La Balul de Cristal de la Arad s-au strâns bani pentru amenajarea unei secţii de oncologie




La Balul de Cristal organizat, sâmbătă seara, la Palatul Cultural din Arad, sub înaltul patronaj al Regelui Mihai şi Reginei Ana, au fost strânşi peste 80.000 de lei, care vor fi folosiţi pentru amenjarea unei secţii de oncologie.

Organizatorii celei de a III-a ediţii a Balului de Cristal, Primăria municipiului Arad, cluburile Rotary, Lions şi Fundaţia Concordia, au anunţat că banii vor fi utilizaţi pentru amenajarea unei locaţii pentru Secţia de Oncologie a Spitalului Municipal Arad, deoarece imobilul în care a funcţionat unitatea medicală este retrocedat de mai mulţi ani, tratamentul bolnavilor de cancer făcându-se în condiţii precare.

La ediţia din acest nu au putut participa Regele Mihai şi Regina Ana, dar organizatorii au citit în faţa celor prezenţi mesajul Familiei Regale. "Ne bucurăm să vă ştim la acest bal organizat sub înaltul patronaj al Casei Regale. Vă felicităm pentru statornicia gândului şi faptei voastre (...)", a fost scris în mesajul semnat de Regina Ana a României.

La evenimentul de la Arad au participat aproximativ 200 de oameni de afaceri, personalităţi locale, naţionale şi de peste hotare, dar şi oameni de cultură, care au plătit 500 de lei pentru o invitaţie.

"Balul de Cristal este organizat de trei ani. Este un moment de bilanţ pentru activitatea socială şi caritabilă din municipiul Arad şi mă bucur că s-a adunat o sumă, 80.000 de lei, pe care o să o acordăm Spitalului municipal. Partenerii noştri au proiecte de viitor şi trebuie să dăm un semnal că societatea care are o anumită bunăstare trebuie să facă gesturi de caritate pentru cei care poate nu au avut aşa de multă şansă în viaţă. Aceste evenimente trebuie realizate periodic", a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Directorul Spitalului Municipal Arad, Teodora Olaru, a precizat că bolnavii vor fi mutaţi în noua locaţie peste cinci - şase luni, când se estimează că vor finalizate lucrările de amenajare a noii secţii de oncologie.

"Vom da o nouă locaţie, pentru că este o secţie deosebit de importantă şi bolnavii noştri merită. Este vorba despre 40 de bolnavi care vor fi trataţi, iar noua locaţie e foarte bună pentru că este aproape de pavilionul central al spitalului. Proiectul este făcut şi va începe foarte curând. Aveam mare nevoie de aceşti bani, pentru că în sănătate nu sunt foarte multe fonduri. Sperăm ca în aprilie-mai secţia să fie renovată, iar bolnavii mutaţi în noua locaţie", a declarat Teodora Olaru.

Momentele artistice din cadrul Balului de Cristal de la Arad au fost asigurate de Corul şi Orchestra Filarmonicii Arad, Cotton Club Singers (Ungaria), Cvartetul "Virtuozii Transilvaniei", Vienna Residence Orchestra (Austria).


http://www.realitatea.net/la-balul-de-cristal-de-la-arad-s-au-strans-bani-pentru-amenajarea-unei-sectii-de-oncologie_413826.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.