ASR Principele Radu al României va participa, la Deva, la un eveniment cultural şi o întâlnire cu elevii
Curtea Veche Publishing, în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Deva Mall, organizează miercuri, 12 februarie, începând cu ora 17.00, o lansare de carte regală. ASR Principele Radu al României va fi prezent în Deva, unde va lansa cele mai recente volume regale publicate la Editura Curtea Veche: “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, “Trei poduri peste lume” și “Crăciunul regal”. Evenimentul va avea loc în incinta Deva Mall, la etajul IV, în Salle d’Or. Intrarea este liberă, iar evenimentul va include și o sesiune de autografe. În aceeași zi, ASR Principele Radu va avea o întâlnire cu elevii, părinții și profesorii din Deva pentru promovarea lecturii în rândul tinerelor generații.
“Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe este o minunată carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României. Pornind de la amintirile Alteței Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, autoarea Sandra Gătejeanu-Gheorghe ne vorbeşte despre copilăria și adolescența Principesei Moștenitoare
“Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” de ASR Principele Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.
Volumul “Crăciunul regal” de AALLRR Principesa Margareta şi Principele Radu al României vă invită la o călătorie de un secol şi jumătate în care vehiculul nu este reprezentat de o trăsură, un vagon de tren sau o maşină, ci de reşedinţele regale. În calendarul Familiei Regale, sărbătorile de Crăciun reprezintă fila cea mai bogată în înţelesuri, în tradiţii şi credinţă, iar totul are un început mult mai îndepărtat, în decembrie 1866, când tânărul Principe Suveran Carol găzduia, în modestul său Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Crăciun în România.
Glasul Hunedoarei
Adaugă un comentariu