Fotografie istorică: Regele Mihai I și Papa Ioan Paul al II-lea

Regele Mihai I și Papa Ioan Paul al II-lea, în 1999

Astăzi, duminică, 27 aprilie 2014, în cadrul unei mari ceremonii religioase, care a fost condusă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, în prezența a 24 de șefi de Stat, a 10 prim-miniștri și a numeroși membri ai Familiilor Regale europene, au fost sanctificați la Vatican Papa Ioan al XXIII-lea și Papa Ioan Paul al II-lea.

Papa Ioan Paul al II-lea a condus Biserica Catolică și a fost Suveranul Statului Cetății Vatican timp de 27 de ani, din 1978 până în 2005. A fost unul dintre cei mai admirați și mai iubiți Suverani Pontifi din istorie. A jucat un rol de primă mărime în finalul secolului al XX-lea. În timpul pontificatului său, Ioan Paul al II-lea a vizitat 129 de țări.

Papa Ioan al XXIII-lea a condus Biserica Catolică și Statul Cetății Vatican timp de cinci ani, din 1958 până în 1963. În timpul domniei Papei Ioan al XXIII-lea a avut loc Al Doilea Consiliu al Vaticanului, în urma căruia s-au făcut reforme importante în sânul bisericii.

Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana au vizitat Cetatea Vatican în anul 1999 și s-au întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea la Palatul Apostolic. Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au vizitat Vaticanul în anul 2003 și au fost primiți în audiență generală de Papa Ioan Paul al II-lea. În anul 2005, Majestatea Sa Regele Mihai I a participat, în Cetatea Vatican, la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.