Scrisoarea adresată de președintele PNL, Klaus Iohannis, Majestății Sale Regele Mihai I al României, cu ocazia aniversării zilei de naștere

Scrisoarea adresată de președintele PNL, Klaus Iohannis, Majestății Sale Regele Mihai I al României, cu ocazia aniversării zilei de naștere

Majestatea Voastră,

Îmi revine onoranta datorie și îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez tradiționala urare de ”La mulți ani!” în preajma aniversării celor 93 de ani. La această vârstă frumoasă, Vă felicit pentru lecția de credință și patriotism pe care o oferiți românilor de atâtea decenii, pentru felul impresionant în care ați răspuns chemării națiunii Voastre, ori de câte ori Vi s-a cerut.

Pentru verticalitatea și constanța acțiunilor, reprezentați pentru mulți dintre tinerii noștridovada demnității statale, iar în conștiința publică sunteți cea mai importantă figură a istoriei României din secolul XX. Privilegiul de a fi contemporanul Vostru îmi arată că oricât de grele au fost încercările prin care ați trecut, loialitatea făță de Țară și simțul de răspundere reprezintă calități care pot înfrunta orice pericol.

Sire,

La aproape nouă decenii distanță de la momentul când ați urcat pentru prima dată pe tron, istoricii au reliefat judicios virtuțile personale de care ați dat dovadă.Ca Rege, comandant suprem al Armatei, soț, tată și reper al Exilului, ați dovedit că valoarea regalității constă în dragostea și chibzuința cu care V-ați îndeplinit orice îndatorire, cu credință și cuviință. Rezistența cu care V-ați opus tuturor tentativelor nedemocratice și ați rămas neclintit în slujba democrației și libertăților mă îndreptățesc astăzi să afirm că România are în Majestatea Voastră un reper definitiv. De asemenea, sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate.

Așa cum am mai spus, doar cine cunoaște cu adevărat meritele Voastre, Vă poate aprecia astăzi calitățile. De aceea, nu am nici un motiv să nu cred în continuare că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori.

Cu ocazia acestei aniversări, vă rog să primiți, din partea mea și a Partidului Național Liberal, cele mai distinse omagii şi gânduri frumoase, alături de Augusta Voastră Familie,


Klaus IOHANNIS
Președintele Partidului Național Liberal

4 comentarii:

  1. Acest Johanis s-a declarat republican si deci stalinist convins...caci la noi republica a fost inventia lui stalin...Traiasc Monarhia!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule imi permiteti sa cred ca aberati...?

      Ștergere
    2. Eu zic ca are dreptate, cum altfel se cheama un individ ce a declarat ca e republican cand stim bine ca la noi republica este sinonima cu comunismul...Trecerea la monarhie ar fi excelenta, pana la urma vedem cu totii ce a insemnat republica

      Ștergere
  2. Republica era sinonima cu comunismul pana acum 24 de ani. In acest moment, republica este sinonima cu comunismul, perioada de tranzitie si perioada post-aderare la UE si NATO. La fel cum monarhia nu poata fi stearsa cu buretele, chiar daca Romania este acum republica, nici comunismul si nici ultimii 24 de ani nu pot fi stersi cu buretele. Sunt echidistant in problema revenirii la monarhie, aceasta institutie care ni i-a oferit atat pe Carol I si Regina Maria, dar si pe Carol II si dictatura sa. Pot spune insa ca rolul Casei Regale in istoria Romaniei este departe de a se fi incheiat si indiferent de forma de guvernamant, Casa Regala ramane un reper si un actor extraordinar de pozitiv in societatea romaneasca. A te declara republican si a acorda respectul si consideratia Casei Regale pe care aceasta le-a castigat prin faptele sale nu sunt doua lucruri ce se exclud. As fi insa foarte atent la indivizii care folosindu-se de calitatea de asa-zisi sustinatori ai monarhiei incearca sa castige capital electoral. Daca romanii o vor cere, referendumul pentru monarhie se va face, indiferent cine este presedinte, atata timp cat Romania este un stat democratic in care domneste statul de drept.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.