri din celula 8 scosi in dimineata racoroasa a diminetii de 6 Decembrie 1958 in curtea inchisorii Jilava pentru a fi inpuscati de Securitate, miscarea renasterii noastre, va avea numele REZISTENTA REGALA ROMANA sau RRR.

Criza economica a schimbat peste noapte toate datele ecuatiei .Din cauza mizeriei si a tensiunii etnice (vezi Italia ,Spania) si a coruptiei generalizate Romania a devenit un butoi de pulbere gata sa explodeze. Pentru ca are nevoie de o oaza de liniste si de stabilitate Occidentul sprijina actiunea noastra. Efortul de revenire la civilizatie este sprijinit de Casele Regale europene.

Romanii sunt inteligenti si au inceput sa inteleaga despre ce este vorba. Este ultima noastra sansa. La o rascruce a destinul trebue sa decidem daca continua destinul nostru european, sau devenim un fel de tara orientala.

In incheiere va dau o veste buna. Printul Nicolae ne spune tuturor celor care mai speram “Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor.”

“Sunt pregatit sa fiu Regele Romaniei”

ROBERT HORVATH- DEVA cineast NEW YORK 10 MARTIE 2009

41 de comentarii:

  1. Prea tarziu, "fratilor"! Avem deja Voievod, din spita GETA! Clona voastra londoneza nu mai este de folos...

    RăspundețiȘtergere
  2. Romania are nevoie de MS Rgele Mihai I si de urmasii altetei sale pentru a-si recapata locul important in Europa. Noua, ca popor, nu ni se potriveste sistemul republican. In 2500 de ani - exceptand ultimii 62 de ani - am avut conducatori destoinici care nu proveneau nici din randul cizmarilor, nici al marinarilor sau alte categorii de indivizi cu cateva clase si dorinta de inavutire. Cine poate privi spre regatele europene cu taria de a le analiza situatia politico-economica la rece, poate observa ca nu se vaita, nu sunt stranse cu usa pentru a imprumuta bani de la FMI in conditii inacceptabile, nu sunt tensionate. Oare de ce? Pentru ca investitorii atat straini cat si cei autohtoni au incredere in sistem. Nu apar peste noapte saraciile dornice de imbogatire rapida care schimba instantaneu regimul juridic, fiscal sau pe oricare altul numai sa le permita neamurilor lor sa acumuleze cat se poate de mult. NU se intampla astfel de situatii deoarece politica este hoby-ul industriasilor din tata-n fiu, nu a sarantocilor nescoliti. Nu se intampla pentru ca au coduri viabile, au legislatie stabila de zeci de ani, ba chiar unele au fost asa de bine concepute incat au reusit sa razbata cateva veacuri. Voi cei care blamati acest regim monarhic, culcati-va! Nu avem nevoie de tovarasul/domnul presedinte! Avem nevoie de o Romanie puternica si bineprimita in salonul de vals al marilor case regale.

    RăspundețiȘtergere
  3. romanilor nu le mai tebuie rege ca-l au pe regele cioba si imparatul iulian Din pacate

