FOTO Decorări regale și dineu, de ziua Principesei Moștenitoare

Decorări regale și dineu, de ziua Principesei Moștenitoare

Astăzi este ziua de naștere a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta. Familia Regală a sărbătorit public evenimentul ieri, la Castelul Peleș. Principesa Moștenitoare s-a născut în ziua de 26 martie 1949. 26 martie este, de asemenea, ziua proclamării, în anul 1881, a Regatului României, dată la care țara noastră a devenit stat independent și suveran.

Ieri, după-amiază, Holul de Onoare a găzduit prima ceremonie de decorări regale la Castelul Peleș din anul 2015. A doua ceremonie va avea loc în jurul datei de 25 octombrie, cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Regelui. Printre instituțiile și personalitățile decorate s-au numărat Universitățile Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Alexandru Ioan Cuza din Iași, Teatrele Naționale din Iași, București și Cluj, Filarmonicile din București, Iași și Cluj, guvernatorul Băncii Naționale, academicianul Mugur Isărescu, președintele Academiei de Științe a Moldovei, academicianul Gheorghe Duca, actrița Valeria Seciu, episcopul Vincențiu al Sloboziei și Călărașilor, jurnaliștii Mircea Carp și Emil Hurezeanu, muzicienii Tiberiu Soare și Alexandra Dăriescu.

Personalitățile decorate, alături de familiile și invitații lor, au participat apoi la o recepție în Sala de Muzică, unde au fost musafirii Familiei Regale. Alături de Principesa Moștenitoare și de Principele Radu s-au aflat Principesa Maria și Principele Nicolae. A susținut un recital Orchestra Forțelor Aeriene de la Brașov.

Seara, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au oferit un dineu în Sufrageria de Stat, în prezența Principesei Maria și a Principelui Nicolae. Dineul a fost onorat de prezența Președintelui României și a doamnei profesor Iohannis. A fost prezent dl Andrian Candu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, dl Mugur Isărescu, Președintele Băncii Naționale, academicianul Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, personalități din lumea muzicii și a credinței, din mediul universitar.

Printre invitații Familiei Regale s-au numărat Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, și fiul ei, Baronul Johannes von Holzhausen, precum și personalități din Suedia și Marea Britanie.

Decorări regale și dineu, de ziua Principesei Moștenitoare

Decorări regale și dineu, de ziua Principesei Moștenitoare

Decorări regale și dineu, de ziua Principesei Moștenitoare

Decorări regale și dineu, de ziua Principesei Moștenitoare

Un comentariu:

  1. Au lipsit de la eveniment personaje dragi gazdelor , Iliescu , Voculescu ,Adrian Nastase !http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/tudor-visan-miu-regele-mihai-si-grupul-infractional-organizat/?fb_action_ids=871529839541175&fb_action_types=og.likes

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.