PNŢCD a votat pentru Monarhie. Ciorbea vrea referendum pentru rege

PNŢCD a votat pentru Monarhie. Ciorbea vrea referendum pentru rege

Singurul candidat pentru șefia PNȚCD, Victor Ciorbea, își dorește ca România să revină la monarhia constituțională. Potrivit moțiunii sale, în acest sens va fi demarată o campanii de strangere de semnături pentru organizarea unui referendum.

Astfel, în programul politic cu care Ciorbea candidează la şefia PNŢCD, intitulat ”Calea dreaptă - Naţional-Ţărănismul Creştin Democrat, Civic şi Monarhic, întemeiat pe Moralitate, Dreptate Socială şi Justiţie”, unul din obiectivele fundamentale este reinstaurarea monarhiei constituţionale, reinstaurare ce ar urma să primească validarea prin referendum. ”Partidul nostru va iniţia o campanie de strângere de semnături pentru un referendum pentru revenirea la monarhia constituţională, împreună cu asociaţiile monarhiste”, a declarat Victor Ciorbea în cadrul dezbaterilor de la Congresul extraordinar al PNŢCD.

Pe de altă parte, Lucian Filip, unul din candidaţii la postul de vicepreşedinte, a afirmat că în timpul campaniei electorale din 2012 se va pune accentul în mod deosebit pe modificarea formei de guvernământ. ”Filialele noastre pot începe repede strângerea de semnături, iar campania la alegerile locale şi, mai ales, parlamentare din 2012 ar putea fi centrată pe principiul ăsta”, a spus Filip.

Moţiunea cu care Victor Ciorbea a candidat la şefia PNŢCD, la congresul extraordinar organizat sâmbătă la Palatul Parlamentului, a fost adoptată, cu 529 de voturi "pentru" şi patru împotrivă, alte 34 de buletine de vot fiind anulate.

3 comentarii:

  1. Alex Stanculescu26 iunie 2011 la 00:18

    O initiativa foare buna! Abia astept sa votez in cadrul acestui referendum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand incep strangerile de semnaturi ?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.