Doina Cornea, decorată cu Crucea Casei Regale si cu Legiunea de Onoare

Doina Cornea, decorată cu Crucea Casei Regale si cu Legiunea de Onoare

Fosta disidenta anticomunista Doina Cornea a fost decorata, joi, de regele Mihai I, cu “Crucea Casei Regale a Romaniei”, iar vineri va fi decorata de ambasadorul Frantei, Henri Paul, cu “Legiunea de Onoare” in grad de comandor.

“Decoratia primita din partea Majestatii Sale este Crucea Casei Regale a Romaniei. Scrie ca mi-a fost acordata pentru promovarea unui spirit de libertate si demnitate, pe urma pentru activitatea cruciala in momentele ce au urmat Revolutiei in restabilirea institutiilor statului de

drept – al doilea merit, ca sa zic asa – si pentru sustinerea valorilor Casei Regale a Romaniei in mod public, nu numai cu vorbe soptite. Toate sunt adevarate si imi place ca regele cuprinde totul in aceasta hartie”, a declarat pentru Agerpres Doina Cornea.

Regele Mihai si regina Ana i-au inmanat distinctia acasa, unde Doina Cornea se reface inca dupa accidentul cerebral suferit in urma cu un an. Disidenta anticomunista a amintit ca ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, ii va inmana, vineri, Legiunea de Onoare in grad de Comandor din partea statului francez. Ea a precizat insa ca ceremonia va fi restransa si ca nu doreste sa faca alte declaratii, fiindca nu-i permite starea de sanatate.

Doina Cornea a suferit, pe 10 septembrie 2008, un accident vascular cerebral, cu paralizie pe partea dreapta. Ea a fost tratata la Spitalul Militar din Cluj, dupa care a facut recuperare la Cluj-Napoca, Bucuresti si la o clinica din Franta, unde a fost dusa de fiica sa, Ariadna Combes. Doina Cornea are 80 de ani si a fost disidenta anticomunista, fiind arestata pentru raspandirea de manifeste anticomuniste. De asemenea, a difuzat mai multe proteste la Radio Europa Libera, iar dupa 1989 a devenit membru al PNTCD.

Sursa: www.romanialibera.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.