Casa Regală a Românei susţine salvarea Roşiei Montane

Casa Regală a Românei susţine salvarea Roşiei Montane

În numele Familiei Regale, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta trimite publicităţii o declaraţie, care reprezintă poziţia Casei Regale a României referitoare la Roşia Montană, susţinută continuu din anul 2009 incoace:

"Virtuțile și personalitatea Roșiei Montană își trag seva din destinul ei aproape unic. Așezarea posedă o tradiție bi-milenară, iar uimitoarele sale galerii, păstrate în vreme, vorbesc despre epoca daco-romană, despre cea medievală și despre cea modernă.
Dar Roșia Montană are o frumusețe naturală și o tradiție vie, care sălășluiesc deopotrivă în armonia naturii și în sufletele și mințile oamenilor care o locuiesc.
Multe sunt motivele pentru care Roșia Montană ar trebui să fie un exemplu de conectare, armonie, prosperitate și un model de dezvoltare europeană din Mileniul III. Din păcate, felul în care ținutul a fost tratat în ultimii patruzeci de ani a atentat serios la prezentul și viitorul lui.
Casa Regală a României, care a fost martora directă a prăbușirilor identitare, instituționale și economico-sociale din a doua jumătate a secolului trecut, nu are cum să fie indiferentă la drumul Roșiei Montană în viitor. Alături de Academia Română, de Bisericile Ortodoxă și Catolică și de societatea civilă, Familia noastră va sprijini, în orice fel posibil, salvgardarea și înflorirea virtuților și valorilor Roșiei Montană, așa cum s-au dăltuit ele timp de două mii de ani."

Principesa Moștenitoare Margareta a României

24 de comentarii:

  1. Cel mai bun si eficient mod prin care puteti sustine cauza Rosiei Montane este sa veniti la Universitate!!! Ar fi cel mai admirabil si respectabil gest, demn de o casa regala! Dand doar comunicate de presa, nu o sa schimbati nimic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Salvarea Romaniei consta intr-o monarhie constitutionala !
    Asa sa ne ajute D-zeu !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu tot respectul, mesajul asta nu-i mesaj. Ori spuneti clar un lucru, ori nu-l spuneti. Daca sustineti Rosia Montana, spuneti si cum, ca de literatura suntem satui.

    RăspundețiȘtergere
  4. La douzecisipatru de ani de la revolutie noi nu suntem liberi. Pentru ca nu mai avem demnitate. Iar ei nu au nici un interes sa ne-o redea sau sa ne ajute sa ne recapatam! Nu mai au Dumnezeu. Au doar iubirea de arginti! Avem nevoie de Majestatile Voastre! Nihil sine Deo!

    RăspundețiȘtergere
  5. SALVATI ROSIA MONTANA !!!

    Aici am atasat 3 clipuri video, daca le veti urmari in totalitate sper sa va faca sa intelegeti ce se doreste la Rosia Montana!

    http://www.youtube.com/watch?v=2D-sIbnnpBI&feature=share

    http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/diverse/aurel-santimbrean

    http://www.220.ro/video-news/Cum-Este-Doamna-Din-Reclama-Cu-Rosia-Montana-In-Realitate/kX9MG4uoj9/

    RăspundețiȘtergere
  6. Toata lumea spune ca il sustine si se subintelege ca doriti sa ramana asa cum este acum dar cred ca este nevoie de o pozitie mai clara si, intr-adevar, de actiune, de iesit in strada si dat un exemplu de salvare de la dezastru. Ar mobiliza multi oameni si ar fi un punct pozitiv pentru Casa Regala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar fi bine în acest caz dacă nu ați mai da declarații neutre, dau destule politicienii noștri, dacă aveți suflet românesc spuneți verde în fața ce gândiți. Spuneți stop vânzării gratis a bogăției naționale.

    RăspundețiȘtergere
  8. Guvernanții au ceva comun: Foamea de aur. S-a demonstrat că interesele private sunt mai importante decât natura. Nu au credibilitate dar bugetele cer bani. Poate proiectul Roșia Montana va fi posibil atunci când tehnologia se schimbă și când cei ce-l gestionează o vor face pentru țară. Vom vedea că nimic nu-i va împiedica și ulterior vom afla secretele contractelor, comisioanele și dezastrul ecologic.

    Va fi prea târziu! Cui să ne adresăm, cine să ne salveze?

    Monarhia, singurul girant credibil, nu a fost reabilitată politic!
    Noi ne dorim un Rege, Dreptate, Cinste și Credință.

