Consilier regal, candidat UDMR Bihor pt. Parlament


Printre numele noi pe care Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) filiala Bihor vrea să le lanseze în lupta uninominală se numără şi cel al lui Ferko Jeno. Apropiat al Regelui Mihai, acesta a confirmat pentru CONTRAST ONLINE faptul că şi-a depus candidatura pentru un mandat de parlamentar...

Ferko Jeno poate fi numit 'candidat surpriză' din partea UDMR Bihor

Surse din UDMR Bihor susţin că Adunarea Generală a filialei este cea care va decide asupra colegiilor în care pretendenţii vor candida. Lista pare a fi completă pentru reprezentanţii bihoreni ai maghiarilor din România. Astfel, pentru câte un loc în Parlament vor “concura” Lakatos Peter (actual deputat), Cseke Attila (secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului), Derzsi Akos (secretar de stat în Ministerul Muncii), Pasztor Gabriella (secretar de stat în Ministerul Educaţiei), Iulius Delorean (consilier local de Oradea), Peto Csilla (ex-consilier local), Csuzi Istvan (proaspăt recrut de la PCM), dar şi Hasas Janos, Kallai Laszlo şi Ferko Jeno. Acesta din urmă este, printre altele, consilier pe teme forestiere al MS Mihai I, dar este implicat şi în fotbal, fiind director sportiv al echipei Bihorul Beiuş.
În mod surpinzător, doi dintre actualii parlamentari ai UDMR Bihor, deputatul Soki Bela şi senatorul Pete Istvan nu mai doresc să candideze la alegerile generale din aces an.


http://www.contrastonline.ro/stiri/38/18114

Niciun comentariu

Un produs Blogger.