Regele Mihai I al Romaniei - Cetatean de onoare


Consiliul Local Alba Iulia va conferi la sfirsitul acestei saptamini titlului de „Cetatean de onoare al municipiului Alba Iulia”, Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei.



Aceasta distinctie vine ca o recunoastere a rolului deosebit al regelui in istoria Romaniei. Festivitatea va avea loc duminica, 23 decembrie 2007, la orele 13, la Sala Unirii in prezenta Altetei Sale Regina Ana, a primarului municipiului Alba Iulia, a membrilor Consiliului Local, a invitatilor si albaiulienilor care vor participa la eveniment. Impreuna cu titlul, regelui ii va fi conferita, in mod simbolic, „cheia municipiului Alba Iulia”.
In cadrul ceremoniei, Corul „Augustin Bena” al Liceului de Muzica si Arte Plastice din Alba Iulia va incinta asistenta cu un concert de colinzi romanesti. Dupa acest moment, Familia Regala si ceilalti invitati se vor deplasa la Traseul Celor Trei Fortificatii, unde vor participa la ceremonialul Garzii Traseului, prezentarea onorului si executarea de salve de tun in cinstea inaltilor oaspeti.



from: Monitorul de Alba

Niciun comentariu

Un produs Blogger.