    RăspundețiȘtergere
  4. Rege nu ne trebuie .
    Avem nevoie de oameni educati, civilizati,scoliti care isi cunosc valoare si nu sunt de cumparat.Persoane care isi fac bine profesiunea, au "coloana vertebrala" si nu sunt deasupra legii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din cunostintele mele, Casa Regala a hotarat de curand renuntarea la ideea de a exista doar mostenitor masculin. Prin urmare, ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei ar putea deveni Regina. Singurul aspect de care nu sunt convins este legat de faptul ca si Parlamentul Romaniei ar trebui sa fie de acord cu aceasta modificare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu inteleg. N'a fost altul Nicolae (Ceausescu) regele Romaniei (LOL) ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu avem nevoie de regi corciti de astia,care vor sa se inscauneze acum in Romania.
    Daca mai este cineva care isi doreste regi ,sa citeasca putin despre regele Carol II,tatal lui Mihai ,cel care vrea sa se dea rege la noi.Mihai nu stie limba romana decat in varianta stalcita,fetele lui nici atat,are o droie de fice,toate maritate la batranete si toate despartite.La gasit pe Duda asta,care e din Barlad,din cartierul tiganesc,care vrea el sa ne predea noua acum teoria cu regii.
    Nu tine nene,ne-am saturat de regi.
    Daca primii doi regi ai romaniei au mai avut ceva sange de nemti in ei (FERDINAND SI CAROL I),s-a dovedit ca pe masura ce stateau in Romania se corceau,si faceau numai prostii.
    Asa ca domnilor cu ifose de regi,mai plimbati magaru de aici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e adevarat! Ferdinard si Carol I chiar au fost regi cu care puteam sa ne mandrim si ca sa iti reamintesc domnule care tot spui ca se prosteau cine a format Romania Mare? Da regele Ferdinard si regina Maria.asa ca retrage-ti cuvintele alea care nu isi au rostul ca tot vorbea cineva mai sus de educatie.Educatia pe care nu o au unii, educatia pe care nu o vor , educatia care ii depaseste(pentru ca nu au nici macar mimimul de respect ).Trebuie sa intelegem fratilor ca doar prin educatie si patriotism ne mai putem reveni din groapa asta in care suntem bagati pe zi ce trece de catre acesti parlamentari pe care ii alegem doar pentru galetiile si pachetele pe care le dau in preajma alegerilor .

    RăspundețiȘtergere
  9. Greseala Casei Regale este lacomia. Intr-o tara prabustita au venit numai ca sa isi ceara drepturile banesti. Acum au zecile de milioane si fac 300 de pachtete de cativa lei.
    Cine plateste palatele ? Poporul roman atat de iubit ! De la o tara saraca au cerut re-improprietaririle, in numele iubirii de neam ! Nu au tron, de ce nu au ramas in Elvetia ? Ghici ?
    Castelele... viata imbelsugata fara griji, ospetele luxoase, vacantele scumpe, servitorii, automobilele, casele de mode, restaurarile exorbitante...
    Rudele bogate din occident nu au facut nimic pentru ei... dar poporul roman ii poate plati ! Ce au facut pentru Romania ? I-au cheltuit banii in numele unor privilegii demodate. Isi umplu buzunarele dupa modelul tatalui ! Carol II !
    Cand s-a impartit rusinea Casa Regala era tocmai plecata in vilegiatura de Craciun :)))
    Singurul rege ce a facut ceva pentru tara asta a fost Carol I. De la el incoace Familia Regala trage numai foloasele...

