Sondaj INSOMAR: Geoană a urcat la doar şase procente faţă de Băsescu

Între cercetarea INSOMAR şi ultimul sondaj CSOP, diferenţa de procente cu care este cotat liderul PSD este mai mare de 10%. Traian Băsescu este cotat cu 35% în ambele sondaje.

Traian Băsescu şi Mircea Geoană îl lasă în urmă în cursa prezidenţială pe liberalul Crin Antonescu, arată datele unui sondaj de opinie realizat de INSOMAR în perioada 4-12 iulie pentru Realitatea TV. Candidatul PNL este cotat cu 16,8% în sondaje, în timp ce, în faţa sa, preşedintele Traian Băsescu are 35,7%, iar candidatul PSD Mircea Geoană - 29,6%. Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, este cotat cu 12%, iar Principele Radu Duda cu 2,7%.

Antonescu era creditat cu şanse mai mari, însă într-o serie de sondaje date publicităţii săptămâna trecută şi realizate ulterior celui publicat de INSOMAR, acolo unde îi lua faţa lui Geoană, în disputa pentru locul doi în finală.

La capitolul încredere, diferenţa dintre Băsescu şi Geoană e chiar mai mică: 30,3% faţă de 26%, în timp ce Crin Antonescu figurează cu 19,7 procente.

La capitolul partide, PDL e de puţin înaintea PSD.

Democrat-liberalii sunt cotaţi cu 32,6%, în timp ce social democraţii au 32,2 procente. Poziţia a treia aparţine PNL cu 16,5%, urmat de PRM cu 11,2% şi UDMR cu 5,8%.

Studiul INSOMAR a fost realizat pe un eşantion de 2.414 persoane şi are o marjă de eroare de 2% la un grad de probabilitate de 95%.

Duminică a fost făcut public un sondaj CSOP, la comanda PDL, în care Mircea Geoană era cotat cu 19%. Adică cu 10 procente mai puţin faţă de ce rezultă din cercetarea INSOMAR. În acelaşi sondaj CSOP, Băsescu era creditat cu 35, iar Crin Antonescu avea 15%.

cotidianul.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.