Regele Mihai, îngrijorat de evenimente: "Clasa politică are datoria de a da răspunsuri"

Regele Mihai, îngrijorat de evenimente: Clasa politică are datoria de a da răspunsuri

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

"Familia Regală știe că tot mai mulți români își exprimă cu tărie convingerile și nemulțumirea, de mai multe zile, în orașele țării și în străinătate. Povara cetățenilor este din ce în ce mai apăsătoare. Clasa politică a țării are datoria de a da răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le așteaptă.

Românii și-au pierdut încrederea. Ei cer astăzi politicienilor un comportament public rupt complet și definitiv de năravurile trecutului.

Întreaga Familie Regală este alături sufletește de toți cei care au în aceste momente nevoie de încurajare și solidaritate.

Regele Mihai I a spus în mesajul său adresat Parlamentului României că "cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos". Aceste cuvinte au fost adresate tuturor celor care au puterea de a schimba ceva în România.

Lecția de istorie pe care tinerii au dat-o țării în decembrie 1989 arată că românii au încredere deplină în virtuțile democrației și libertății atunci când destinul țării este la răspântie. Europa și România trec împreună prin vremuri de restriște. Cu atât mai mult astăzi avem nevoie ca politica să respecte locul cuvenit pe care i-l conferă democrația și să nu ia locul competenței, în spațiul public și instituțional.

Fără nici o îndoială, criza economică mondială afectează România. Dar este, totodată, evident că protestele din țara noastră merg mult mai departe decât atât: românii își exprimă frustrarea față de politicieni care nu au privit niciodată dincolo de îngustele lor interese, care au fost mai mult ocupați cu mici dispute personale decât cu buna administrare a țării.

Regele și Principesa Moștenitoare urmăresc evenimentele cu profundă îngrijorare și rămân hotărâți să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra și promova interesele României, fără să favorizeze nici o formațiune politică.

Aceasta a fost datoria Coroanei Române, în fiecare generație, și va rămâne astfel în viitor."

21 de comentarii:

  1. SUSTINEM CU TOT SUFLETUL CASA REGALA A ROMANIEI, IN TOT CE VA INTREPRINDE!

    NIHIL SINE DEO!
    NIHIL SINE LEGE!
    NIHIL SINE REGE!
    AMIN!

    RăspundețiȘtergere
  2. CRED CU TOT SUFLETUL CA SINGURA SPERANTA A ROMANILOR ESTE CASA REGALA.

    RăspundețiȘtergere
  3. REGELE MIHAI! SINGURA SOLUTIE,FARA COMUNISTI ROMANIA TREZESTETE !PDL=USL TOTI SUNT CONRUPTI!SINGURA SOLUTIE REGELE MIHAI !
    STIM DESTUL DE BINE CINE NE A CONDUS DUPA1990 HAIDETI SA SCHIMBAM CEVA!

    RăspundețiȘtergere
  4. NU VEDETI CE EXEMPLE CLARE AVEM EDILUL SECTORULUI 5 =O SAPTAMANA 120 000 EURO IN VACANTA DIN ALPI IN TIMP CE SECTORUL 5 =DEZASTRU .EDILUL DE LA CONSTANTA=MAIMUTOI TOTI AU FURAT O TARA CARE A FOST BOGATA SI FRUMOASA,NE AU FURAT VIITORUL COPIILOR !
    TRAIASCA REGELE MIHAI !
    JOS COMUNISTII !

    RăspundețiȘtergere
  5. cum putem ca sa aducem monarhia in Romania?? ca tot parlamentul ii format numai din hoti fosti comunisti si securisti nu cumva trebuie ca sa se supuna la vot pentru o monarhie de parlament si daca nu aproba parlamentarii si sigur ca nu aproba ca sa mai fure in continuare ca daca vine monarhia ii cam prost pentru ei voi ce spuneti ...MONARHIA SALVEAZA ROMANIA..

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca vor fi alegeri anticipate in momentul de fata nu am pe cine vota, pt. mine, pt tara singura solutie este CASA REGALA. Sper sa faca pasii necesari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunt regalist.De ce acum cand toat Romania este intr-o situatie atat de grea ,casa regala vrea sa profite de aceasta situatie sa intre in joc? Profitand de necazurile oamenilor vrea [CR] sa cistige sustinatori ,sa poata veni la conducerea tarii?Aveam pentru fostul rege unele consideratiuni dar acum vrea sa-si puna pe tron una din fiicele sale.Sunt,dar nu numai eu,dezamagiti si tindem sa credem ca sunt adevarate zvonurile ce se spun despre rege .Numele meu nu are nici o importanta,deaceia ma declar un ANONIM

