Ceremonia de investire a Furnizorilor Regali, la Castelul Peleş

Ceremonie de investire a Furnizorilor Regali

Sambata, 30 noiembrie 2013, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare a oferit, in numele Majestatii Sale Regelui Mihai I, certificatul de Furnizor al Casei Regale unor companii comerciale din Romania. Ceremonia a avut loc la ora 16, in Holul de Onoare al Castelului Peles. La ceremonie a participat si Alteta Sa Regala Principesa Elena, evenimentul fiind urmat de o receptie in Salonul Italian.

In aceeasi seara, Alteta Sa Regala Principele Radu a primit, la ora 18, in Sala Florentina a Castelului Peles, inalte personalitati din domeniul istoriei, precum si participanti la Conferinta internationala “Specificul national – perspective istorice si critice, organizata la Sinaia. Printre ivitati s-au numarat Sorin Antohi, Adrian Cioroianu, Calin Cotoi, Andrei Cusco, Augustin Ioan, Constantin Iordachi, Moshe Idel, Claude Karnoouh, Mircea Martin, Balázs Trencsényi si Victor Neumann.

Conferinta si-a propus o analiza istorica si critica a conceptului de specific national, la intersectia mai multor discipline si discursuri. Lucrarile vor fi punctul de plecare pentru un volum colectiv in doua versiuni (romana si engleza). Conferinta a fost organizata de Asociatia Orbis Tertius / A Treia Lume din Bucuresti.

La ora 19, Casa Majestatii Sale Regelui a oferit un dineu participantilor la congres, in Sala cu Coloane de la Bastion, in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Elena.

Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei a acordat Inaltul Patronaj conferintei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.