Regele Mihai îşi va petrece Sărbătorile la castelul din localitatea arădeană Săvârşin


Regele Mihai I şi Regina Ana ai României îşi vor petrece Sărbătorile de Iarnă la Castelul din localitatea arădeană Săvârşin, unde vor primi grupuri de colindători din Arad, dar şi din alte judeţe.



Familia regală va merge, astăzi, la cumpărături la un hypermarket din municipiul Arad, urmând ca luni să ofere daruri de Crăciun familiilor nevoiaşe din comuna Săvârşin. Regele Mihai, alături de Regina Ana, Principesa Margareta şi Principele Radu vor primi marţi la Castelul de la Săvârşin grupuri de colindători din oraşul Orăştie, judeţul Alba, şi din comuna arădeană Apateu. Familia Regală va fi colindată miercuri de dubaşii din Săvârşin, despre care fostul suveran a spus că sunt printre preferaţii lui.

În ziua de 25 decembrie, Familia Regală va participa la slujba de Crăciun oficiată de ÎPS Mitropolitul Nicolae Corneanu, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. Vineri, 26 decembrie, Regele Mihai va transmite de la Castelul din Săvârşin mesajul de Anul Nou, adresat poporului român.

Administratorul Domeniului regal de la Săvârşin a anunţat că Regele Mihai I şi Regina Ana ai României vor rămâne de Revelion la Castelul din localitate, la fel ca şi anul trecut, când familia regală şi-a petrecut Revelionul, pentru prima dată în ultimii 60 de ani. "Aici este cu totul altceva, sunt oameni excepţionali şi liniştiţi. Săvârşinul a fost întotdeauna, pentru mine, ceva special. La Bucureşti sunt doar cu treburi. Îmi place mai mult aici, la Săvârşin", a spus, anul trecut, Regele Mihai I, care a reintrat în posesia castelului în urmă cu şapte ani.

După abdicarea regelui Mihai la 30 decembrie 1947, domeniul a fost confiscat, iar castelul repartizat Ministerului de Interne. A urmat o perioadă în care clădirea nu a mai fost îngrijită şi prin urmare s-a degradat. Ulterior castelul a fost renovat şi transformat în reşedinţă de vânătoare a preşedintelui Nicolae Ceauşescu.

După 1990 castelul de la Săvârşin a fost transferat Regiei Autonome a Protocolului de Stat. În anul 2001 el a fost retrocedat Regelui Mihai I.

http://www.realitatea.net/regele-mihai-isi-va-petrece-sarbatorile-la-castelul-din-localitatea-aradeana-savarsin_418901.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.