    RăspundețiȘtergere
  10. Il asteptam de mult pe Print sa vina. Parca este o poveste frumoasa care se aseaza peste aceasta tara.Tb sa facem un comitet de sprijin,sa popularizam prin seminarii,pe internet,pe posturile de televiziune,prin toate formele posibile. Suntem multi dispusi sa ne punem viata la dispoztia unei idei nobile. Acum este momentul in care trebuie sa inceapa popularizarea ASR,Printul Nicolae! Sa nu prididim nimic din sperantza si lupta noastra pt a face un pas inapoi dar un mare pas inainte,intoarcerea la monarhie. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari pt comentariul anterior postat intr-o zi de 22 Decembrie care ar fi ramas o zi sfanta in istorie daca revolutia tinerilor n-ar fi fost furata de Iliescu si gasca sa de KGBisti.Decand e lumea pe pamant singura salvare atunci cand ai gresit cararea este sa te intorci pana la locul unde ai mers pe drumul cel bun.Cei care ratacesc incapatanati incercand toate directiile sfarsesc sleiti de oboseala si foame cazand prada animalelor salbatice....
    Citind unele comentarii anterioare imi vine sa rad si sa plang in acelasi timp. Este evident ca unii dintre cei care pretind aici a emite judecati "de valoare" nu prea sau obosit cu cititul .Mai sus, cineva caruia probabil ca-i patineaza mult musca pe creier pana sa gaseasca o circumvolutiune afirma cu convingere si manie proletara : "singurul rege CE A FACUT CEVA pentru tara asta a fost Carol I" (?!).De FERDINAND INTREGITORUL n-a auzit ? De ROMANIA MARE chiar n-are habar ? De Regina Maria cea atat de iubita de popor purtand mereu cu mandrie costumul national si impresionand prin inteligenta si distinctie diplomatii dintr-o lume intreaga luptand pana la sacrificiu pt tara printre soldatii raniti ?
    Dar de MAICA ALEXANDRA auzit-a el oare ?! Desigur ca nu ,la fel ca majoritatea romanilor din pacate ! Caci dupa ce ar citi cel putin volumul TRAIESC DIN NOU al Principesei Ileana ar ingenunchea cu siguranta si s-ar ruga la Sfintele Icoane facatoare de minuni sa ne conduca din nou Casa Regala cu dragoste de tara , de neam romanesc si mai ales cu credinta si cu frica de Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  12. Este regretabil cum toţi,,plecaţii,, au venit să CEARĂ de la o ţară căzută pe brânci. Aici nu este vorba numai de Casa Regala, aici trebuie incluşi toti FOMIŞTI care cu delicateţea cameleonilor s-au adaptat pe unde au fost şi când ţara avea atâta nevoie de sprijin, au venit să ia.Dar s-a întrebat cineva cum am dus-o NOI cei de aici? NOI care am rămas aici , copiii noştri, bătrânii noştri... Dacă aş putea aş scrie o ,,Epopee a românului minţit, înşelat şi umilit,,. NOI- cei care am crezut şi mai credem încă faptul că suntem datori să rămânem aici, să luptăm aici cu toate politicile idioate făcute de îmbuibati, să acceptăm azi pe unul, mâine pe altul că altceva nu mai putem face. Niciodată nu am simţit în jurul meu atâta disperare şi neputinţă.A murit ceva în noi. A murit până şi ,,hazul de necaz,,.După ,,revoluţie,, eram o ţară căzută pe brânci, acum am senzaţia certă şi uluitoare că suntem o ţară cu gura în ţărână şi cu o cizmă grea pe grumaz.Ce se întâmplă cu noi, OAMENI BUNI?Si mai puteţi vorbi de nu ştiu ce prinţ care nu ştie bine nici măcar cine suntem noi,românii. E aşa de trist...Se zice că ultima speranţă este la Dumnezeu. Greşit.PRIMA ŞI ULTIMA SPERANŢĂ SUNT LA DUMNEZEU.Iar la mijloc sunt încercările neputincioase ale oamenilor.Asta nu înseamnă însă fatalismul pus de unii în cârca românului. De fapt avem şi acum posibilitatea să ne întoarcem cu sufletul spre Dumnezeu şi să cerem înţelepciune şi pricepere a lucrurilor şi putere să facem ceva BINE şi DREPT.Fără o convingere fermă că vrem să reconstruim într-adevăr ţara asta nu putem să facem nimic. Avem nevoie de oameni care trăiesc după LEGILE LUI DUMNEZEU pentru că acestea sunt de fapt preceptele vieţii adevărate.Şi fără răzbunări, fără vendette inutile, fără duplicităţi, fără ,,dărâmarea vechiului şi luatul de la capăt,,. pentru că aşa nu mai ajungem nicăieri. Mereu o luăm de la capăt şi nu mai isprăvim nimic.Ajunge atăta ură care nu foloseşte decât să ne dezbine.Important pentru ţară nu este să crească numărul miliardarilor pe lista FORBS ci să facem în asa fel încât în locul acesta să putem să trăim frumos şi decent cu toţii.

