Linia de Succesiune la Tronul României și la Șefia Casei Regale a României

Titlurile Membrilor Casei Regale a României, precum și Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a României.

Astfel, potrivit acestora, Șeful actual al Casei Regale a României este Majestatea Sa Mihai I, Rege al României (jure sanguinis) și Principe de Hohenzollern (ad personam).  Actuala Consoartă a Șefului Casei Regale a României este Majestatea Sa Ana, Regina României (ad personam) și Prințesă de Bourbon-Parma (jure sanguinis).

Actualul Moștenitor la Șefia Casei Regale a României este Alteța Sa Regală Margareta, Principesa Moștenitoare a României (jure sanguinis) și Principesa de Hohenzollern (ad personam), care va fi de acum înainte și va rămâne după decesul Majestății Sale Regelui Custode al Coroanei României (ad personam). Actualul consort al Moștenitoarei la Șefia Casei Regale a României este Alteța Sa Regală Radu, Principe al României (ad personam) și Principe de Hohenzollern-Veringen (ad personam).

Membrii Casei Regale a României sunt urmatorii: Alteța Sa Regală Elena, Principesa României (jure sanguinis) și Principesă de Hohenzollern (ad personam); Alteța Sa Regală Irina, Principesa României (jure sanguinis) și Principesă de Hohenzollern (ad personam); Alteța Sa Regală Sofia, Principesa României (jure sanguinis) și Principesă de Hohenzollern (ad personam); Alteța Sa Regală Maria, Principesa României (jure sanguinis) și Principesă de Hohenzollern (ad personam); Nicolae de Roumanie Medforth-Mills, care a primit titlul, apelativul și rangul de Principe al României și Alteță Regală (jure sanguinis) la 1 aprilie 2010, la a 25-a sa aniversare.

Soții și copiii Altețelor Lor Regale Principesele nu dețin titluri personale.

Ordinea de Succesiune la Tron și la Șefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferință masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor și a descendenților lor.
Practic, în prezent, Linia de Succesiune la Tron și la Șefia Casei Regale a României este urmatoarea:

1. ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României;
2. ASR Principesa Elena a României;
3. ASR Nicolae al României;
4. Elisabeta Karina de Roumanie;
5. ASR Principesa Irina a României;
6. Michael de Roumanie Kreuger;
7. Angelica de Roumanie Kreuger;
8. ASR Principesa Sofia a României;
9. Elisabeta Maria Biarneix;
10. ASR Principesa Maria a României.

Modificari ale Liniei de Succesiune la Tron și la Șefia Casei Regale a României se pot aduce prin decizia Șefului Casei Regale a României.

17 comentarii:

  1. Abia acum am inteles; daca Romania se va intoarce la regalitate, prima Regina va fi Margareta , urmata in continuare de ceilalti. FERICITI CEI DUSI CU DUHUL, spunea tata si nu pricepeam ce inseamna. Acum am priceput, desi cam tarziu.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in duhul matale e mai bine sa alegem mereu alti hoti cu alcooliti lor. Mai bne ai incerca sa descifrezi istoria printre mincinile inghitite da 66 de ani

      Ștergere
    2. A dat domnul...sa intelegi ! Nu mai conteaza cum, fii deci fericit dupa cum ai spus...!

      Ștergere
  2. Majestate, va rugam sa faceti ceva sa reveniti pe tronul Romaniei, pe tronul tarii majestatii voastre ... nu mai putem indura comunistii si neocomunistii, magaria, hotia, nesimtirea ... din suflet va rog ... va suntem alaturi in demersuri

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred ca regalitatea a ramas singura solutie pentru Romania,de fapt a fost cea mai buna ,am pierdut de mult trenul,poate poporul roman a inceput sa realizeze acest lucru.poate asa o sa scapam de securisti si comunisti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Casa Regala face ceea ce trebuie si ceea ce poate, conform legislatiei actuale. NOI TREBUIE SA FACEM CEVA!!!! DESTEAPTA-TE ROMANE!!!! TRAIASCA MA JESTATEA SA SI MONARHIA!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da asa e singura noastra sansa la normalitate si a Romaniei de a reveni in locul pe care l-a avut e Monarhia, cred ca e timpul sa ne trezim sa ne scuturam de minciuna, impostura, incompetenta , lene, nepasare slaba educatie si toate tarele "daruite" de comunisti. E bine ca mai incep sa priceapa cite unii, sper sa intelegem si sa ne trezim noi totii romanii, Majestatea Sa iubeste romania, iubeste poporul roman in trebarea pe care trebuie sa ne-o adresam noi insine este noi dorim Monarhia si daca da ce facem pentru asta. Traiasca Regele, Traiasca Romania!