    Copiii noștrii ne vor judeca aspru că nu ieșim în stradă.
    Acum ar trebui să înțelegem îndemnul Deșteaptă-te române! Acum ori niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  9. MONARHIA SALVEAZA ROMANIA !
    DORESC DIN TOT SUFLETUL CA ROMANIA SA REDEVINA MONARHIE CONSTITUTIONALA - SA SE INTOARCA "ACASA" LA VALORILE EI TRADITIONALE SI EUROPENE !
    TRAIASCA REGELE !

    RăspundețiȘtergere
  10. SA PASTRAM ROMANIA CURATA FARA POLUARE, FARA CIANURI, FARA AMENINTARI LA ADRESA MEDIULUI, FARA A NE VINDE LA CORPORATII RESURSELE STRATEGICE, FARA FRACTURARE HIDRAULICA PT GAZELE DE SIST ! MULTUMIM CASEI REGALE A ROMANIEI DEOARECE ESTE DE PARTEA NOASTRA SI NE REPREZINTA INTERESELE NOASTRE SI ALE GENERATIILOR URMATOARE, SA SPERAM INTR-UN VIITOR MULT MAI BUN PENTRU ROMANIA PENTRU NOI, COPIII NOSTRI, NEPOTII SI STRANEPOTII NOSTRI - ROMANIA IN ADEVARATUL SISTEM DE VALORI - ROMANIA = MONARHIE CONSTITUTIONALA !
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !
    TRAIASCA REGELE !

    RăspundețiȘtergere
  11. Alteta..e timpul sa va implicati personal si cu ajutorul Coroanei regale Romania sa redevina tara care merita un nivel de trai mult mai bun ca cel de dupa abdicarea fortata a tatalui dvs.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sustine pe dracu. Doar bosorogul ar avea o legatura cu romania,ceilalti nici macar nu vorbesc romaneste !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Avertisment de bun simt , prietenilor , cunoscutilor care militeaza impotriva exploatarii miniere Rosia Montana. Dupa toate aparentele, protestul vostru poate fi deturnat si folosit in scopuri la fel de perverse, ca in ianuarie 2012. Sunteti coordonati din umbra de agentii unor tabere adverse care-si revendica halca de profit din talharia programata. Am observat ca personaje "discrete" , scolite si intretinute financiar de ONG-uri dubioase, s-au implicat cu sange patriotard si pe bani grei in demersul vostru . Cand BSG Resources , companie sub controlul lui Benny Steinmetz acuza organizatii aflate in gradina lui George Soros , ca fabrica acuzatii din interese comerciale ostile, batalia se da pentru anihilarea competitiei si preluarea actionariatului majoritar. Si titanii speculatiilor se ard intre ei .
    Unnamed 'Co-Conspirator' in BSGR Probe Said to Be Israeli Beny Steinmetz | Just Anti-Corruption
    www.mainjustice.com
    The Israeli diamond magnate was identified as CC-1 in an

    RăspundețiȘtergere
  14. Casa regala sa ne lase in pace, jos mafia Parlamentara

    RăspundețiȘtergere
  15. de la abdicare pana azi nu ati facut nimic pentru Romania

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai ... anonimule !
    Stii in ce perioada Romania a dus-o cel mai bine? ... cat a avut regi din famile germana !!!
    Foarte putine perioade din toata istoria Romaniei (si a principatelor) a avut conducatori adevarati.
    Concluzia ?
    Romanii nu stiu sa-si aleaga conducatorii !
    Deci nu ar trebui sa-i mai aleaga.

    RăspundețiȘtergere
  17. Asta este un mesaj de o ambiguitate... politiceasca. Poate fi intors in orice directie va bate vantul, pentru ca asa-zisa "Casa Regala de Romania" sa nu se ude pe augustele-i vesminte, facand "ceva" contra vantului...
    Majestatile Voastre, daca aveti ceva de spus, spuneti-o mai clar si mai raspicat si asumati-va pozitia! Daca nu, vedeti-va mai bine de intrigile si razboaiele din interiorul familiei!

    RăspundețiȘtergere
  18. MAJESTATE, VĂ ROG FRUMOS CUM ALEGERILE PREZIDENȚIALE SE APROPIE SĂ CANDIDAȚI ȘI DUMNEAVOASTRĂ ÎN CAZUL ÎN CARE LE VEȚI CAȘTIGA PUTE-ȚI REINSTAURA PRINTR-UN REFERENDUM MONARHIA .

