FOTO Principesa Maria, la evenimentul de lansare a volumului „Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta”

Joi, 23 aprilie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a luat parte, la Casa de cultură “Friedrich Schiller” din București, la conferința-dezbatere și lansarea volumului „Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta”, scris de Silvia Irina Zimmermann, publicat de Editura Curtea Veche, în colecția „Cărți regale”.

Cu această ocazie, au luat cuvântul autoarea volumului, dr. Silvia Irina Zimmermann, precum și dr. Nicolae Șerban Tanașoca, directorul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de pian susținut de Marius Boldea.

Au luat parte membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanţi de seamă ai societăţii civile și jurnaliști.

De asemenea, cu același prilej, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie cu imagini istorice reprezentând viața și activitatea Familii Regale a României.

Conferința-dezbatere a fost organizată în cadrul ciclului de evenimente „Personalități ale culturii române”, în parteneriat cu Centrul de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare Wied Neuwied, Germania.

Volumul „Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta” reprezintă un prim studiu amănunţit despre imaginea Regelui Carol I în scrierile Reginei Elisabeta: de la gloriosul Domnitor la antreprenorul-constructor şi mecena, de la Regele înţelept la partenerul de viaţă. Tabloul este întregit de numeroase fotografii, oferindu-ne un caleidoscop de imagini cu prima pereche regală a României în contextul social, politic şi familial al epocii.

De asemenea, la sfârşitul volumului, este reprodus textul integral al jurnalului de călătorie al Reginei, Pe Dunăre (1905), un text rar şi un exemplu de conduită monarhică în mijlocul oamenilor.

Foto: Daniel Angelescu

















Niciun comentariu

Un produs Blogger.