Regele Mihai a fost în judeţ


Regele Mihai a fost în judeţ

CARANSEBEŞ - Cu câteva ore înaintea noului an, regele, regina şi prinţul Duda au vizitat municipiul de pe Sebeş. Regele Mihai a fost în judeţ

La cumpăna dintre ani, Caransebeşul a avut parte de o vizită cu adevărat regală. Regele Mihai a ales să petreacă ultima zi a anului 2008 în municipiul de pe Sebeş.

Alături de soţia sa, Regina Ana, şi de Prinţul Duda, ultimul rege al României a vizitat, timp de câteva ore, o serie de obiective, printre care centrul istoric, vestigiile bisericii din secolul al XII-lea, biserica romano-catolică, precum şi Catedrala Episcopală din Piaţa Revoluţiei, visul lui Miron Cristea. Episcop al Caransebeşului, Miron Cristea a fost numit în 1924 primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române de către Regele Ferdinand.

Ulterior, pe 20 iulie 1927, s-a format Regenţa de la începutul primei domnii a Regelui Mihai, regenţă condusă de către patriarh, între acesta şi tânărul monarh formându-se o legătură sufletească strânsă.

Fostul suveran a fost întâmpinat cu simpatie de către caransebeşeni în plimbarea sa prin Piaţa Revoluţiei şi pe strada Episcopiei. Înainte de a pleca la Castelul „Săvârşin”, unde a petrecut Revelionul 2009, familia regală a transmis locuitorilor municipiului, prin primarul Marcel Vela, obişnuitele urări de Sărbători.

„Suntem foarte onoraţi de această vizită. E deosebit faptul că regele a ales Caransebeşul pentru a petrece ultima zi din anul 2008. Cu această ocazie, am adresat familiei regale invitaţia de a participa la sfinţirea noii Catedrale «Învierea Domnului» în Duminica Tomii, după sărbătoarea Sfintelor Paşti”, ne-a declarat edilul caransebeşean.

Nina Curiţa


http://www.caransebesonline.ro/co/?p=257

Niciun comentariu

Un produs Blogger.