Principele Radu: Un lider intr-o monarhie invita omul la incredere, mandrie, demnitate si iubire

Principele Radu: Un lider intr-o monarhie invita omul la incredere, mandrie, demnitate si iubire

Emisiunea "Sinteza zilei” de joi seara i-a avut ca invitati pe Alteta sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta si Alteta sa Regala Principele Radu al Romaniei. Acestia au vorbit despre importanta monarhiei in Romania dar si daca aceasta mai reprezinta o solutie pentru tara.

Principesa Margareta a declarat, in cadrul emisiunii, ca problema legata de revenirea la monarhie este foarte complexa, dar ca pregatirea exista: "Problema este complexa, dar da, eu am spus deja ca suntem pregatiti, suntem aici de 20 de ani, noi am invatat foarte multe de la tatal meu si am invatat cum este in tara si ce putem sa facem noi, in limitele legii. Stiti foarte bine, un rege nu domina, este acolo sa fie un exemplu, un simbol, sa confere mandrie, dar si sa poata influenta moral oamenii din jurul nostru.”

"Ce este important este ca noi iubim tara si ne gandim la natiune si nu la noi. Cred ca asta este ceva foarte sanatos”, a conchis Principesa Margareta.

Principele Radu a vorbit despre ideea de monarhie si a subliniat ca un lider intr-o monarhie nu este un conducator cu instrument politic in mana: "Este un conducator care invita omul la incredere, la mandrie, la demnitate, la iubire, la punti de legatura si automat, din cauza acestei raportari la natiune si la oamenii ei, el are si neutralitate. Da, suntem pregatiti, nu fiindca noi vom fi mai abili decat ascutitele lupte care se duc astazi in lumea politica, ci pentru ca nu vom fi parte din ele”, a spus Principele Radu.

anews.ro

Un comentariu:

  1. Recunosc! Dzeu ne-a daruiy un Cuplu Regal de toata minunea:ASR Pricipsa Mostenitoare Margareta si ASR Principele Radu!Multi ani traiasca!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.