Ultima soluție: Regele Mihai

Marinare, ce mai stai? Vine Regele Mihai

Nu am fost în Piața Universității. De data asta voi participa la Revoluție (sau ce este) privind din când în când la televizor. În acest fel o să fiu doar un observator al evenimentelor și nu un participant activ, așa cum am procedat – inutil, de bunăseamă – acum douăzeci și doi de ani. Pe atunci făceam parte dintr-un grup mic și naiv care striga „Jos Comunismul!” spre deosebire de majoritatea ce striga „Jos Dictatorul, noi suntem Poporul!” De altfel, din majoritatea aceea de acum mai bine de două decenii, se mai găsea câte unul să ne apostrofeze: „Dar ce va făcut vouă comunismul, mă derbedeilor?” Și tot el ne răspundea, ca să ne fie clar: „V-a ținut la școală, fir-ați-ai dracului…”

Privind acum cu o oarecare detașare la desfășurarea evenimentelor, nu pot să nu-mi aduc aminte de manifestațiile de atunci, de la începutul anilor 90. Opoziția organiza azi un protest, puterea organiza mâine un contra-protest. Intelectualii strigau în stradă „Libertate!”, Ion Iliescu trimitea muncitorii de la IMGB să strige „Moarte intelectualilor!” în fața Universității.

Astăzi, situația nu este fundamental diferită. Ca și in martie 1990, acoliții puterii minimalizează importanța protestelor și iau în derâdere strigătele mulțimii. Cică nu sunt justificate și nefiind liniște în țară, guvernul nu poate să lucreze pentru binele națiunii…

Și totuși, privind mesajele protestatarilor, este evident cât de porniți sunt majoritatea românilor împotriva tuturor politicienilor, fără diferențiere pe partide politice sau curente doctrinare. Este drept că majoritatea mesajelor sunt destinate dubletei Boc-Băsescu, și este normal așa. În definitiv, unul este prim-ministru, iar celalt este președinte. Cu toate acestea, nu poți trece cu vederea cearceafurile pe care scrie: „Parlamentarii fură, poporul îndură”, sau „Ne vrem țara înapoi!” sau „Foamea, sărăcia, a cuprins România” sau „Voi cu plinul, noi cu gaura”. Ar fi o naivitate să socotim că cei din piață cred că doar parlamentarii PDL fură în timp ce parlamentarii PNL sau PSD ar fi niște sfinți. Mesajul este pentru toți!

În plus, Băsescu nu este doar exponentul puterii, ci și partea cea mai vizibilă a sistemului care conduce și administrează România. Ca și Ion Iliescu, nu are de gând să demisioneze, oricât de mult ar dura manifestațiile și indiferent câte violențe se vor petrece. Să nu uităm că predecesorul său în ale președinției s-a confruntat cu situații mai grele: mitingul maraton din Piața Universității, nenumăratele deplasări ale minerilor, 13-15 iunie, etc. La ce cursuri și specializări au făcut cei doi, lecția demisiei nu s-a predat. Atitudinea lor este foarte clară: „să fiarbă-n suc propriu…” zicea fostul președinte la mitingul PNȚ-ului din ianuarie 1990, nu mă îndoiesc că asta zice și actualul președinte, în timpul mitingului din ianuarie 2012.

Privind din acest punct de vedere, cei douăzeci și doi de ani au trecut degeaba, iar spoiala de democrație cu care Iliescu și Băsescu au văruit felurite instituții nu poate să ascundă adevărul: România este aproape de faliment! Strivită de zeci de ani de hoție cvasi-permanentă, condusă de guvernanți ce strălucesc prin incompetență și lipsă de viziune politică, România nu mai poate rezista. Suntem aproape de colaps. Evident, criza economică a agravat această situație și fără îndoială va grăbi și deznodământul. Cu sau fără criză, oricum s-ar fi ajuns aici, pentru că România este prost alcătuită, iar o structură prost făcută sfârșește prin a nu funcționa sau prin a se prăbuși.

Din acest motiv, este necesară o schimbare fundamentală de atitudine.

Am să fac o paranteză, și pentru a fi mai explicit, am să spun răspicat că nu cred în puterea opoziției de a schimba România. Cu câteva excepții, oamenii ce mișună la vârful partidelor din opoziție mi se par a fi la fel de răi cu cei de la vârful puterii. Chiar dacă vor câștiga alegerile (lucru de care mă îndoiesc) nu îi văd venind cu soluții pentru a corecta cu adevărat statul pentru că nu cred în sloganul „Corupții noștrii sunt mai buni decât corupții lor”, spus zâmbind în colțul gurii pe la întruniri și ședințe.