    RăspundețiȘtergere
  13. nu cred ca romanii mai au preferinte monarhice.Cum ,nu suntem un popor prost,stim ca republicile,sunt la fel de viabile.Si ,daca primii doi regi ai Romaniei ,merita respectul si admiratia poporului,nu se poate spune acelasi lucru de urmasii lor.Poate,doar regele Mihai,sa merite ceva .Dar ,in fine,e clar ca romanii nu mai au o mentalitate monarhista.Iar balcanismul nostru e o realitate de care nu trebuie sa ne rusinam.asa am evoluat,posibil,datorita lipsei de valori,in perioada comunista.Acum ,e tarziu sa luptam impotriva manelelor.Sunt ale noastre,asa cum si tiganii,sunt ai nostrii.Ne plac ,sau nu,trebuie sa recunoastem ca suntem asa cum suntem,si sa nu visam la un nou descalecator.Cu anii,vor aparea si oamenii de geniu,buni conducatori,direct din sanul poporului.

    RăspundețiȘtergere
  14. LA POSTUL TVR 1,IN 1 DEC.2004,FILOSOFUL GABRIEL LIICEANU SPUNEA:
    "O tara nu este bogata prin bogatiile solului sau subsolului,ci prin capacitatea conducatorilor de a construi un PROIECT NATIONAL si de a mobiliza cetatenii,pentru realizarea lui".
    De 20 de ani,Romania nu are nici un "proiect national",iar mai mult ca atit,dupa 1989 a pierdut 5 milioane de locuri de munca,industria si "axa economica principala",formata din banci, asigurari, utilitati, energie, petrol si gaze,etc. in favoarea strainatatii.
    Dezastrul social si institutional se datoreaza acestei situatii,iar intrebarea - marea intrebare a viitorului - este daca si cine va veni cu un "proiect national",care sa reunesaca in munca si speranta poporul roman?
    La materialul dvs. am un raspuns ferm si fezabil:Printul Nicolaie ar putea fi inscaunat ca rege al Romaniei,daca Casa Regala si-ar asuma oferta evaluarii si promovarii unui "program de iesire din Criza a Romaniei,prin reindustrializarea tarii"!
    Asa s-ar indeplini,spre binele Romaniei si al Casei Regale,nevoia de "proiect" a tarii,a unui proiect pe care nimeni altcineva din lume nu-l poate oferi tarii.
    Pentru realizarea acestei propuneri,rog resectuos sa fiu primit intr-o audienta de lucru.
    Cu respect,
    Caliman Eugen Tel. 0761/196940

    RăspundețiȘtergere
  15. Legea fundamentala poate fi modificata, trebuie doar modificat articolul din constitutie care impune interdictia de a modifica republica ca forma de guvernamant... orice constitutie poate fi modificata. De asemenea, in drept, s-ar putea demostra ca actul de abdicare nu a fost legal in momentul semnarii intrucat Parlamentul nu l-a validat la vremea aceea, ceea ce era obligatoriu sub imperiul constitutiei din momentul abdicarii...

