Săptamâna Școala Altfel cu activități de voluntariat în beneficiul bătrânilor singuri din Brăila

Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei

Un grup de 26 de elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci” din Brăila au oferit, în cadrul Săptămânii Școala Altfel, sprijin material și o vorba bună vârstnicilor singuri sprijiniți de Fundația Principesa Margareta a României (FPMR) prin programul Niciodată Singur.

Initiativa a avut loc în preajma Sărbatorilor Pascale și a fost coordonată de doamna profesor Gina Stanciu, împreună cu Elena Flueraru, coordinator de voluntari în programul Niciodată Singur.

Astfel, pe parcursul zilei de marți, 8 aprilie, liceenii au mers în trei zone din orasul Brăila, sub îndrumarea Elenei Flueraru, pentru a veni în beneficiul a 15 bătrâni sprijiniți de Fundație.

Elevii au colectat mici pachete de alimente pe care le-au oferit personal alături de un gand bun vârstnicilor lipsiți nu doar de sprijinul familiei și semenilor, ci și de mijloace materiale necesare unui trai decent.

“Aceasta săptămână oferă un context pentru ca tinerii să poată deprinde abilități pe care le pot fructifica o viață întreagă. Urmând initiațiva și modelul profesorilor și voluntarilor, ei învată ce este generozitatea, sunt încurajați pe calea voluntariatului și au o mai bună ințelegere a nevoilor comunității în care traiesc. In plus, prin vizitarea directă a bătrânilor singuri și împovarati de nevoi, își descoperă rabdarea de a discuta cu cei în vârstă, dar au și posibilitatea de a afla povești și de a se îmbogăți cu sfaturi prețioase de la aceștia”, a declarat Anca Iosub, coordonatoarea programului Niciodată Singur.

Fundaţia Principesa Margareta a României a sprijinit, de-a lungul celor 24 de activitate, mii de vârstnici să lupte cu sărăcia și cu bolile. Prin intermediul programului Niciodată Singur, Fundaţia doreşte să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale vârstnicilor peste 65 de ani în risc de izolare socială, singurătate şi sărăcie prin stimularea solidarităţii intergeneraţionale şi prin susţinere materială.

Peste 11.000 de ore au fost petrecute, în anul 2013, de voluntarii Fundaţiei, în compania vârstnicilor, în centre şi la domiciliul acestora în Bucureşti, Ilfov şi Brăila. Cu ajutorul partenerului “les petits frères des Pauvres”, programul Niciodată Singur se va extinde anul acesta în oraşele Ploieşti şi Constanţa.

Fundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I. În prezent, Fundaţia dezvoltă şi susţine programe care îmbunătăţesc condiţiile de viaţă ale copiilor, vårstnicilor, tinerilor şi familiilor din comunităţi defavorizate, stimulează solidaritatea între generaţii şi sprijină tinerii talentaţi.

Mai multe despre programul Niciodata Singur: http://www.niciodatasingur.ro/.

Un comentariu:

  1. Bravo lor, felicitari! Asta este ce avem nevoie solidaritatea intre generatii ca opusul urii si invidiei dezvoltate de regimul comunist. Suntem un singur popor si trebuie sa ne ajutam intre noi nu sa cersim de la altii. Tinerii trebuie sa invete ca pe umerii generatiilor trecute se ridica generatia lor asa cum si ei la rindul lor vor fi baza pentru generatiile viitoare.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.