Principele Radu ar putea lua din procentele candidatului PNL la prezidenţiale, iar la Chişinău s-a instaurat teroarea, scrie presa de astăzi

Băsescu, maximum două camere pe credit. Boc poate „prinde“ trei; Şeful Poliţiei şi-a pierdut funcţia la Mall; Teroare la Chișinău; Fiul lui Voronin s-a îmbogăţit vânzând zahăr în România; Principele lui Patriciu vrea să fie preşedinte; Căpușe politice la Transgaz; DNA a deschis dosar separat privind activitatea DGIPI din anii 2006-2009; Grevă generală după vacanţa de primăvară; Cât de mult se pot ieftini casele construite în acest an; Victor Pițurcă a fost înlăturat de la națională

Principele Radu ar putea lua din procentele candidatului PNL la prezidenţiale, iar la Chişinău s-a instaurat teroarea, scrie presa de astăzi


Băsescu, maximum două camere pe credit. Boc poate „prinde“ trei

Băsescu şi Boc i-au îndemnat pe români să meargă la bănci pentru a cere credite, făcând abstracţie de condiţiile drastice impuse de bancheri. Cotidianul a calculat ce credite ar primi cei doi, cu veniturile declarate, dacă ar merge la ghişeu. Traian Băsescu obţine aproximativ 8.000 de lei lunar, în timp ce Emil Boc şi soţia sa au câştigat anul trecut în jur de 11.100 de lei (premierul - 9.300 de lei din două surse, primar şi profesor universitar, iar soţia - 1.800 de lei). Preşedintele României, Traian Băsescu, poate obţine în actualele condiţii de piaţă un credit bancar de maximum 74.000 de euro. Este vorba despre un împrumut ipotecar cu avans 30%, dobândă 9,7% pe an şi rată lunară de 1.217 euro obţinut de la o bancă grecească, de pildă, pe o perioadă de 12 ani. Cu alte cuvinte, cel puţin în momentul de faţă, preşedintele îşi poate lua pe credit cel mult un apartament cu două camere în zona Crângaşi sau, cu multă indulgenţă, în zona Tineretului. Premierul Emil Boc este ceva mai norocos şi poate obţine până la 182.000 de euro de la aceeaşi bancă printr-un credit pe o perioadă de 28 de ani. Cu ajutorul soţiei, Emil Boc îşi poate lua chiar trei camere într-un ansamblu nou.

Şeful Poliţiei şi-a pierdut funcţia la Mall

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul principal Marian Tutilescu, a fost schimbat din funcţie. Surse din cadrul Ministerului de Interne au declarat pentru Gândul că Tutilescu ar fi cerut eliberarea din funcţie şi numirea ca şef al Direcţiei de Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule din cadrul MAI. Schimbarea lui Tutilescu intervine după finalizarea anchetei pe care Corpul de Control al MAI a efectuat-o la Poliţia Capitalei în urma scandalului de la Plazza Mall în care bodyguarzii de la BGS s-au luat la bătaie cu gruparea fostului poliţist Eugen Preda. Ofiţerii Corpului de Control ar fi constatat că mai mulţi ofiţeri din conducerea Poliţiei Capitalei, deşi au aflat din timp despre starea conflictuală dintre gruparea lui Preda şi BGS, nu ar fi luat măsurile de prevenire necesare.

Teroare la Chișinău

După trei zile de demonstrații, protestatarii au fost vânați ieri de către agenții puterii comuniste de la Chișinău, care au operat sute de arestări. Oamenii au fost ridicați cu forța de acasă, din stradă, de la cursuri și chiar din spital. Printre cei închiși se număra și oameni de afaceri, dar și apropiați ai unor politicieni din opoziție. Imaginile transmise completează tabloul terorii care s-a instalat în oraș: contestatarii lui Vladimir Voronin, inclusiv ziariști, au fost bătuți cu bestialitate de forțele de securitate. Potrivit Procuraturii, în arest se află 200 de persoane, printre care și cetățeni străini, foarte probabil și români. Mulți localnici reclamă însă faptul că nu mai știu nimic despre rudele lor de 24 sau chiar 48 de ore, iar poliția nu le dă explicații. Printre cei arestați pentru implicare în protestele anticomuniste este și Gabriel Stati, un influent om de afaceri din Chișinău. Acesta e acuzat că ar fi finanțat manifestațiile din capitală. Stati a fost reținut în Ucraina, unde se refugiase de teama represaliilor. relatează România Liberă.

