Regele Mihai, atacat cu nesimţire de Băsescu: "Abdicarea a fost un act de trădare"

Regele Mihai, atacat cu nesimţire de Băsescu: Abdicarea a fost un act de trădare

Preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac fără precedent la adresa Regelui Mihai I al României. "Abdicarea Regelui a fost un act de trădare", a spus preşedintele României, miercuri seară, la emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV.

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat extrem de dur pe Regele Mihai, pe care l-a catalogat drept "slugă la ruşi". "Mareşalul Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria. Uităm că România avea atunci un şef de stat. Antonescu era prim- ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. De ce? Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi", a spus preşedintele.


În opinia sa, abdicarea Regelui a fost un "act de trădare al interesului naţional".

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a declarat preşedintele Traian Băsescu la B1TV.

Potrivit biografiei Familie Regale a României, în urma abdicării lui Carol al II-lea, la 6 septembrie 1940, Mihai I a devenit Rege al României pentru a doua oară. Şapte ani mai târziu, la data de 30 decembrie 1947, sub amenintarea uciderii, în caz de refuz, a 1000 de tineri deţinuti de comunişti, Regele Mihai I a fost forţat să abdice şi să aleagă calea exilului.

Care crezi că este motivul pentru care Traian Băsescu l-a atacat pe Regele Mihai şi Casa Regală? Ce părere ai tu despre aceste declaraţii?

12 comentarii:

  1. Majestatea Sa ramasese singurul om din aceasta tara (cu exceptia celor loiali dansului aflati la guvernare) pe care domnul Basescu nu-l jignise. Si probabil ca astfel doreste dumnealui sa explice mai clar de ce NU se da dus: ca sa nu se gaseasca cineva peste ani sa spuna ca a tradat tara. Urat gest! Foarte urat!

    RăspundețiȘtergere
  2. ''Acesta este punctul meu de vedere'',a spus d.l Basescu.Punctul personal de vedere sau cel al Presedintelui Romaniei????

    RăspundețiȘtergere
  3. In dorinta sa de a-si arata revolta fata de sovietici dl Basescu a facut o mare nedreptate Majestatii Sale care a fost ultimul sef de stat al Romaniei care s-a opus ocuparii tarii noastre de catre rusi si...de catre romani.
    Dl Basescu uita sau confunda faptul ca romanii comunisti au tradat Romania, romani gen Iliescu si walter Roman sau Petru Groza.
    Pacat, chiar m-am bucurat cand Presedintele a condamnat comunismul.
    Cinste lui Victor Ciorbea care e singurul sustinator al monarhiei in prezent.
    Adrian R

    RăspundețiȘtergere
  4. iertati-ma, dar si mie mi se pare cam la fel.... Adica in timp ce familia regala era bine mersi prin alte tari, elita romaneasca era torturata si murea in chinuri in inchisorile comuniste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cititi mai bine istoria. Sa stiti ca regele nu a huzurit in occident ci a muncit ca sa-si intretina familia...ca si aviator parca. Apoi, dupa mult timp si mai recent dupa revolutie i s-au inapoiat proprietatile de drept din Romania pe care le-a cumparat din banii adusi de familia sa cand au venit sa conduca acesta tara.

      Ștergere
  5. Dictatorul Băsescu este labil psihic, a dovedit-o în mai multe rânduri. Dă dovadă de iresponsabilitate, nu are ce să caute la cârma unei ţări. Poate la cârma a unei corăbii, dacă n-o fi uitat şi pe aceea cum s-o ţină. ERa mult mai uşor de scăpat de el dacă ar fi fost spre exemplu prim-ministru, într-o monarhie constituţională... Adică în ceea ce ţara noastră ar trebui, de drept, să fie. Dar, dacă eram monarhie constituţională, din capul locului n-ar fi fost numit prim-ministru.

    RăspundețiȘtergere
  6. Petrica Radulescu23 iunie 2011 la 10:41

    Pur si simplu ramai fara cuvinte ! Trecand peste inconsecventa presedintelui, trecand peste sfaturile 'pretioase' care le primeste de la consilierii sai, trecand peste nevoia de a crea 'perdele de fum' si 'subiecte de presa' pentru ca oamenii sa nu se preocupe de problemele actuale grave ale Romaniei, gestul presedintelui este incalificabil ! Daca a mai ramas un sambure de bun-simt si de ratiune, domnul presedinte Basescu trebuie sa ceara scuze Majestatii Sale Regele Mihai !

    RăspundețiȘtergere
  7. Condamnarea comunismului a fost una din marile farse pe care individul cocotat prin FRAUDA NATIONALA a reusit sa pacaleasca mult, nu poate condamna comunismul un fiu de cominternist, respectiv Tisminetzki si nici un securisto-nomenclaturist, respectiv Basescu. Cer scuze Maiestatii Sale pentru jignirea profunda adusa de un individ cu o gandire stalinista. Un presedinte in functie nu isi poate exprima opinii personale, opinia lui este opinia institutiei prezidentiale, in rest opiniile personale le poate exprima strict in cadru privat si nu public. Dureros este ca alunecam din ce in ce mai tare spre statul totalitar, la discretia unui individ cu o cultura si educatie precara iar poporul priveste anesteziat cum este tarat in neostalinismul basescian.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna seara si bine v-am gasit! Eu personal nu cred ca are importanta motivul pentru care l-a atacat presedintele pe Rege. Eu personal privesc o meduza ca pe o meduza si nu ma astept sa raga precum un leu desi intepatura meduzei irita uneori!...

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt revoltata!! Pe profesorii de istorie si pana la familiile tinerilor din ziua de azi!!! De ce nu cunoaste toata lumea adevarul? Ce putem face fiercare dintre noi sa schimbam acest lucru? Cu Dumnezeu inainte!

    RăspundețiȘtergere
  10. Motivul?
    Este cuprins de spaime...nimic nu-i iese....nu se poate baza pe nimeni...ghearele reci ale fricii l-au cuprins deja...disperare
    Adevaratele caractere se dovedesc in vremuri de restriste.

    RăspundețiȘtergere
  11. Atacat cu nesimtire spuneti? Pai ce pretentii sa avem de la un asa presedinte, e ceva normal pentru el.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.