Printii si printesele belgiene vor trebui sa mearga la munca


Printesele si printii din casa regala a Belgiei urmeaza pe viitor sa se obisnuiasca sa -si câstige banii din munca, la fel ca echivalentii lor din casa regala a Olandei, in cazul in care parlamentul belgian va aproba reducerea alocatiilor acordate membrilor familiei regale, scrie ziarul olandez Telegraaf.
Vremea unui trai regesc din banii de la stat pare sa se fi sfârsit pentru capetele incoronate ale Belgiei, parlamentul pregatindu-se sa traga o linie sub beneficiile costisitoare acordate acestora.
Desi un aviz definitiv din partea comisiei de specialitate a camerei reprezentantilor (camera inferioara a parlamentului federal belgian) se lasa inca asteptat, o mare majoritate a deputatilor din camera este, conform crestin-democratului Van den Driessche in favoarea unei reduceri masive a beneficiilor financiare acordate casei regale.
În afara de regele Albert al II -lea si printul de coroana Filip, in acest moment atât fratele sau Laurent cât si sora sa Astrid primesc de la stat o contributie anuala considerabila. Din punct de vedere al parlamentarilor, aceste sume ar urma sa fie in curând reduse pâna la nivelul sefului statului (regele) si al mostenitorului tronului.
Motivul direct pentru aceasta inasprire a regulilor privind sumele acordate casei regale il reprezinta o serie de scandaluri din jurul printului Laurent, fratele mai tânar si „cam sarac cu duhul” al lui Filip, potrivit Telegraaf.
Acesta duce o viata de parazit, multumita unui venit anual de la stat de circa 300.000 de euro si nu a muncit nici macar o singura zi in viata lui. Belgia se uita de ceva vreme cu gelozie in directia Olandei, unde majoritatea printilor si printeselor au absolvit niste studii, au o cariera si pe deasupra sunt persoane de succes in viata sociala. În curând, la Bruxelles va fi audiat chiar si un expert olandez, care va vorbi despre avantajele sistemului olandez in acest domeniu.
În afara de printi si de printese, inclusiv vaduvele si vaduvii persoanelor princiare defuncte urmeaza sa primeasca mai putini bani. Multi dintre parlamentarii belgieni considera ca suma de 1,6 milioane euro pe care vaduva fostului rege Baudouin (Boudewijn, in flamanda), regina Fabiola, o primeste anual reprezinta un venit prea mare.

financiarul.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.