    RăspundețiȘtergere
  6. Singura noastrà sansà de a scoate Romània din cercul vicios ìn care se zbate de peste 60 de ai , este numai reìntoarcerea ìn locul de unde a fost obligat Majestatea Regele Romànilor , sà plece ìn 1947 amenintzat fiind de jongleriile josnice comuniste cu concursul madamei ana pauker.Cred cà nu existà ìn lume un mod mai perfid si mai ucigas de a subjuga o natziune ca acela al bolsevizmului totalitar la care a fost supus poporul romàn. Majestatea Sa Regele Mihai I de Romània , ìn pofida faptului cà vìrsta Majestàtzii Sale este destul de ìnaintatà, cred cà poate sà se impunà , si ajutat de popor sà se reìntpoarcà la functzia sa ìn Statul Romàn.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate ar fi bine daca am reveni la Monarhie dar intrebarea care se pune cati bani se vor pompa catre casa regala din bugetul statului adica din bani nostri ,stim cati bani absoarbe casa regala din Anglia ,suntem noi pregatiti pe langa cei 300 si ceva de parlamentari sau mai dam tin bugetul tari niste bani spre casa regala si asa la traiul care il avem si la salarile noastre de 200 de euro mediu pe ecomonie fata de anglia care are 1400 de lire salr mediu . Sa revenim la monarhie presupune si o gramada de bani spre casa regala si in care in mod normal s-ar putea face multe lucruri cu acesti bani .

    RăspundețiȘtergere
  8. > Dacian : bine zis, s-ar putea face ..dar ce s-a facut recent, pentru ca sa ai si tu 1000 lire salariu ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anglia are si Parlament si 1400 salariul mediu , care o fi diferenta intre noi si ei ? Acolo oamenii politici sunt seriosi, Monarhia impune niste reguli morale (onoare) si de conduita si mai ales frica de Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  10. pentru oricine este inca nedumerit: scadeti din cheltuielile Casei Regale pe cele ale celei prezidentiale (actuale, dar nu numai) si veti vedea imediat ca rezultatul tinde catre minus infinit...

    Traiasca Regele, Regina si Patria!

    Da-ne Doamne mintea cea de pe urma, fie si in al 13-lea ceas!

    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  11. In continuare marea majoritate a populatiei cunoaste prea putin din adevarata istorie demna a poporului roman.Exista inca in mintile oamenilor( pentru care cartile sunt un lux din pacate) reminiscente ale indoctrinarii cu minciuni ale comunistilor cum ca regele a plecat cu o garnitura de tren cu tot felul de averi.Ar fi fost indreptatiti sa le ia pentru ca intr-o mare masura proveneau din mostenirile si bogatiile familiilor nobile din care se trageau intemeietorii Casei Regale dar din pacate comunistii aveau apucaturi barbare aduse de rusi.Nimic n-a stricat in profunzimea poporului roman mai mult decat comunismul care nu a fost pus la zid nici acum. De cine sa fie judecat?De aceeasi oameni din institutii care doar si_au schimbat denumirile dar mentalitatea,obiceiurile si starea sociala...NU. Avem nevoie de cunoasterea adevarului spus pe toate canalele media(pt. ca din pacate majoritatea populatiei isi ia informatii doar de la tv pt. ca e mai ieftin).Adevarata istorie ar putea sa ne faca din nou sa ne simtim demni si mandri ca suntem romani. Cred ca intradevar Casa Regala ar putea sa impuna respect pt. cei din tara si de peste hotare.Dumnezeu ne-a adus regele inapoi dar noi inca n-am iesit la lumina sa-l vedem.Poate tot Dumnezeu ne mai poate ajuta sa-l si vedem cu toate ca timpul s-a scurs in defavoarea lui.Batranetea nu l-a iertat nici pe Rege.Traiasca Regele, Regina si Romania.

    RăspundețiȘtergere
  12. Singura solutie pentru Romania este Monarhia, oricine ce ar zice! Onoare,Respect,Cultura,Frica de Dumnezeu si alte lucruri bune care vin de la sine cu acestea mentionate! Ruben, SUA

    RăspundețiȘtergere
  13. Ne dorim aceasta forma de stat ca sa dispara aceste fantome dupa atatia ani de intunerec. Traiasca Regele!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. > Dacian: din cate stiu eu avem o tara plina de bogatii...mai bogata decat Germania chiar...ne trebuie doar o reorganizare totala a acestei tari si putem sa traim chiar mai bine decat englezii, fara Uniune Europeana...chiar se poate....hai sa ne amintim istoria noastra destul de recenta in care Statul Roman avea propriile afaceri. Astfel profitul ajungea la stat fara sa se mai ia de la popor...si ia gandeste-te spre exemplu la sistemul farmaceutic: avem cate 3-4 farmacii, fiecare cu alta denumire la 100 de metri si un Institut Cantacuzino inchis. Avem astfel de locuri pe care nu le mai folosim si avem locuri in plus, care ne scurg de bani in favoarea strainilor (angajatii din domeniu se pot muta de la distributie si vanzare, la producere - si nu pierdem nimic)...ia ghici acum daca avem sansa sa ne intretinem Casa Regala sau nu. P.S. Sistemul farmaceutic e doar un exemplu minor, si ma repet: avem nevoie de o reorganizare totala a Tarii...

    RăspundețiȘtergere
  15. Traiasca Monarhia!! Traiasca Regele!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.