Regele Mihai i-a indemnat pe studentii basarabeni sa nu-si uite limba, originea si credinta



Regele Mihai I al Romaniei i-a indemnat pe studentii basarabeni sa nu-si uite limba, originea, obiceiurile si sa-si pastreze credinta in biserica. Un grup de studenti si profesori ai Facultatii de Istorie si Etnopedagogie din cadrul Universitatii Pedagogice de Stat „Ion Creanga” din Chisinau s-au intalnit cu regele la Palatul Elisabeta.

„Am spus-o intotdeauna. Basarabia este pamant romanesc si basarabenii sunt romani”, a declarat regele, citat de presa romaneasca.

Pe parcursul intalnirii, studentii au adresat regelui o serie de intrebari. Majoritatea dintre acestea se refereau la rolul fostului suveran in scurtarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, sentimentele acestuia fata de modul in care a fost primit, in anii '90, de romani, cat si fata de greutatile perioadei exilului.

Solicitati anterior de catre Info-Prim Neo, atat rectorul Universitatii Stat "Ion Creanga”, cat si prorectorii pe Studii si pe Stiinta, au mentionat ca nu cunosc nimic despre intalnirea dintre studentii Universitatii si regele Mihai.



from: Moldova Azi

Niciun comentariu

Un produs Blogger.