    RăspundețiȘtergere
  16. da, suntem intr-un haos si dezastru fara precedent, din care cu greu putem judeca ce ne mai poate salva. Suntem adusi pe culmile prapastiei si cel mai mare pacat este ca aceasta tara este chiar "tara sfanta". De ce? Uitati-va la clima si relieful acestei tari. Nu-i lipseste nimic, Dumnezeu a avut grija de toate, cand vorbim de Romania. Cel mai diversificat relief din lume: campii, dealuri, munti, delta, mare, lacuri, rauri, fluvii, depresiuni, vai, podisuri si o clima, in care soarele e la el acasa aproape 360 zile, cu o iarna blanda, cu o primavara superba si verde, cu o vara blanda, fara arsita si cu o toamna bogata. Cate alte tari au mai primit o asemenea binecuvantare a divinitatii? Locuitorii, un popor greu incercat atat cand vorbim de istorie cat si in ultimii 20 ani, de dupa regimul comunist, au ramas permanent cu credinta si speranta in Dumnezeu.
    Aici veti putea intalnii, adevaratele valori sufletesti si spirituale, genii, artisti, oameni toleranti, ospitalieri, demni, muncitori si ma refer la cei de la sate, cu o ideologie sanatoasa de viata si familie, de fapt un popor rabdator, credincios si cu o adanca traditie in istorie.
    Pentru toate acestea, cate ni s-au dat, meritam o sansa, o sansa pe care noi am castigat-o prin toate cate am spus si nu o cersim nimanui, e a noastra si inca odata, divinitatea ne protejeaza, de aceea, ca roman, nu am cum sa nu ma gandesc la viitoarul acestei tari si a poporului ei. Mai mult, stim cu totii, ca omul este cea mai perfecta, complexa si completa, fiinta/vietuitoare/creatura de pe Terra, fiinda lasati sa alegem, sa luam decizii, cu liberul arbitru, nu sa asteptam sa pice din cer, asa cum se spune: "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in sac." Tocmai pentru acest motiv, fiecare din noi ar trebui sa creada, sa simta, sa gandeasca, sa spere, sa vrea si in final sa aiba, ceea ce merita, adica o viata mai buna, mai stabila, egalitatea drepturilor, nediscriminatorie, de intrajutorare. Si cum putem face asta? Prin intelectualitatea tanara, reponsabila si de actiune, prin oameni destoinici cu experienta care doresc binele tuturor, prin oameni deschisi la minte ("open minded"), educati, prin programe in folosul si in ajutorul neamului si de ce nu, chiar prin monarhie, atunci cand ne gandim la primii doi regi ai Romaniei, FERDINAND SI CAROL I, regi cu care ne putem mandri.

    RăspundețiȘtergere
  17. In lipsa unor prevederi legale, constitutionale, linia de succesiune la Tronul Romaniei se poate stabili numai invocand traditia izvorata din ultimul Satut al Casei Regale aprobat de Parlament si anume cel din 1884.
    Monarhia din Romania fiind una Constitutionala Regele este supus prevederilor legii si vointei populare manifestata prin referendum asa cum a fost cel din 1866 care a aprobat urcarea pe tron a lui Carol I.
    Prin urmare Regele nu poate modifica unilateral, prin act de vointa, vechiul Statut al Casei Regale fara sa creeze dezaprobare si animozitati nu numai in randurile romanilor dar si visavis de celelalte Case Regale Europene. Acest lucru s-a vazut la nunta regala din Anglia unde ASR Radu Duda nu a fost invitat.
    Linia de succesiune trebuie pastrata conform cu prevederile statutului din 1884:
    1.Prințul Karl Friedrich de Hohenzollern (n. 1952)
    2.Prințul Alexander de Hohenzollern (n. 1987)
    3.Prințul Albrecht de Hohenzollern (n. 1954)
    Nici printul Karl Friedrich si nici fiul sau Printul Alexander nu vor renunta la sefia Casei de Hohenzollern pentru a deveni custode al Coroanei Romaniei iar Printul Albrecht cel care ar fi cel mai indreptatit sa emita pretentii dinastice se pare ca manifesta o totala indiferenta fata de limba, literatura si geografia Romaniei. Pentru casa de Hohenzollern titlul de prezumtivi mostenitori ai Coroanei Romaniei pare sa fie o stanjenitoare povara si in afara de faptul ca Printul Karl a inceput un proces de contestare a numelui de Hohenzollern-Veringen a lui Radu Duda nu a facut nimic alceva pentru a se apropia pe el sau Casa pe care o reprezinta de custodia Coroanei. Ba mai mult, afirmand ca nu poate fi acordat un titlu de catre casa de Hohenzollern intr-o republica referindu-se la numele primit de Radu Duda, reafirma acceptarea actualului statut al Romaniei si dezinteresul fata de Coroana.
    Ma tem ca dinastia se stinge odata cu Regele Mihai si reluarea discutiilor despre reinstaurarea monarhiei in contextul controverselor legate de succesiune nu poate face un bine Romaniei. Poate doar daca Printul Alexander ar afirma disponibilitatea sa de a prelua Coroana, ar invata limba Romana asa cum a facut Ferdinand, l-ar convinge pe Regele Mihai sa il accepte ca succesor, s-ar muta in Romania si s-ar implica direct in actiunile Casei Regale de pe pozitia de Print Mostenitor atunci monarhia ar mai avea poate o sansa. Este insa un POATE foarte mic si destul de improbabil.

