Jurnaliştii sunt presaţi de patronii lor politici să propage nazismul



Preşedintele Alianţei "Moldova Noastră", Serafim Urechean, susţine că autorii articolul din ziarul municipal "Capitala", unde criminalul de război, mareşalul Ion Antonescu este eroizat, nu au fost independenţi în deciziilor lor.

Întrebat de presă dacă este corect ca un astfel de articol, care instigă la acţiuni extremiste, poate apărea într-un ziar plătit din bani publici, Serafim Urechean a menţionat că acesta nu a fost scris de jurnalişti. "Păi dacă ar fi scris jurnaliştii, ce să le fac? La noi ei erau independenţi", a accentuat Urechean, explicând faptul că în perioada când deţinea funcţia de primar al capitalei, jurnaliştii angajaţi la ziarul municipal "Capitala" erau independenţi în decizii.

Totodată, Serafim Urechean a adăugat că ziua de 22 iunie 1941, când mareşalul Antonescu a dat ordin să se treacă Prutul, fiind în coaliţie cu forţele naziste, "este o tragedie" pentru poporul Moldovei. "Sigur că este o tragedie pentru toţi oamenii care mai au oleacă de materie cenuşie în cap", a adăugat Urechean.

Articolul de eroizarea a mareşalului Ion Antonescu a fost publicat, recent, în ziarul "Capitala", subordonată primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, şi finanţată din banii publici.


http://omg.md/Content.aspx?id=3785&lang=1

Niciun comentariu

Un produs Blogger.