Și totuși, o soluție există, iar Partidul Național Liberal a mai aplicat-o odată: Restaurația Monarhiei!

Înainte de a-mi spune că nu-i posibil, vă rog să reflectați la faptul că Regele Mihai este singurul lider național ce impune respect. Niciun alt cetățean al României nu se bucură de atât de multă credibilitate. Niciun om cu frica lui Dumnezeu nu-i poate imputa nimic.

Da, Regele Mihai este singurul român ce poate aduce calm și liniște în țară. Gândiți-vă la mesajele adresate Românilor dintodeauna și mai ales la cel citit în Parlament, în octombrie anul trecut.

Iar dacă liderii opoziției vor să schimbe România, soluție Restaurației Monarhiei le stă la îndemână. Acesta trebuie să fie mesajul unei forțe politice responsabile, cu adevărat preocupată de viitorul țării și acesta este momentul în care putem înfăptui schimbarea de care este nevoie.

În ce privește așa-zisa Constituție (actuala!) ce nu ar permite schimbarea formei de guvernământ a României, soluția este foarte simplă din moment ce toată lumea politică ba chiar și societatea civilă este de acord că trebuie schimbată.

Horaţiu Buzatu / horatiubuzatu.wordpress.com

15 comentarii:

  1. Maria Ta, vino alaturi de noi in Piata Universiatii!
    MONARHIA SALVEAZA ROMANIA!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai

    Oare ce politician actual de la putere sau din opozitie va vrea Monarhie...? nici unul...
    TRAIASCA REGELE

    RăspundețiȘtergere
  3. pai nici un politician nu vrea MONARHIA ca nu mai poate fura :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Si din punctul meu de vedere aceasta ar fi cea mai buna solutie pentru Romania si romani. Avem nevoie de demnitate, de cinste, de insanatosirea unei tari bolnave in faza de metastaza. Avem nevoie ca lumea civilizata sa-si intoarca fata spre noi. Avem nevoie de un garant in relatiile cu alte tari civilizate. Avem nevoie de conducatori in care sa avem incredere. Imi doresc din tot sufletul ca romanii sa se trezeasca odata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa nu uitam!!! Crin Antonescu a promis ca daca ajunge la putere va organiza un referndum pentru monarhie si citez "Voi fi mandru ca sa cedez locul Majestatii sale" . Sper ca nu va uita acest lucru!

    TRAIASCA REGELE

    RăspundețiȘtergere
  6. TRAIASCA REGELE !!!!!!! NIHIL SINE DEO !!!! N-AM INCREDERE IN POLITICIENI PT. CA NUMAI LA EI SE GANDESC !!! SINGURUL OM CARE POATE SCHIMBA TARA ASTA E REGELE MIHAI !!!! TRAIASCA REGELE !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. larissa
    monarhia salveaza romania !!!!!!
    Traiasca regele Mihai I

    RăspundețiȘtergere
  8. Traiasca Regele si Casa Regala ! Singura solutie pentru demnitatea si prosperitatea romanilor ! Regatul Romaniei a fost mereu in Europa, Republica nici acum nu este membru egal al statelor din Europa. De ce? Cu impostura si incultura nu poti pacalii oamenii de stat si popoarele Europei.
    Traiasca Regele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu-mi cred ochilor. Dragii mei va dezvalui un secret. Imediat dupa asa zisa Revolutie mi-a trecut prin minte tocmai acest gind. Daca este vorba de democratie si jos comunismul, cum de romanii nu striga restitutio in integrum si pentru Rege. Dar, rusine sa-mi fie ca numai am gindit si am fost lasa si fricoasa ca sa spun cu voce tare acest lucru. Acum strig cit ma tin plaminii MOHARNIA SALVEAZA ROMANIA, sau NUMAI MONARHIA SALVEAZA ROMANIA. Doamne ajuta. Nihil Sine Deo. Asa sa ne ajute Dumnezeu. Simt o bucurie imensa iar daca se va realiza acest lucru bucuria mea este fara margini.