    RăspundețiȘtergere
  18. un popor care nu isi cunoaste istoria este un popor terminat...si asta datorita celor care au prefabricat (ma refer la comunisti) istoria poporului roman....pacat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Romania isi poate reveni doar daca va fi reinstaurata monarhia sau comunismu eu unul as prefera monarhia pentru ca asa nu o-sa ne mai "vanda" gogosi odata la 4 ani cu zahar,galeti,ulei etc. asa nu se mai poate trebuie sa ne schimbam modul de viata si gandirea,daca nu o-sa ne convina ce va face mai facem o revolutie.

    RăspundețiȘtergere
  20. IN clipa de fata monarhia nu ar putea face altceva decat sa reaseze pe locul ei Romania in lume. Un loc respectabil de care toata lumea sa tina cont. Sa se termine odata cu ideea ca vine regele si suge puterea si banii romanilor. El vine sau un reprezentant al casei regale sa se aseze si sa spuna clar: Am terminat popor roman, cu : manele+presedinti dansand la tv, va cer, popor iubit sa reconstruim: spitale, drumuri ,scoli de performanta, sa primim oaspeti in Romania sa faca turism adevarat, sa deschidem minele inclusiv si pe cele de aur ca sa platim repede datoriile , nu sa lesinati de munca fara bani inca 4 genertii de-acum incolo...sa facem din Romania granarul care a fost candva.... sa facem industrie, performanta si sa avem educatie aleasa si sa punem in fruntea ministerelor doar somitati in domenii si nu repetentii si analfabetii de AZI !
    Doar asa Romania mai are curaj sa scoata nasul in lume, cand va fi reprezentata de o personalitate adevarata!
    E problema noastra ca popor ce vrem ! Ori manelizare permanenta Ori educatie stil si rafinament !
    Mult succes popor roman.

    RăspundețiȘtergere
  21. Monarhia Constituţională este singura şansă a noastră pentru a reveni pe drumul normalităţii pe care a mers poporul şi care a dus la modernizarea ţării.Dacă Prinţul Nicolae este soluţia pentru tron, primim cu bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  22. Incercand sa fiu cuviincios, va aduc aminte ca spiritul timpului nostru este de a desfiinta monarhii, nu a le restaura. va place, nu va place, domnilor monarhisti, asta e situatia !

    RăspundețiȘtergere
  23. Trendul mentionat anterior se completeaza cu cel de unificare a tarilor in proiecte supranationale gen U.E. Cum nu te poti opune cu succes unui trend atat de extins, singurul lucru e sa "deturnam" proiectul U.E. inspre o monarhie supranationala, adica un imperiu, de preferinta ortodox. Dumnezeu a prevazut asta si, ne anunta sfintii prin profetiile lor, viitorul Europei este cel al unui imperiu crestin pan-ortodox, instaurat dupa eliberarea Constantinopolului si a restului Europei de sub invadatorii musulmani, deocamdata pasnici. Traiasca Imparatul! Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  24. Sfintii Metodie, Mucenic si Episcop al Patarelor, si Andrei cel Nebun pentru Hristos, profetesc amandoi restaurarea imperiului european cu capitala in Constantinopole. Mai multe detalii gasiti aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfarsitul-omului.htm#LinkTarget_24429

    RăspundețiȘtergere
  25. Doamne ajuta sa se intoarca MONARHIA, o monarhie adevarata cu oameni noi! TRAIASCA PRINTUL NICOLAE! JOS SECATURILE ANARHISTO COMUNISTO, PDL-isto, PSD-ista!

