Monarhistii sarbatoresc astazi Ziua Regalitatii

Data de 10 Mai este legata de trei evenimente cruciale din istoria moderna a tarii noastre, momente ce sunt legate de numele primului rege al Romaniei, Carol I.

In anul 1866, la aceasta data, prin vointa clasei politice romanesti din acea vreme, dupa abdicarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, printul Carol I, pe numele sau complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, soseste in Bucuresti pe cand avea doar 27 de ani. In aceeasi zi, depune juramantul in fata Parlamentului, devenind conducatorul Principatelor Romane.

Dupa zece ani, in data de 10 mai 1877, Carol I proclama independenta fata de Imperiul Otoman, pe care Romania si-a castigat-o in razboiul de independenta, cunoscut in istorie si ca Razboiul ruso-turc.

In data de 10 mai 1881, Carol I a fost incoronat ca Rege al Romanei, iar Romania a fost ridicata la rangul de regat. A fost primul monarh din dinastia Hohenzollern-Sigmaringen, fiind urmat de nepotul sau, Ferdinand I, de Carol II si de regele Mihai I, cel din urma fiind inlaturat de catre comunisti in 1947, incheindu-se, astfel, istoria Romaniei ca si regat.

Pentru toti monarhistii, ziua de astazi este o zi de sarbatoare, in care se elogiaza numele marilor regi ai Romaniei.

http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/monarhistii-sarbatoresc-astazi-ziua-regalitatii-45193/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.