    RăspundețiȘtergere
  10. NUMAI MONARHIA MAI POATE SALVA ROMANIA TRAIASCA REGELE SI TOTI MEMBRI CASEI REGALE

    RăspundețiȘtergere
  11. au trecut 64 ani,multi nu stiu avantajele monarhiei,au fost intoxicati cu o istorie falsa in perioada comunismului si este destul de greu sa le schimbi mentalitatea, totusi televiziunile[ nu cele aservite acestori comunisti]ar trebui sa faca cunoscuta istoria monarhiei, sunt pentru MONARHIE,sa ne ajute Dumnezeu sa reusim, TRAIASCA REGELE MIHAI,multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  12. Marian Tesileanu13 martie 2012 la 14:18

    Este nepotrivit sa consideram monarhia "ultima solutie"cind, de la 1848 aceasta a fost SOLUTIA:PRINT STRAIN care sa puna capat secularelor lupte pentru putere dintre romani. Sa nu uitam ca A.I.CUZA a fost numai solutia ingenioasa a romanilor pentru realizarea UNIRII care, altfel, nu era posibila in contextul european dupa razboiul Crimeei terminat in 1856.
    Pentru 7 ani a fost intelegerea cu A.I.CUZA (care a si declarat la suirea pe tron ca cele doua coroane unite intr-una singura, a ROMANIEI,sint un "depozit sacru" pentru el)si 7 ani a domnit, respectindu-si cuvintul in cele din urma dupa abdicarea sa un pic fortata si contribuind prin comportamentul sau politic exemplar dupa 1866 la intarirea Natiunii Romane si realizarea visului national:REGATUL.

    RăspundețiȘtergere
  13. Marian Tesileanu13 martie 2012 la 14:35

    In 2012 situatia politica interna este foarte asemanatoare cu cea din 1866: romanii se lupta aproape fiecare cu fiecare si numai pentru sine intr-un haos cvasi-general, Statul este in disolutie si omul de rind nu mai asteapta SALVATORUL: este un cuvint si o linie politica abandonata deja, in mentalul colectiv al prezentului.
    Ne trebuie GARANTUL si ELITA care sa restabileasca VALORILE NATIONALE.
    GARANTUL este MONARHIA si primul nostru pas.MONARHIA trebuie sa intoarca serviciul facut de ELITA de la 1848-1866 si sa incurajeze patriotii actuali care asteapta.

    RăspundețiȘtergere
  14. SUNTETI NEAM DE SLUGI MOTIV PENTRU CARE AVETI NEVOIE DE STAPIN ! DACA VA PLAC REGII SI IMPARATII CA SA-I PUPATI IN FUND, NU AVETI DECIT SA VA ANGAJATI SERVITORI IN IMPARATIA LOR FURATA DE LA POPORUL ROMAN CU COMPLICITATEA VOASTRA, CARE ATI FACUT AVERI DIN FURT !
    CUM MONARHIA ESTE GARANTUL PROPRIETATII MIHAI VA ASIGURA PROTECTIA ! PE NOI CEI SARACI LASATI-NE IN PACE CU PROPAGANDA VOASTRA , SA NE DUCEM SUFERINTA CU DEMNITATE CA DOAR
    ACEASTA NE-A MAI RAMAS ! SEMNEAZA ASOCIATIA OAMENILOR EVACUATI DIN CASELE NATIONALIZATE RETROCEDATE SI A MUNCITORILOR EVACUATI DIN FABRICILE RETROCEDATE FOSTILOR PROPRIETARI .

    RăspundețiȘtergere
  15. SUNTETI NEAM DE SLUGI MOTIV PENTRU CARE AVETI NEVOIE DE STAPIN ! DACA VA PLAC REGII SI IMPARATII CA SA-I PUPATI IN FUND, NU AVETI DECIT SA VA ANGAJATI SERVITORI IN IMPARATIA LOR FURATA DE LA POPORUL ROMAN CU COMPLICITATEA VOASTRA, CARE ATI FACUT AVERI DIN FURT !
    CUM MONARHIA ESTE GARANTUL PROPRIETATII MIHAI VA ASIGURA PROTECTIA ! PE NOI CEI SARACI LASATI-NE IN PACE CU PROPAGANDA VOASTRA , SA NE DUCEM SUFERINTA CU DEMNITATE CA DOAR
    ACEASTA NE-A MAI RAMAS ! SEMNEAZA ASOCIATIA OAMENILOR EVACUATI DIN CASELE NATIONALIZATE RETROCEDATE SI A MUNCITORILOR EVACUATI DIN FABRICILE RETROCEDATE FOSTILOR PROPRIETARI .

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.