    RăspundețiȘtergere
  8. Majestate, va rog sa faceti ceva pentru a scoate Tara si Poporul din marasmul acesta in care ne-au adus comunistii si securistii pe care noi, intradevar, i-am adus la putere. Dar acum ne-am lamurit ce vrem, si singura solutie este revenirea la vremurile monarhiei constitutionala, la suveranul nostru de drept, la Dumneavoastra.
    Va rugam, Majestate, si eu si familia mea, si ca mine sunt multi, sa ne ajutati sa iesim din acest cosmar politic!
    Sa ne traiti Majestate!
    Dumnezeu sa va dea, Dumneavoastra si Familiei Regale, sanatate si izbanda!
    Cosmin

    RăspundețiȘtergere
  9. www.petitieonline.com/pro-monarhie

    Intrati si semnati si voi petitia pentru referendum.

    RăspundețiȘtergere
  10. In sfarsit am primit mesajul de suflet pe care il asteptam de atata vreme. Sunt convinsa ca Regele Meu va stii ce este de facut la momentul potrivit. Eu astept cu incredere si speranta.

    Numai bine si sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Personal sunt adeptul reinstaurarii monarhiei. Cunosc ceva istorie si am tras concluzia ca monarhiile sunt pline de pacate iar cele care au abuzat de putere ori si-au pierdut capul ori pur si simplu au fost impuscati. Ce credeti ca fac monarhiile actuale ? Sunt foarte atente la starea natiunii. De ce ? Tocmai pentru a nu se repeta istoria. Au invatat ca daca pun pe primul loc interesul si prosperitatea poporului lor ajung chiar sa fie iubiti. Cine credeti ca are nivelul de trai cel mai ridicat din lume? Norvegia. Unde credeti ca exista cel mai mic nivel de infractiune din lume? Suedia. Iar tari ca Marea Britanie, Danemarca, Olanda si chiar Spania sunt pe aproape.
    Pai cine credeti ca a facut ”loby” ptr. a intra in NATO si UE? Iliescu? Constantinescu? sau astalalt ca-mi scapa numele?
    Casa Regala fratilor si nu au dat din coate ca sa-si asume meritele.
    A-mi dau seama ca nu poate iesi in fata sa se ceara singuri ci poporul trebuie sa-i vrea, numai ca poporul asta semianalfabet in majoritate nu prea cunoaste istorie si nici nu prea intelege cea ce vede.
    Sunt tanar si sunt nevoit sa plec din tara cu sotia si copilul dar daca s-ar ivi ocazia noi alegem Casa Regala.
    Le dorim sanatate oricum.

    RăspundețiȘtergere
  12. am ceva cunostinte de drept. Presupun ca poate fi dovedit in instanta de judecata ca actul respectiv Decretul de abolire a monarhiei este NUL, abdicarea Regelui fiind smulsa cu forta si prin amenintarea cu impuscarea a 1000 de studenti loiali Regelui care protestau impotriva comunistilor. JOS COMUNISMUL Traiasca REGELE si PATRIA. MAJESTATE nu uita ROMANIA este tara TA !! Revendic-o !! Nihil Sine Deo! Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, cel mai bine asa ar fi. Dar, nu ultima solutie ci PRIMA SOLUTIE ar fi trebuit sa fie si acum nu am fii aici. Tara nu ar fi fost in dezastrul de acum. Dar, oricum mai bine mai tirziu decit niciodata ! Doamne ajuta! Monarhia salveaza Romania. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  14. un cetatean Roman din NORVEGIA23 ianuarie 2012 la 18:18

    cetatenii din monarhiile din Europa traesc bine ma refer la cetateni de rind si chiar si emigrantii din aceste monarhii traesc bine jos comunistii astia care a condus tara de 22 de ani indiferent de guverne au furat si au jecmanit tara inclusiv populatia rusine lor MONARHIA SALVEAZA ROMANIA ..TRAIASCA REGELE MIHAI

    RăspundețiȘtergere
  15. dorim reintoarcerea regelui. istoria ne arata adevaratii iubitori de patrie. revolutia trebuia sa reinstaureze monarhia, dar noi am ales (mai mult sau mai putin) tot fosti comunisti- iliescu si mineriadele lui. cu ce ne-au aratat urmasii lui ceausescu ca apartin poporului? suntem furati pana la paine de conducatori. desi sunteti la o varsta inaintata, spune-ti, rege drag noua, daca vremurile vor cere, veti veni din nou la noi?