Fiul lui Voronin s-a îmbogăţit vânzând zahăr în România

Între 1993 şi 1995 Oleg Voronin a importat în ţara noastră milioane de tone de zahăr. Oleg Voronin a avut două firme în ţara noastră, pe care le-a abandonat lăsându-le cu datorii către statul român. Prima firmă deschisă în România de Oleg Voronin a fost la Vaslui, Kaolin Impex. Anul înfiinţării a fost 1993. Avea 31 de ani, iar tatăl său tocmai fusese ales copreşedinte al Comitetului Organizatoric al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Coincidenţă sau nu, tot în 1993 Oleg Voronin a făcut primul milion de dolari. În 1995 şi-a mai deschis o firmă la Iaşi, MSI Trading SRL. Dacă prima firmă a fost radiată de statul român, cea de-a doua a fost abandonată în favoarea unui alt cetăţean moldovean. Oleg Voronin este acum cel mai bogat om din Republica Moldova, profitând, ca într-un regim dictatorial, de puterea tatălui său. În timpul celor două mandate ale lui Vladimir Voronin, Oleg a fost acuzat de presa moldovenească de faptul că a concentrat în mâinile sale aproape toată industria zahărului, afacerile cu cereale, cele din domeniul bancar, ale asigurărilor, construcţiilor, businessului imobiliar şi turistic şi transporturi, consemnează Adevărul.

Principele lui Patriciu vrea să fie preşedinte

Radu Duda dă monarhia pe republică. Sfătuit de un om al lui Dinu Patriciu şi bazându-se pe expertiza unui consilier al lui Barack Obama, el a anunţat ieri că va candida la preşedinţia României. Asta la doar un an şi trei luni după ce Regele Mihai îi acordase, prin statutul Casei Regale, titlul de „principe” şi calificativul de „Alteţă Regală”, dar nu-l inclusese în linia de succesiune. Înscrierea lui Radu Duda în cursa pentru Cotroceni este considerată „hazardată” chiar şi de Radu Câmpeanu, liberalul care, la începutul anilor ’90, îi propunea Regelui Mihai să candideze la preşedinţie. De altfel, singurii care par oarecum îngrijoraţi de candidatura principelui sunt chiar liderii PNL, care se tem că acesta ar putea fura din voturile lui Crin Antonescu. Unii dintre liberali susţineau că Dinu Patriciu ar dori ca PNL să îl susţină pe Radu Duda drept candidat independent la prezidenţiale, dar Antonescu nu ar fi renunţat la ideea propriei candidaturi, care ar urma să fie lansată pe 9 mai. Cert este că, ieri, unii dintre apropiaţii lui Antonescu îşi făceau calcule că Duda i-ar putea fura 2-3 procente liderului PNL în cursa pentru Cotroceni, scrie Evenimentul Zilei.

Căpușe politice la Transgaz

Activitatea Transgaz, transportatorul național de gaze, este monopolizată de ani de zile de afaceri dictate politic. Directorul companiei, Ioan Rusu, înscăunat de liberalii lui Tăriceanu, a sărit în barca actualei puteri, pentru a-și păstra scaunul. Miza la Transgaz sunt contractele fabuloase primite de firmele politicienilor și o megaafacere de 200 de milioane de euro. Cât a fost sub „umbrela“ liberală, directorul Rusu și-a plătit numirea acordând contracte grase firmei Armax Gaz, deținută de Mircea Vescan, consilierul fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian. A ținut însă aproape și de interesele PSD, Schuck Pipeline România SRL încasând câteva zeci de miliarde de la societățile de stat din domeniul gazului. Potul cel mare, proiectul de comunicații SCADA, a cărui realizare ar putea costa sute de milioane de euro, a ajuns tot la Armax Gaz, care, în asociere cu o altă firmă, a primit această pleașcă, deși nu are nicio experiență în domeniu. Chiar dacă Guvernul s-a schimbat, Rusu rămâne bine înfipt în fruntea Transgaz, proptit de pesedistul Geoană și acceptat de pedelistul Videanu, dezvăluie Ziua.