    RăspundețiȘtergere
  26. La multi ani Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei!

    RăspundețiȘtergere
  27. Cu mult respect, LA MULTI ANI Majestatii Sale Regale Mihai I al Romaniei!

    RăspundețiȘtergere
  28. cum ar putea sa conduca aceasta tara cineva care nu s-a nascut aici si nu acrescut cu portie de paine si lapte?va intreb stimatilor care ati citit mai mult ca mine.toata aceasta dorinta de reintoarcere la regalitate e fructul disperarii la care am ajuns.haideti sa ne deschidem ochii mai bine.poate solutia e chiar sub nasul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  29. si care ar fi solutia tu nu vezi ca astia se aleg intre ei pdl si psd de astia nu mai scapam ............... cu monarhia TRAIASCA REGELE

    RăspundețiȘtergere
  30. da.toti isi doresc reinstaurarea monarhiei.dar nu intelegeti ca intotdeauna regele fost marioneta parlamentului?nu el singur ia decizii.si mai am o nelamurire:atata il ridicati in slavi pe rege,dar oare ce a facut el pt poporul roman in ultimii 50 ani?NIMIC.a stat bine mersi in strainatate,fara nici cel mai mic gand de a-si recuceri tronul.si acest print nicolae de unde a aparut?el traia bine mersi in occident,pe cand tineretul roman se zbate sa traiasca de la o zi la alta.in momente disperate cautam solutii disperate.atentie.

    RăspundețiȘtergere
  31. e amuzant sa citesti cum toti il vor pe care rege mai oameni buni?mihai nici nu a fost incoronat?al cui rege e?

    RăspundețiȘtergere
  32. Este ridicul sa se vorbeasca de retrocedarea unor proprietati regale DERIVATE DIN BUNURI CU CARE DINASTIA A VENIT IN BUNA PARTE IN ROMANIA. Nu tin minte sa fi pictat Rembrandt in Romania, nici ca Pelesul sa fi fost construit cu bani din tara. Cine tine minte altceva MINTE. Si apoi, nu inteleg ale cui sunt aceste proprietati? Nu raspundeti, va rog, cu "ale poporului", nu tin minte sa fi putut dormi mama in Palatul Primaverii pentru ca era "al poporului". Incetati fictiunile. Casele regale din Comunitatea Europeana domnesc peste popoare civilizate si prospere DESI au proprietati destul de vaste in administrare. Casele "democratice" romanesti intretin mitul politicianului cinstit (care nu exista nici in democratiile occidentale, si acolo exista politicieni fortati de contracte sa fie corecti) si intre timp isi fac de cap intr-un mod jalnic. Problema reala nu este daca Principele Nicolae poate domni ci daca il veti IMPUTERNICI sa domneasca. Asta se face cu respect fata de mediatorul valorilor care ar putea fi un suveran. Daca ramanem la "liderii republicani", numele lor contine viciul: ei exista atata timp cat pot deturna valorile publice (res publica) de la folosirea lor. Sau ca sa spun altfel, domeniile coroanei exista peste tot intr-o monarhie dar sunt CIRCUMSCRISE. Domeniile abuzului intr-o "republica" pot fi cat toata tara si cand se termina aia o si indatoram. Niciun rege al tarii asteia n-a mers la banci internationale ca sa-si subventioneze camarila politica. Carol al 2-lea avea o camarila, dar nici in visele lui rele n-ar fi mers sa ia pentru ei bani cu camata...

