Susţin CNSAS


"Nu este posibila o constructie durabila romaneasca in lipsa respectului fata de institutii si fata de valori. CNSAS este o institutie perfectibila, care are multe de facut pentru a ajunge la rezultatele de care societatea romaneasca are nevoie. Dar aceasta institutie are nevoie sa fie intarita, nu desfiintata." (Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai)
Acest mesaj scurt este lămuritor. Nu sunt necesare mai multe explicaţii. Da, uneori CNSAS este botezat "noua Poliţie politică", punctele de vedere sunt extrem de multe în funcţie de interese şi de...temeri. Temerile celor care, deşi au reuşit să facă dispărute "filele dosarelor personale" şi-au dat seama că tot pot fi prinşi cu minciuna: faptele lor de vitejie din "epoca de trista amintire" se regăsesc şi în alte dosare. Atunci s-a găsit soluţia pentru instituţia care a funcţionat "ilegal" cu acordul autorităţilor - fapt pentru care nu este nimeni responsabil??? - desfiinţarea. Ei, cu asta nu trebuie să fim de acord.
CNSAS-ul trebuie să funcţioneze. Chiar cu mai multe atribuţii. Este unul dintre puţinele câştiguri ale societăţii civile, iar modul în care s-a încercat trimiterea ei "la Gherla" este ruşinos, aiuritor, macabru şi ticălos.
Nu sunt de acord, e adevărat, nici cu faptul că cei mai mari "duşmani" sunt Mona Muscă, Stolnici etc. Oameni cu puţină putere în luarea deciziilor care îşi pun amprenta asupra vieţilor noastre. Aici, CNSAS-ul poate fi învinovăţit de partizanat. Însă, ca instituţie, trebuie să existe şi să-şi facă treaba.
PS: Propun - la figurat - dacă se va desfiinţa CNSAS-ul, să se desfiinţeze Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul şi ce instituţii păpătoare de bani publici mai avem...Competente nu-s, că n-o ducem bine, nu?

from:
http://marinela-serban.weblog.ro/2008-02-04/280117/Sus%C5%A3in-CNSAS.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.