DNA a deschis dosar separat privind activitatea DGIPI din anii 2006-2009

Conform Gardianul, DNA a deschis o lucrare, separată de dosarul în care s-a cerut arestarea comisarului-șef Cornel Șerban, în care sunt verificate peste 300 de acțiuni ale DGIPI, desfășurate între anii 2006 și 2009. Operațiunea seamănă cu preluarea arhivelor despre care s-a vorbit încă de la declanșarea scandalului DGIPI. Deocamdată, ridicarea documentelor a fost stopată de ministrul Dan Nica. Acesta a spus că informațiile vizează aspecte ce țin de siguranța națională și nu pot fi înstrăinate fără un aviz al CSAT. Perioada vizată este foarte interesantă. În 2006, până pe 5 aprilie 2007, ministru de interne a fost Vasile Blaga, iar șef al DGIPI, chiar dacă și-a dat demisia la 20 iulie 2006, a fost Virgil Ardelean. Au urmat Cristian David și Petre Albu. Gabriel Oprea și Liviu Dragnea au stat foarte puțin pe funcții. Cererea DNA din 30 martie nu a fost onorată, Nica spunând că are nevoie de acordul CSAT. O zi mai târziu, președintele Traian Băsescu a venit la Ministerul de Interne pentru o discuție caracterizată drept mini-CSAT, iar procurorii nu au mai revenit cu cererea.

Grevă generală după vacanţa de primăvară

Profesorii vor ieşi în stradă după vacanţa de primăvară dacă Guvernul va decide să taie salariile în sistemul de educaţie sau să dea afară 20.000 de oameni, aşa cum au decis reprezentanţii Ministerului de Finanţe. Potrivit proiectului de rectificare bugetară, cheltuielile instituţiilor de învăţământ ar trebui să se micşoreze cu 8%. Asta înseamnă că fiecare dascăl pierde, în medie, circa 300 de lei pe lună. În prezent, peste 240.000 de cadre didactice lucrează în învăţământul preuniversitar. În condiţiile în care rectificarea în minus va avea loc, sindicatele din învăţământ au anunţat că vor redeschide conflictul de muncă şi ameninţă cu greva generală după terminarea vacanţei de primăvară, informează Jurnalul Național.

Cât de mult se pot ieftini casele construite în acest an

Locuinţele construite în acest an este de aşteptat să fie cu până la 60% mai ieftine faţă de cele de anul trecut, ca urmare a scăderii cheltuielilor cu achiziţia terenului şi a costurilor constructorului cu materialele, potrivit unei analize CB Richard Ellis-Eurisko, realizată pentru Business Standard. Preţul de vânzare a locuinţelor ar urma să ajungă până la 1.000 de euro pe metru pătrat, în condiţiile în care costurile de dezvoltare au scăzut cu 70%. Pentru analiză au fost luate în considerare preţurile construcţiilor de calitate medie, localizate în zone semicentrale din Bucureşti. „Valoarea terenului este o componentă importantă în preţul final, astfel că aceia care vor cumpăra terenuri în perioada următoare pentru a încheia lucrările în următorii doi-trei ani îşi vor permite să scadă preţul final, spre deosebire de cei care au achiziţionat terenurile în anii precedenţi cu valori duble şi care nu îşi vor permite să scadă preţul pe metru pătrat decât cu 50-100 de euro, pentru că au credite de achitat”, spune Cristian Tudor, director în cadrul unui grup de firme care derulează atât activităţi de dezvoltare imobiliară, cât şi de construcţii.

Victor Pițurcă a fost înlăturat de la națională

Comitetul Executiv al FRF, care s-a întrunit ieri, a stabilit în unanimitate despărțirea de Victor Pițurcă în urma eșecului naționalei din preliminariile pentru calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud. FRF îi oferă lui fostului selecționer 250.000 de euro ca despăgubire pentru rezilierea contractului. Rămâne de văzut dacă Pițurcă va fi de acord să plece pe cale amiabilă sau va face uz de clauzele din contract și va ajunge în instanță cu FRF pentru a obține 500.000 de euro. Mircea Sandu și Ionuț Lupescu deja s-au pus de acord asupra viitorului antrenor al echipei naționale: Mircea Lucescu. Tehnicianul lui Sahtior Donețk va fi primul ofertat de boșii FRF, dintr-o listă care îi mai cuprinde pe Ioan Andone, Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Dan Petrecu și Răzvan Lucescu. „Il Luce" are pregătit un contract de 600.000 de euro anual, plus un bonus de 500.000 de euro în cazul în care „tricolorii" vor obține calificarea la Campionatul European din 2012, precizează Cancan.


sursa: realitatea.net

Niciun comentariu

Un produs Blogger.