Ora Regelui CXXI - 13 decembrie 2014

Sute de români au întâmpinat Familia Regală în Sinaia, Ploiești, Buzău, Râmnicu-Sărat, Focșani și București. Altețele Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu au parcurs un drum simbolic, cu Trenul Regal, prin care au adus un omagiu Suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, Televiziunea națională prezintă a o sută douăzeci și una ediție a emisiunii “Ora Regelui”. TVR1, ora 15. Realizatori, Camelia Csiki și Cristina Rădulescu, producător, Lidia Voicu.

Sumarul emisiunii:

- Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, sute de români au întâmpinat Familia Regală în Sinaia, Ploiești, Buzău, Râmnicu-Sărat, Focșani și București. Altețele Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu au parcurs un drum simbolic, cu Trenul Regal, prin care au adus un omagiu Suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria.

- În urmă cu trei sferturi de secol, Regele Mihai s-a adresat pentru prima dată acreditaților misiunilor diplomatice la București. Anul acesta, mesajul Majestății Sale a fost transmis de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu în Holul de Onoare al Castelului Peleș care a găzduit recepția anuală organizată în onoarea Corpului Diplomatic.

- Alteta Sa Regală Principesa Moștenitoare a oferit, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, certificatul de Furnizor al Casei Regale unor companii comerciale din România.

- Săptămâna aceasta, la Ateneul Român, s-au desfășurat Conferințele de Crăciun, ale Royal Institution, aflate sub Înaltul Patronaj al Principesei Moștenitoare Margareta. După Marea Britanie, România este prima țară care organizează asemenea manifestări publice dedicate științei. Invitat special a fost profesorul Joseph Silk, unul dintre cei mai importanţi cosmologi şi astro-fizicieni ai lumii.

- S-a tipărit a treia ediție a cărții ”Baha’u'llah și Era Nouă”, scrisă la începutul secolului al XX-lea de către scriitorul, medicul și lingvistul J.E. Eslemont. Volumul a apărut pentru prima oară în România, în urmă cu 80 de ani și a fost tradus cu ajutorul Reginei Maria.

Emisiunea poate vizionată la această adresă: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-287165

Niciun comentariu

Un produs Blogger.