Scandalul "Ion Antonescu" din Republica Moldova atinge noi cote. Maresalul a fost comparat cu Roosvelt de un lider PLDM

omg.md anunta ca unul dintre liderii PLDM a egalat actiunile lui Ion Antonescu cu cele ale lui Franklin Roosvelt, presedintele Statelor Unite din acea perioada


ŞOCANT: Liderul PLDM egalează acţiunile lui Ion Antonescu cu cele lui Franklin Roosevelt

Prim-vicepreşedintele PLDM, Mihai Godea, a comparat, joi, într-o conferinţă de presă, crimele admise de mareşalul Ion Antonescu cu acţiunile Preşedintelui Statelor Unite din acea perioadă, Franklin Delano Roosevelt.

Prin această comparaţie, Godea a încercat să justifice crimele împotriva umanităţii, admise de aliatul lui Hitler în cel de al Doilea Război Mondial.

Potrivit lui Godea, "Antonescu a fost un militar care a ţinut la onoarea epoleţilor săi şi această onoare nu a discreditat-o nici până în clipa în care a primit un glonte în cap de la comandantul plutonului de execuţie". Godea a ţinut să sublinieze că la aceste concluzii a ajuns, studiind "cu mare atenţie" toate volumele despre procesul şi detenţia mareşalului Antonescu.

"Dacă se trage o linie între toţi cei care s-au făcut vinovaţi de crime de război, indiscutabil nu se poate explica nicicum lagărele de rromi din Transnistria, se poate explica, dar nu şi accepta asistenţa pentru deportarea evreilor din Basarabia şi din alte regiuni ale regatului României", a menţionat liderul PLDM.

În acelaşi timp, Mihai Godea a subliniat că nu crede că ceea ce făcea Ion Antonescu nu se încadra în limitele şi filosofia unui război. "Pentru că atrocităţi s-au comis de toţi actorii implicaţi în cel de-al Doilea Război Mondial. Este sau nu Franklin Delano Roosevelt criminal de război, ştiind că va fi atacat Pearl Harbor şi nu a acţionat în niciun fel ca Preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Ba din contra, a utilizat Pearl Harbor pentru a intra în război de partea Aliaţilor", a concluzionat Godea, justificând acţiunile mareşalului român Ion Antonescu, care a fost aliatul Germaniei naziste.

Imediat după cel de al Doilea Război Mondial, Ion Antonescu a fost condamnat pentru crime de război şi împotriva umanităţii. Potrivit datelor United States Holocaust Memorial Museum, în perioada 1941-1944 pe teritoriul actual al Republicii Moldova, la indicaţia directă lui Antonescu, au fost exterminaţi peste 300 mii de evrei şi ţigani.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.