De ce a rupt Regele Mihai I legăturile cu Casa de Hohenzollern?

De ce a rupt Regele Mihai I legăturile cu Casa de Hohenzollern

Avocatul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, consideră că, în secolul 21, nu mai este normal ca familia regală a României să aibă, prin titlu, "o legătură feudală, vetustă, cu un principat care nu mai există din secolul 19", referindu-se la decizia Regelui Mihai de a rupe legăturile cu Casa de Hohenzollern. Aceste legături, de altfel, erau formale, cele două familii scriindu-şi "o dată pe an, de Crăciun".

"Cam într-o lună vin răspunsurile de la suverani, iar acestea sunt foarte formale. Vor scrie, probail, că au luat act şi îi vor ura Majestăţii Sale multă sănătate", spune avocatul Ioan Luca Vlad. Potrivit acestuia, decizia regelui Mihai nu are de ce să-i lezeze pe membrii familiei de Hohenzollern, întrucât nu le afectează "în niciun fel drepturile" şi, în plus, nu au formulat nicio pretenţie în ceea ce priveşte succesiunea în cadrul Casei Regale a României.

În familia regală a României, regelui Mihai îi succede principesa Margareta, acesteia sora ei, principesa Elena, iar acesteia din urmă fiul său, prinţul Nicolae.

"Casa regală reprezintă România în străinătate, este un ambasador foarte bun prin relaţiile de rudenie pe care le are cu familiile regale. Un alt rol este acela de a uni comunităţile româneşti din străinătate şi de a-i onora pe cei care merită să fie onoraţi", arată Ioan Luca Vlad. adăugând că, "dacă societatea românească va decide să aleagă calea monarhică sau să asigure un rol mai important familiei regale, familia regală va reacţiona şi va fi pregătită să şi-l asume".

sursa: dcnews.ro

2 comentarii:

  1. Pentru a formula o opinie pertinenta in raport cu decizia Casei Regale,ar trebuisa cunosc mai multe despre cutumele si "legile" care guverneaza acest domeniu.Cu toate acestea,cred ca ruptura cu casa de Hohenzolern nu are cum sa prejudicieze Casa Regala si cu atit mai putin Romania.Am incredeerea ca separatia fost facuta ca urmarind un anumit avantaj pentru Casa Regala.
    Cu stima,
    Caliman Eugen

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru cei interesati exista"ANPRR>Alianta Nationala pentru Regatul României"care a promovat in 2009 completarea unei liste de semnaturi(on-line)in favoarea revenirii la Monarhia Constitutionala,traditionala.
    Conform actualei a Constitutii(Republica Romaniei)daca se intruneste numarul potrivit de semnaturi sepoate genera un referendum popular pe tema data in acest caz "Restaurarea Regatului României"sub Casa Regala a României.Pentru asta trebuie implicare si vointa populara.
    Ar fi un dezastru pentru acest deziderat ca un eventual referendum sa perpetueze Republica.Exista si un"IMC>International Monarchist Conference"unde Romania este parte prin ANPRR.Acum mai trebuie implicare din partea tuturora si mai ales vointa populara,care trebuie promovata.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.