Două pârtii din Predeal şi Poiana Braşov vor fi retrocedate

peisajdeiarna.jpgŞapte hectare ale pârtiei Clăbucet din Predeal şi o parte din pârtia Bradu din Poiana Braşov vor avea noi proprietari. Sunt doi braşoveni care, în baza unor sentinţe judecătoreşti definitive, ar trebui să-şi primească înapoi terenurile. Turiştii nu trebuie însă să-şi facă griji. Ei vor putea schia şi de-acum înainte.

Ion Codleanu, noul proprietar al unei părţi din pârtia Clăbucet, nu a avut sorţi de izbândă la instanţele braşovene, aşa că a reuşit să-şi strămute dosarul în judeţul Teleorman.

Mai bine de 10 ani a umblat Ion Codleanu prin tribunale pentru a obţine terenurile revendicate. După ce a primit sentinţa definitivă irevocabilă, a primit şi bucata de pârtie, care se află în zona Clăbucet-Plecare.

Noul proprietar spune că turiştii vor putea schia în continuare. “Vom căuta să facem pârtie pentru începători, pentru copii şi un complex sportiv”, a susţinut Ion Codleanu.

Reprezentanţii primăriei Predeal vor totuşi să-i ofere noului proprietar alte terenuri, în locul pârtiei.

“Vom proceda la negocirea unui schimb imobiliar în măsura în care aceste terenuri retrocedate pe vechiul amplsament afectează domeniul schiabil”, a declarat Ovidiu Pântea, consilier juridic Predeal.

Pe lângă cele şapte hectare din pârtia Clăbucet, Ion Codleanu trebuie să primească şi 16 hectare de pădure. Acestea au fost însă deja retrocedate regelui Mihai.

Braşoveanul care a primit o parte din pârtia Bradul din Poiana Braşov a acceptat să primească la schimb de la primărie un alt teren din staţiune.

from: http://www.urbaniulian.ro/?p=1757

Niciun comentariu

Un produs Blogger.