Regele Mihai - Lumea de astãzi are nevoie de instituţii concrete



Regele Mihai a declarat în cadrul şedinţei solemne a Sfântului Sinod dedicate întronizãrii Patriarhului Daniel cã lumea de astãzi, pentru a continua sã se dezvolte, are nevoie de instituţii concrete, "dãtãtoare de mândrie, care sã inspire moralã, încredere şi bun-simţ".

"Familia noastrã şi cu mine suntem alãturi de toţi românii ortodocşi, într-un moment însemnat pentru credinţa strãmoşeascã şi pentru România de Mâine. Fie ca noua pãstorire care începe astãzi sã sporeascã valori binecuvântate, precum bunãtatea, responsablilitatea, loialitatea şi credinţa ! Aceste virtuţi sunt importante, în egalã mãsurã, pentru români şi pentru toţi europenii. Cu toţii avem nevoie unul de altul pentru a şterge urmele unui secol lipsit de raţiune şi de generozitate", a spus Regele Mihai I, prezent la şedinţa Sfântului Sinod din Aula Palatului Patriarhiei.

Regele Mihai a apreciat cã Biserica Ordodoxã Românã are în continuare un loc unic şi fundamental în societatea româneascã.

"Mã rog la Domnul pentru buna şi inspirata pãstorire a Patriarhului Daniel. Aşa sã ne ajute Dumnezeu !", a spus Regele în încheierea mesajului sãu.

from: Jurnalul National

Niciun comentariu

Un produs Blogger.