    RăspundețiȘtergere
  16. Majestatea Sa Regele Mihai I a fost si este tot timpul alaturi de poporul sau. Numai noi in naivitatea noastra , tot timpul am facut alegeri gresite. Sa ne traiesti multi ani , Majestate. NIHIL SINE DEO Asa sa ne ajute Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  17. De aproape un sfert de veac romanii asteapta libertate reala si bunastare. Toti guvernantii au promis "marea cu sarea" iar romanii au ramas doar cu "sarea" pe ranile din ce in ce mai multe si din ce in ce mai adanci. Reformele realizate au fost fie incomplete fie propagandistice. Atunci cand chiar au existat guvernanti care au dorit sa paseasca ferm pe calea progresului colegii lor de coalitie le-au pus bete in roate urmarind scopuri politicianiste 'stramte'.
    Institutia prezidentiala s-a compromis si ea in atatea randuri si s-a ajuns astazi la situatia in care Seful Statului sa fie "onorat" cu epitetul de "javra ordinara".
    In asemenea conditii doar un Monarh constitutional respectat si sprijinit de politicieni patrioti ar mai putea garanta realizarea unui consens national benefic depasirii treptate a crizei profunde in care se zbate biata Romanie.
    M.S. Regele Mihai I poate fi garantul impartial care sa cheme fortele politice devotate Tarii sa conlucreze la salvarea acesteia.
    Din pacate politicienii romani prefera "lupta la baioneta" in Parlament si pe canalele mass media.
    Situatia de astazi seamana intrucatva cu cea a perioadei de sfarsit a domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Lipseste insa acea mana de patrioti care sa puna mai presus de orice interesele romanesti celor personale.

    RăspundețiȘtergere
  18. NUMAI CU AJUTORUL BUNULUI DUMNEZEU MAI POATE FI INSCAUNAT REGELE MIHAI..TRAIASCA REGELE MIHAI SI TOATA CASA REGALA!!!!!
    NU STIU DACA MERITAM IL MERITAM PE REGE....MILA DOMNULUI CU NOI....

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu conosc eu prea multa istorie, probabil si pt faptul ca nu am avut voie sa cunosc atat eu cat si altii asemena mie. Din cate am obesrvat eu coruptia si democratia, cat si politica acestei tari ne omoara pe toti romanii(oamenii de rand) care ne chinuim din greu zi dupa zi ca sa ducem un trai decent atat noi cat si familiile noastre, doar ca acest lucru e aproape imposibil(de a duce un trai decent) in momentul de fata, din cauza celor care ne fura aceasta tara minunata, "bogata" din toate punctele de vedere si "saraca" pt faptul ca nu stim cum sa avem grija de ea, nu avem grija nici de noi, pt ca nu suntem uniti, sa mergem toti impreuna pe acelasi drum si sa incercam sa luam deciziile necesare si benefice pt noi. Trebuie sa acceptam toate magariile pe care le vedem si de care suntem constienti cu totii? Le vedem atat la stiri in fiecare zi(aceleasi tampenii banale) cat si pe strada. Nu pot sa inteleg dc sunt date o gramada de legi, care sunt aplicate doar pt unii, pt altii nu. Nu trebuie sa fim cu totii tratati la fel??? Am credinta ca intr-o zi ne vom "DESTEPTA" cu totii, asa cum scrie si in Imnul National in prima strofa "Desteaptate Romane/ Din somnul cel de moarte/ In care te-adancira/ Barbarii de tirani", si vom porni impreuna toti pe acelasi drum ca sa distrugem aceasta tiranie. Cred ca acesta e si visul stramosilor nostrii care s-au dedicat viata acestei tari prin munca si respect, si au dus atatea lupte/batalii, au rezistat atator razboaie pt noi urmasii lor ca sa ducem o viata mai buna. Vedeti si voi pana unde s-a ajuns in prezent, asa ca odata si odata trebuie sa punem piciorul in prag si sa facem ca acest vis sa se realizeze, pt ca urmasii nostri sa nu duca acelasi trai ca si noi sau poate chiar mai rau!

    RăspundețiȘtergere
  20. Majestate,singura salvare a ROMANIEI este CASA REGALA, nu am fost niciodata in stare sa ne conducem singuri (dovada comunismul si bolsevismul de dupa anii 1990 ) si singura noastra scapare de bolsevism este MONARHIA.

    RăspundețiȘtergere
  21. Si eu sunt de acord ca Regele Mihai este singura speranta a Romaniei , dar noi ce facem ? Haideti fratilor sa ne unim in sfarsit si sa facem ceva sal ajutam pe Rege sa re devina Capul conducator a romanilor , sa facem o asociatie ceva , sa ne intalnim , sa manifestam sa l ajutam pe Regele Mihai sa ne fie REGELE ROMANILOR si sa eliminam hoarda comunista , sa reusim sa ne ansanblam cu ajutorul retelelor sociale de tip Facebook penru ca doar noi romanii de rand putem face asta pentru ca jigodiile care sun asazisa elita romaneasca nu vor ASTEPT RASPUNSURI DE LA ROMANII ADEVARATI !!!!! acdtn@yahoo.fr

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.