    CU STIMĂ

    RăspundețiȘtergere
  19. pt.cel de sus. Dragule, Regele nu candideaza !! Abdicarea fortata de la 30 decembrie 1947 este LOVITA DE NULITATE ABSOLUTA!! fiind facuta sub amenintarea pistolului si santajul de a fi executati 1000 de studenti regalisti deja arestati. Trebuie doar vointa politica in Parlament si punerea in dezbatere a actului abdicarii. Ma uimeste faptul ca Biserica Ortodoxa tace, desi mai bine de un an a fost interpelata cu privire la faptul ca Regele a fost Uns Rege de Patriarhul Bisericii Ortodoxe!! Se vede ca necuratul a patruns si in cele sfinte. Referendumul este inutil deoarece masele pot fi manipulate asa cum au fost si sunt si in prezent!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Citesc cu stupoare unele afirmatii din care se intelege ca autorii nu au nici cea mai vaga cunostinta despre istorie si monarhie. Pentru evitarea postarilor penibile, ar fi de preferat sa va documentati in prealabil. Prin cea mai eleganta metoda, Casa Regala, a facut publica pozitia acesteia vis-à-vis de Proiectul Rosia Montana. Ar fi la limita ridicolului sa vedem un membru al casei regale cu o pancarta in Piata Universitatii.
    Respectele mele pentru atitudinea Casei Regale!

    RăspundețiȘtergere
  21. Viitorul nostru Preşedinte
    După un sfert de veac de democraţie, alegerile prezidenţiale din 2014 ar putea oferi României marea şansă a schimbării în bine. Ar putea fi anul în care noi, cei mulţi, am putea rescrie istoria, alegând un preşedinte care să ne reprezinte cu onoare, dragoste şi respect. Un preşedinte al tuturor, aşa cum nu am mai avut niciodată. Un preşedinte deasupra oricăror interese, care să readucă în sufletele noastre onoarea rătăcită a României de azi şi care să recâştige respectul amorţit în mai toate cancelariile Europei. Dacă şi tu te-ai săturat, dacă şi ţie îţi mai pasă, dacă şi tu vrei cu adevărat ca asta să se întâmple, susţine această propunere şi convinge-ţi toţi prietenii că e important să o facă şi ei. Trebuie să arătăm cât suntem de mulţi cei care dorim să se facă acest mare pas! Nu ar fi nevoie de vreo campanie electorală, nu ar fi nevoie de promisiuni, deoarece speranţa de care avem acum atâta nevoie s-ar reaprinde de la sine. Ar fi bulgărele de zăpadă capabil să genereze binefăcătoarea avalanşă a încrederii în societatea noastră slăbită şi dezbinată. Ştii la fel de bine ca mine că se poate. Ştii la fel de bine ca mine că un astfel de OM există.

    Este Alteţa Sa Regală Principesa Margareta.
    (http://speculantul.blogspot.ro/2013/07/viitorul-nostru-presedinte.html)

    RăspundețiȘtergere
  22. Un presedinte tip-top, care sa fie iubit si respectat de toate lumea nu va exista NICIODATA. Motivul: presedintele este numai o parte relativ mica din angrenajul politic URIAS care conduce tzara. Acest angrenaj are atit partzi interne, cit si externe (EU,NATO). Angrenajul intern va ramine corupt pe veci pentru ca a invatzat deja jocul de diviziune a natziunii si va impiedica toate actziunile de "curatzire" utilizind la rindul lui metode "democratice" (exemplu: referendumuri, curtzi constitutzionale etc). Metodele "democratice" vor fi controlate si protejate de partzile externe ale angrenajului de putere care vor amenintza tzara cu repercusiuni economice si politice pe care nici-un politician oricit de onest ar fi nu va putea sa le ignore. Solutie: 1) afara din EU si NATO, 2) o noua constitutzie cara sa dea presedintelui o putere adevarata asupra parlamentului si cara sa inscrie DREPTUL CETATZENILOR DE A DE-SELECTZIONA UN DEPUTAT asa dupa cum o interprindere poate termina contractul de munca al unui salariat, 3) sistemul politic bazat pe partide trebuie sa dispara - orice figura publica (profesor,politician sau jurnalist independent etc) care poate atrage o majoritate de voturi poate deveni deputat in parlament si este raspunzator direct celor care l-au ales.
    Ma interb catzi dintre cititori vor gasi ideea buna?
    Cu bine,
    D

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua.
    Acesta e materialul la care lucrez de aproape 2 luni. Astept parerea dvs despre acesta. Tot ce scrie acolo e verificabil 100%, in carti, media si internet. Sper sa va placa.
    Materialul il gasiti si pe blogul pe care l-am facut cu aceasta ocazie: http://apostoldoru.blogspot.ro/2013/10/rosia-montana-o-biblioteca-de.html
    Si am o rugaminte: trimiteti-l la cat mai multe persoane.
    Cu respect,
    ing. Doru Apostol

    RăspundețiȘtergere
  24. http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5814927008957718880#overviewstats/src=dashboard & https://www.facebook.com/malone.gerald.3/media_set?set=a.595760650486522.1073741834.100001577787696&type=3 & https://www.facebook.com/pages/Prietenii-Casei-Regale-a-Romaniei-by-Malone-Gerald-via-Brussels/284680354878318

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.