Casa Regala va sprijini mondernizarea agriculturii romanesti


casa regala.jpgCasa Regala a Romaniei s-a angajat, saptamana trecuta, printr-un protocol semnat cu Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura- Agrostar- sa initieze demersuri in vederea ameliorarii situatiei agriculturii din Romania.
Protocolul a fost semnat de regele Mihai I si de Stefan Nicolae, presedintele Agrostar. "Membrii nostri de sindicat au de astazi un aliat important in Casa Regala a Romaniei, care va intari colaborarea cu UE, dar va contribui la schimbarea in plan intern a situatiei agriculturii romanesti", a declarat presedintele Agrostar.

Potrivit principelui Radu, in vederea realizarii obiectivelor protocolului este nevoie atat de sustinere externa, cat si de o strategie pe plan intern, pentru ca factorii abilitati sa conlucreze in vederea imbunatatirii statutului si imaginii sectorului agricol. In acest sens, protocolul mentioneaza ca principesa Margareta si principele Radu vor promova in cadrul vizitelor in scolile si universitatile din tara informarea tinerilor asupra situatiei agriculturii romanesti si implicarea lor in diferite proiecte extracurriculare prin care acestia sa-si poata exprima ideile si initiativele in aceasta directie.

De asemenea, documentul prevede promovarea produselor traditionale romanesti pe piata interna si internationala, dar si incurajarea agroturismului in Romania, un domeniu cu un potential deosebit in tara noastra. Mediatizarea si promovarea cauzei agriculturii romanesti reprezinta un domeniu in cadrul caruia Casa Regala se angajeaza sa aduca o contributie substantiala.

Casa Regala a Romaniei sprijina, totodata, propunerea Federatiei Agrostar de numire a noului comisar european pentru agricultura din partea Romaniei, realizare politica la nivel european care ar urma sa fie extrem de benefica pentru cauza agriculturii romanesti. Documentul mentioneaza, astfel, ca parteneriatul dintre Casa Regala si Agrostar are ca scop reprezentarea intereselor agricultorilor, fermierilor si taranilor din Romania pe langa Comisia Europeana si Parlamentul European in vederea prelungirii formelor de sprijin financiar acordate pana in 2013.

Membrii Casei Regale a Romaniei vor sustine la Bruxelles si in comunitatile romanesti initierea, proiectarea si indeplinirea proiectelor cu finantare de la fondurile europene. Totodata, Casa Regala a Romaniei va initia proiecte educative, impreuna cu Federatia Agrostar, pentru ca tinerii din mediul rural sa aiba sansa specializarii in multiple domenii ale agriculturii de astazi, mai ales in agricultura ecologica si turismul rural sau medical. Documentul mentioneaza, de asemenea, necesitatea sensibilizarii acelor personalitati care se pot implica activ in promovarea documentului atat printr-o sustinere externa, cat si interna sub forma unor investitii si a exportului catre tarile extraeuropene, care sa ofere un imbold moral si economic acestui proces strans legat de identitatea romaneasca.

http://www.agroaliment.ro/articol.php?id=2569

Niciun comentariu

Un produs Blogger.