Sarbatori incarcate de daruri si emotie pentru copiii, tinerii si varstnicii sprijiniti in programele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

Sarbatori incarcate de daruri si emotie pentru copiii, tinerii si varstnicii sprijiniti in programele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) organizeaza evenimente de suflet, incarcate de emotie, cu ajutorul fondurilor stranse intr-o campanie de fundraising de Sarbatori din partea donatorilor si sponsorilor din intreaga tara.

Copiii, varstnicii si tinerii beneficiari ai proiectelor Fundatiei au primit, in aceste zile, numeroase cadouri si ajutorul esential fiecaruia dintre ei, pentru a sarbatori cu bucurie Craciunul si Noul An, fara a simti apasarea lipsurilor si singuratatea.



Varstnicii beneficiari ai programului “Niciodata singur” din Bucuresti, Braila, Ploiesti si Constanta se vor bucura de cadouri de Craciun, pachete cu alimente pregatite cu drag si oferite de voluntari si de o masa festiva in Bucuresti la restaurantele City Grill. Astfel:

- 450 de varstnici din 3 camine de batrani din Bucuresti si Ploiesti primesc un cadou de Craciun si sunt colindati in camin.

- 60 de varstnici singuri sprijiniti la domiciliu in Bucuresti, impreuna cu voluntarii lor se vor bucura de o masa festiva oferita de City Grill in 26 decembrie.

- 30 de varstnici singuri sprijiniti la domiciliu in Braila, impreuna cu voluntarii lor se vor bucura de o sarbatoare festiva in 27 decembrie.

- 150 de varstnici singuri sprijiniti la domiciliu in Bucuresti, Braila si Constanta primesc un pachet de produse alimentare si nealimentare si tichete sociale in valoare de 80 de lei.

- Peste 70 de pachete de mancare gatita au fost impartite in preajma sarbatorilor varstnicilor saraci si nedeplasabili din Bucuresti.

- Peste 70 de voluntari din Bucuresti, Braila, Constanta si Ploiesti, impreuna cu elevi al Colegiului Sf Sava si voluntari ai Raiffeisen Bank vor fi alaturi de varstnici in preajma sarbatorilor.

Partenerul programului „Niciodata Singur” este Asociatia les petits frères des Pauvres.



La “Centrul Comunitar Generatii”, cei mici si cei mai in varsta au luat parte la o petrecere de Craciun, la Hotelul Siqua, in 17 decembrie. Mos Craciun a fost prezent la eveniment, iar copiii si varstnicii au cantat colinde, au petrecut o dupa amiaza de sarbatoare si s-au bucurat de cadouri. Astfel:

- 58 de copii au primit daruri de Sarbatori constand in mult asteptatele dulciuri (ciocolata, cozonac, fursecuri), alimente, rechizite, materiale sanitare si carti de povesti.

- 30 de copii cu varsta pana in 10 ani au primit, in 13 decembrie, cadourile visate, raspunsul la scrisorile trimise lui Mos Craciun, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania.

- 20 de varstnici au primit in dar alimente de sarbatori, cafea si cozonac.

-  20 de tineri din proiectul “O meserie, incredere in viitorul tau” au primit in dar de Sarbatori alimente, dulciuri, carţi, pixuri, materiale sanitare si CD-uri de colinde.

Daniel Angelescu a realizat pro bono fotografiile evenimentului de Craciun in sprijinul „Centrului Comunitar Generatii”.



In cadrul programului “Fondul Special pentru Copii” (FSC), Fundatia ajuta copii si familiile lor pentru continuarea studiilor si evitarea abandonului scolar. Fiecare poveste din acest program demonstreaza dorinta unui copil de a invata bine pentru a iesi din saracie si totodata lupta familiei pentru depasirea crizei in care se afla.

Copiii sprijiniti in acest proiect au primit cadourile mult visate cu ajutorul donatorilor care au raspuns scrisorilor trimise catre Mos Craciun. Angajatii companiei Romatsa s-au alaturat, pentru cel de a-l III-lea an la rand, in nume personal, campaniei de Craciun si au implinit cu multa generozitate dorintele copiilor. Lor li s-au alaturat donatori individuali si membrii din Boardul si Advisory Council-ul FPMR care au oferit cadouri personalizate si au sprijinit Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in strangerea fondurilor necesare implinirii viselor acestor copii greu incercati de saracie. Astfel:

- 100 de copii din tara primesc cadourile visate prin intermediul curierului DPD.

- 40 de copii din Bucuresti au primit si ei cadourile in cadrul unei petreceri special organizate, vineri, 19 decembrie. Familiile beneficiarilor au primit pachete cu alimente de Sarbatori.



Toate aceste actiuni au fost posibile prin donatiile individuale si sponsorizarile primite din toata tara. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei multumeste partenerilor sai traditionali, sponsorilor, donatorilor individuali, trusturilor de presa si voluntarilor implicati cu generozitate, in sustinerea proiectelor sale, pe parcursul anului 2014 si cu ocazia Craciunului!


A darui inseamna a avea cu adevarat. Sarbatori fericite!
Echipa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

Niciun comentariu

Un produs Blogger.