    RăspundețiȘtergere
  33. Comentariile facute de compatriotii mei ma intristeaza pentru ca sint dovada decaderii unui popor care nu isi merita Familia Regala.
    Cum va asterneti asa dormiti romani ... si dormiti pe voi de sute de ani.

    RăspundețiȘtergere
  34. Oricum, eu m-am saturat de presedinti. Daca voi aveti idee pe cine sa votati acum..... Eu sant sigur ca oricine va veni, are de platit "alegerea" si sigur n-are el bani sa plateasca. Tot prostii or sa mai fie inca o data beliti de piele.

    RăspundețiȘtergere
  35. Legea Fundamentala nu poate "suferii" modificari?
    vanzarea tarii "sa" facut nu la Bucuresti
    asteapta sa gaseasca ocazia, de "asi" lua revansa
    Din pacate nu "sa" intamplat asa
    Regele a dat cot cu fugitii
    ideia irationala
    inpuscati de Securitate
    La o rascruce a destinul trebue sa decidem

    Toate de mai sus scrise de unul care deplange faptul ca maneaua cucereste Romania...

    RăspundețiȘtergere
  36. regel nu face decat sa ceara ceea ce s-a construit pa banii familiei regale nu din bugetul tarii!!! incetati cu minciunile si isoria prefrabicata! un rege costa mai putin decat o droaie de parlamaentari flamanzi si hoti. regele se intretine din venituri proprii! mai cititi istorie si dupa aia deschideti gura! comunisti perversi, s-a schimbat regimu, muriti de foame, aruncati cu noroi!!lasilor!!!! ne-au sovietizat rusii si ne-au spalat creierele ca sa ne ia tot si l-au gonit si pe rege pe care l-au deposedat si de avere ca pe toti dealtfel sa facem burta mare urss-ului!!!!
    ps: nu sunt regalista, doar realista!

    RăspundețiȘtergere
  37. Regele ne-ar aduce in primul rand demnitate si o alta imagine in lume dar nu cred ca se va putea restaura monarhia, cel putin deocamdata. Cred ca cei care dau ora exacta in lume s-au prins ca asazisii politicieni sunt mai usor de dat pe brazda decat un rege. Daca se dorea sa avem monarhie o aveam pana acum dar in conditiile actuale ma indoiesc. Asta nu inseamna ca nu-mi doresc din tot sufletul sa plece toate gorilele astea nesimtite care ne stapanesc, nu ne conduc si sa avem un conducator legitim si adevarat din Casa Regala a Romaniei

    RăspundețiȘtergere
  38. principele Nicolaie , alaturi de familia regala ar face sa se schimbe total tara asta, am fi vazuti altfel, am scapa de toti acestia care nu se mai satura sa-si imparta funcii , bani si interese.oare cand o sa invatam din propriile greseli? o sa inaintam mult asa in haosul asta?nu ne gandim deloc la viitorul copiilor nu e solutie sa fim slugi in strainatate sa ne cumparam o bucata de paine mai buna in tara asta ca doar atat posibilitate avem

    RăspundețiȘtergere
  39. Da, din foarte multe motive dar si in speranta, sincera, ca scapam de toata camarila de prosti inbogatiti care a distrus economia,ca niciodata Romania, poporul roman, nu va mai avea un reprezentant de talia lui Basescu care este o rusine, ultima fiinta care asi fi imaginat ca poate se ne reprezinte. Altfel ne dezintegram.!!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. Da și nu. ASR Prințul Nicolae nu poate fi rege atâta vreme cât Regele trăiește. Abia după ce România va rămâne fără rege se poate vorbi de așa ceva. Chiar dacă familia regală rămâne doar un simbol pentru noi, mă bucur că am găsit și astfel de oameni despre care să citesc, pe care să îi urmăresc online sau la televizor, de la care să învăț lucruri frumoase, care să fie exemplu pentru mine. Să fim înțelepți!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.