Susținerea regalității: La Cluj a fost cerută o nouă Constituţie monarhică

Reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei s-au întâlnit sâmbătă, 15 februarie, la Cluj-Napoca, pentru a lansa un apel. Ei cer o nouă Constituție prin care să fie restaurată monarhia, considerând că o astfel de formă de guvernământ ar aduce numai avantaje României.

 Susținerea regalității: La Cluj a fost cerută o nouă Constituţie monarhică

„Monarhia, soluția pentru România", este titlul apelului lansat la Cluj de către membrii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. Reprezentanții ANRM au anunțat că au conceput un proiect de Constituție pe care l-au înaintat Casei Regale, dar au stabilit și calendarul manifestărilor pentru susținerea monarhiei, titrează m.citynews.ro.

„Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei a scris un proiect de Constituție pe care l-a trimis Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai și Altețelor Regale principesa moștenitoare Margareta a României și principele Radu al României pentru consultare. Pentru susținerea acestui proiect de Constituție monarhică vom organiza marșuri în patru, cinci sau chiar șase orațe din România și vom cere ca Parlamentul să devină Adunare Constituantă", a declarat, la Cluj, Cătălin Șerban, copreședinte ANRM.

Și unii istorici și sociologi consideră că forma de guvernământ care s-ar potrivi cel mai bine României rămâne monarhia.
„Monarhia a fost, de-a lungul istoriei, singura instituție care a reușit să se adapteze. Aici mă refer la faptul că, dacă în perioada medievală, a fost stat autoritar sub conducerea regelui, au venit regii și monarhia iluminată, adică monarhii iluminați, după care a venit monarhia constituțională și ăsta e un argument că monarhia s-a adaptat de-a lungul istoriei", spune istoricul Leonard Horvath.

Și sociologul Mihai Cucerzan crede că monarhia ar fi o soluție pentru țara noastră.
„Ar fi o instituție care, până la urmă, ar aduce echilibru și ar oferi un proiect pe termen lung. România are nevoie de continuitate la nivel înalt. Ne-am săturat cu toții de ceea ce se întâmplă pe scena politică, de conflictele care sunt, de faptul că, de regulă, președinții provin dintr-un partid", a declarat Mihai Cucerzan pentru sursa citată.

În data de 5 aprilie, ANRM va organiza marșuri de susținere a regelui și pentru revenirea la monarhia constituțională, în toate regiunile istorice ale României, mai precis în Craiova, Cluj-Napoca, Iași, București și alte orașe mari.

Filiala Prahova a ANRM susține ideea transformării Parlamentului în adunare constituantă și a elaborării de către aceasta a unei Constituții monarhice. „În actualul context politic și social, noi credem că revenirea la monarhia constituțională este singura soluție pentru România. Este bine știut faptul că nici regimul comunist, nici cele care i-au urmat după Revoluție nu au dat ocazia românilor să-și aleagă forma de guvernământ. Mai mult decât atât, prin Constituția din 1991, ni se interzice, prin articolul 152, acest drept. Este mai mult decât regretabil că și politicienii care vor să impună românilor o nouă constituție republicană se încăpățânează să mențină aberantul articol 152 prin care se refuză dreptul unui popor de a-și alege forma de guvernământ. Statul român nu are cum să-și găsească o stabilitate adevărată atât timp cât această formă de guvernământ republicană are serioase probleme de legitimitate", ne-a declarat Dan Nicodim, președintele ANRM Filiala Prahova.

12 comentarii:

  1. Sunt deosebit de bucuros sa aud ca si la Craiova se va organiza manifestatia pentru sustinerea Monarhiei. Voi fi negresit prezent pe data de 5 aprilie.

    RăspundețiȘtergere
  2. asteptam manifertatii la Timisoara

    RăspundețiȘtergere
  3. asteptam manifestatii si la Sibiu

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa fie f. frumos, din ce in ce mai frumos, pentru ca ne apropiem mai mult de drumul pe care trebuia sa-l urmam in 1990 ! TRAIASCA REGELE !

    RăspundețiȘtergere
  5. nu exista alta solutie mai buna pentru rezolvarea problemelor decat monarhia

    RăspundețiȘtergere
  6. Asteptam Manifestatii La Satu Mare :D

    Si eventual organizarea de strangeri de semnaturi pentru modificarea articolului 152 cu mentionarea ca Romania e Monarhie PARLAMENTARA (ca si a Spaniei) unde Regele E si Capul Tarii si Primul Ministru (altfel nu vom putea scapa de Bolsevicii Comunisti de la guvernare) si o so luam,zic eu,pe drumul Suediei,care dupa parerea mea,si nu numai,e TARA MODEL : http://www.timpul.md/articol/ara-model-politicienii-nu-au-privilegii-nu-au-imunitate-dar-peste-80-din-populaie-se-prezinta-la-vot-54344.html .

    George,23 ani,Satu Mare,orasul Satu Mare ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi, romanii din Diaspora, va sustinem si va dorim din suflet sa reveniti in fruntea tarii . Romania sa redevina ceea ce a fost odinioara, o tara respectata cu un loc binemeritat intre tarile Europene.Este greu , comunistii se tin cu dintii de scaunele lor caldute si nu vor ceda cu una cu doua , dar in schimb nu este imposibil. DESTEAPTA-TE ROMANE!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu sunt din Satu Mare si va sustin! Asteptam organizarea unor manifestatii la Satu Mare pt instaurarea monarhiei, strangeri de semnaturi pt modificarile legislative necesare.Suntem multi cei care dorim binele Romaniei! Cu Dumnezeu vom izbandi! Traiasca Regele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asteptam manifestatii si la Oradea...

    RăspundețiȘtergere
  10. Asteptam Manifestatii si la Satu Mare .Nu "ar aduce doar beneficii" pt ca LEGAL SI MORAL ROMANIA ESTE REGAT tinyurl.com/regatul-etern care trebuie insa ReAFIRMAT ca atare cu Majestatea Sa Regele Mihai I ca LIDER,de altfel SINGURUL LIDER LEGAL SI MORAL (recunoscut si respectat ca atare si in strainatate).
    P.S. Ce m-as bucura sa pot lualegatura cu cealalta persoana din Satu Mare.


    Traiasca Regele

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.