Regele Mihai îşi sărbatoreşte onomastica la Aubonne

Regele Mihai I isi sarbatoreste, in acest an, ziua onomastica, in familie, la Aubonne, in Elvetia.

Dupa anul 2001, Regele Mihai a reluat traditia, dupa cum mentioneaza principele Radu pe blogul sau, de a serba in familie ziua de nastere, la 25 octombrie, fara nici un eveniment public, asa cum o facea inca dinainte de razboi.

La 8 noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril fostul suveran a decis sa se intalneasca din nou, la Palatul Elisabeta, cu toti cei care doreau sa-si exprime admiratia, iubirea, atasamentul si increderea, fata de de valorile monarhiei.

Principele Radu precizeaza insa, ca in ultimii ani, Majestatea Sa a preferat insa “o prezenta mai redusa in viata publica romaneasca, dezamagit de comportamentul nedemn al unora dintre protagonistii vietii publice”, Regele diminuandu-si “in mod voit prezenta in Bucuresti si in tara, pentru a se delimita de atitudini si idei la care nu poate adera”.

“Nici anul acesta, din pacate, Palatul Elisabeta nu va gazdui ‘Portile deschise’ cu ocazia zilei onomastice a Regelui. Sa speram ca o va face anul viitor. Pe cat trec anii, pe atat longevitatea si perseverenta istorica a Regelui arata cat de mult are nevoie statul roman si institutiile sale de respect, predictibilitate, etica, profesionalism, constanta, reprezentativitate”, mai precizeaza sursa citata.


Niciun comentariu

Un produs Blogger.