Anunţul candidaturii lui Radu Duda la preşedinţia României a surprins opinia publică.


Fost actor obscur la Teatrul Naţional din Iaşi şi informator pe lista Securităţii de lângă Copou de dinainte de 1989, Radu Duda a avut şansa să-şi joace rolul cel mai bine pătrunzând la propriu în Casa Regală de Hohenzollern. A luat-o de nevastă pe Margareta, fiica Regelui Mihai I, ajunsă domnişoară bătrână, cu un trecut de amoruri elveţiene şi un scandal internaţional de lesbianism la Geneva în anii 80, pus la cale se pare de agenţii DIE.

E evident că ambiţiile principelui făcut, şi nu de sânge, prin căsătoria cu Margareta, nu mai pot fi potolite. Să te vezi peste noapte de la chefurile frugale din cămine cu actriţe în simandicoasele saloane regale europene poate să-ţi afecteze simţul realităţii. După ce Regele Mihai şi-a reobţinut, cu ajutorul tovarăşului Ion Iliescu toate averile înapoi lăsate de priapicul dictator Carol al II-lea şi confiscate de fostul regim comunist vrea acum ca ginerele său să devină preşedinte cu acte în regulă, pentru a reintroduce monarhia pe uşa din dos în România sau poate a-i plăti datoria bătrânului edec bolşevic.

A mai încercat bătrânul liberal Radu Câmpeanu să-l plaseze pe Regele Mihai în 1992, ca şi candidat la Preşedinţie, fapt ce dovedeşte că în spatele actorului Principe peste noapte, abia din 2006, stă autorul loviturii de stat de la 23 august 1944. Regele Mihai fiind prea bătrân nu ar putea singur să-şi susţină ginerele, ci a avut nevoie de un ajutor. Acesta a venit neaşteptat de la Dinu Patriciu, magnatul de pe platforma luată cu japca de la de la stat, Petromidia. Aşa de tare s-a speriat Dinu Patriciu de arestarea lui Gigi Becali, că ar investi toţi banii săi în orice candidat să-l bage pe Traian Băsescu în turul doi. E clar că Radu Duda, necunoscut mulţimilor şi colonel în circa 6 ani, încălcându-se toate normele şi regulamentele militare, nu va putea să ajungă în turul doi, dar prin candidatura sa va fărâmiţa voturile românilor, sprijinind astfel pe cea a lui Crin Antonescu şi, în special, a lui Mircea Geoană.

Păcat că această Casă Regală se compromite prin candidatura lui Radu Duda, care va decădea din statutul de Principe în cel de actor ieftin în studiourile electorale. Sunt sigur că Radu Duda va juca de data aceasta ultima sa scenă înainte să cadă cortina peste piesa în care actorul va fi sacrificat la final de regizorul cu barbă şi fular de mătase.

http://www.frontpress.ro/?p=2484

Un comentariu:

  1. Cinismul acestui comentariu scoate in evidenta "sustinerea nimanui" la presedintia Romaniei; el ne arata cat de iresponsabili am ramas si dupa 20 de ani de bajbaieli, timp in care "fratia ereditara a securitatii" continua sa submineze cand subtil, cand pe fata, orice incercare de apropiere a Romaniei de lumea civilizata. Nu dorim sa scapam de blestemul lui "Big brother" ! sau ni se impune ? Dece acceptam !?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.