Casa Regala si un urmas al lui Corneliu Zelea Codreanu se lupta pe o partie


Tribunalul Teleorman a improprietarit cu 23 de hectare de pamant, dintre care 7 hectare fac parte din partia de schi Clabucet, din Predeal, un brasovean despre care se spune ca ar avea legaturi cu familia fostului lider al miscarii legionare, Corneliu Zelea Codreanu, informeaza editia online a ziarului Gardianul.

Insa o parte din terenurile retrocedate in favoarea lui Ioan Codleanu se afla, din anul 2006, in proprietatea Casei Regale.

Un teren de 16 hectare care fusese deja retrocedat Casei Regale a fost retrocedat pentru a doua oara unui brasovean. Ion Codleanu a incercat timp de aproape zece ani de zile sa intre in posesia a 23 de hectare in zona Predeal - Paraul Rece.

Omul a pierdut procesul pentru ca nu avea documente care sa-i ateste dreptul la proprietate. Solutia lui a fost stramutarea procesului la Alexandria si motivarea cererii pe baza de martori.

"Acum el are o hotarare definitiva prin care a castigat cele 23 hectare. Comisia de aplicare a legilor fondului funciar va trebui sa dea o hotarare prin care il vom pune in posesie", ne-a declarat subprefectul judetului Brasov si membru in Comisia Funciara, Andras Szakal.

Brasoveanul a castigat in instanta 7 hectare localizate pe partia Clabucet din Predeal si alte 16 hectare care se suprapun cu terenul deja retrocedat Casei Regale.

In anul 2006, Regele Mihai a intrat in posesia a 3.900 hectare de teren in baza mai multor documente de proprietate si harti demonstrative.

Prefectul Brasovului, Aurelian Danu, declara atunci ca "validarea efectuata astazi readuce in atentie faptul ca exista momente speciale in istorie, mai ales cand incerci sa gasesti solutii care sa inchida capitole dureroase, momente care, prin diferite actiuni, atrag atentia asupra modului in care Romania, in pragul aderarii, trateaza cu maturitate problemele in diferite circumstante. Faptul ca o asemenea situatie s-a rezolvat la Brasov astfel, printr-o decizie de validare a bunurilor din regiune ale Casei Regale, scoate in evidenta ca putem incheia cu trecutul dureros si putem sa ne concentram asupra obiectivelor majore ale societatii romanesti".

In timp ce Casa Regala si-a retrocedat terenurile in baza documentelor care dovedesc proprietatea, Ioan Codleanu s-a judecat timp de zece ani cu autoritatile locale brasovene, in baza declaratiilor unor martori.

Dupa ce a pierdut la Brasov, Codleanu a stramutat procesul la Alexandria, judetul Teleorman. De acolo s-a intors cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de punere in proprietate, bazata doar pe declaratiile unor martori.

Surse brasovene acrediteaza ideea ca Ioan Codleanu are o legatura de rudenie cu liderul miscarii legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Aceasta informatie a fost confirmata, partial, ieri, si de subprefectul Judetului Brasov, Andras Szakal.

"Ioan Codleanu este reprezentantul tuturor mostenitorilor care au revendicat, inca de acum zece ani, terenurile respective. Ar putea exista o legatura intre aceste persoane si familia lui Corneliu Zelea Codreanu, insa pe noi nu ne intereseaza asta. Trebuie sa aplicam hotararea instantei de judecata", a precizat subprefectul.

from: http://www.ziare.com/Casa_Regala_si_un_urmas_al_lui_Corneliu_Zelea_Codreanu_se_lupta_pe_o_partie_-240791.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.